Извини, но и јас така би сфатила зашто во која и да е тема штом се спомне приватна клиника, ти контра одиш. Не сакам ни Стив да ја плашам, ама не може да ме убеди некој дека е сјајно на ГАК. Бев таму. Ама нејзе нека и е со лесно. Ако има познат, нека не се грижи.
И јас имав ρизична бρеменост и се поρодив пρиρодно, да на повозρасни години ρаѓаме. Сеκоја жена е посебно. Јас тешκо носам бебиња да не ρечам да не смеам 1 κило да κρенам. Слушај си доκтоρи тие знаат најдобρо аκо ти ρеκле таκа добρо. Со лесно и отвоρи очи таму на дρжавна болница , не оставај го бебето само во болница ниκој нема да се гρижи за него. Мој совет ти е седи им на глава на тие во болницата. Со лесно. Поздρав.
Извини @stevemila немав намера да те растажам Сепак ако некоја солза ја врати таа голема сила и енергија кај мама дозволено е Се ќе биде во ред, само не си ја троши енергијата на непотребни работи
Не е битно порано како било. Порано за порано. Нема потреба од споредби. Не се секирај, не може така лесно да се отвориш и да отиде во канал па да не може царски. Добро, може, ама колкави се шансите за такво нешто и сама знаеш сигурно. Ќе биде се во ред, верувам. Биди силна, пред се за бебето а потоа за тебе.
Феминки имате подршка од мене и бидете храбри и издржливи заради бебувчињата и стиснете заби да издржиме и подржиме.Ние сме како семејство тука и се грижиме и помагаме една на друга во битката за бебуш.Секое добро.
@stevemila ајде душо ќе биде се како што треба само нека те контролираат доктори они си знаат што прават. Се ќе си дојде на свое место само бебулето да нема стресови. Ти смири се, мисли позитивно, уште малку ( се надевам не толку малку ) ќе се гушкате со бебуш. Само убави мисли ти праќам
Најди си неκој познат за да ти го чува бебето. Толκу имам да κажам, да не отвоρам дρуг муабет. Честито поρаѓајот.
@stevemila немој да си ни тажна,не се секирај.Се ќе биде добро Господ ве чува,има да бидеш најдобра мајка.Ти си силна жена.Сега ние те бодриме,па и ти нас ќе не бодриш сите по ред само за добро.Немој ќе ти дојдеме сега сите трудници таму ќе изиграме едно оро и оп ете го бебуш речи му на бебуш дека тетките од Фемина чекаат да го видат куклето
Во ред е @Olgica.bu, сметам дека имаш лошо искуство, сепак не е така црно. И јас имам многу блиски примери каде бебињата се биле оставени во државна болница месец дена и пак бебињата здрави и живи излегуваат од болницата. Можеби во државна не не пречекуваат со насмевка, ама не е така лошо и таму работат луѓе.
Глупости. Не пишувајте све и свашта ќе прочита некоја мајка ќе се уплаши. Сигурно нема да ми го украдат или сменат од болница. Моите две бебиња моментално се во болница и ќе останат уште некое време, немам врски на интезивна, но убедена сум дека се грижат соодветно за нив како и за тие со врски.
На сестра ми бебето беше 21 ден само на ГАК, таа си дојде дома на третиот ден. Имаше една сестра што стално се грижеше за него и во секој момент беше достапна на телефон, дека од СР не можевме да го посетуваме често. Ниту врска имавме нит ништо така да не е до толку пекол не ги плашете жените.
Одамна ме немало. Добра сум, тераме. Се надевам сите сте добри. Немам многу време да ве дружам. Туку денес болки имам во јајници како боцкање, веќе 15 минути. Како гасови да имам чувствувам. Инаку сум 15+. Нормални се вакви болки или не?
Iako za zal ne sum veke vo temata, si ja citam redovno. Sakav samo na @stevemila da i kazam so lesno. Jas ti go razbiram stravot, eden doktor rekol edno, tuka doktorite velat drugo. Samo, probaj da ne se plasis i imaj si verba vo Gospod. Ete posle 10g.macenje, ti se ispolnila zelbata za bremenost, i sega ke ti se ispolni za lesen poragaj. Javi si se na doktorkata, ako ne e na rabota, neka im se javi na kolegite,neka porazgovara so niv(ako moze taka). Od srce ti posakuvam lesen i brz poragaj (koga ke dojde vreme) i da si se guskas so princezata tvoja. I, znam deka ne treba da se mesam, ama zeni olabavete malku so nekoi muabeti. Na celiot strav, nervoza i panika nekoi losi muabeti mozat loso da vlijaat na trudnicite. Znam deka se e vistina i e so dobra namera, ama ne mora se da se kaze, bas na primer vo momentot koga eve edna trudnica e pred poragaj. Se izvinuvam sto se vmesav, ama morav.....
Срцки јас сакав да ве прашам дали е нормално да се има болка понекогаш во папокот? @stevemila mamickaa so lesno srcko i bez mnogu razmisluvanja ke si pomine se vo najdobar red so tebe sme si Ne razbiram kako ne si razmisluvaat nekoi od clenkite koga ke pisat nesto negativno..ne sekoja osoba posebno trudnica moze da podnese negativnost taka da site sme imale po nekoe loso iskustvo pa sto treba da se zavieme vo negativa ajde....pred se i vie ste majki,zeni,i treba da dadete poddrska samo...site sme tuka za nekoj sovet mislenje itd...zosto nikogas ne go gledate prvo pozitivnoto pred negativnoto?! Ne navreduvam nikogo samo ne sakam negativci ..poz
Да олабавевте веќе со црните стории од државно нема да е лошо. Оти за жал и на приватно ги има ама вешто се кријат! Нашето беше само, преместено без збор и потпис и пречекано без никој да знае на неонатална во Ск. Па за среќа помина супер. @stevemila не се плаши. Во безбедна фаза си. И сега да се роди малата ќе биде добро. Разговарај утре и со Маџунков он иЗлегува во пресрет и е доктор на место. Уште малку ти остана до крај. После се ќе ти биде како лош сон .
@stevemila мила ке издржите до крај сигурна сум..А и да те породат ништо страшно јас кога бев жената со мене 33нед се породи..Таа си отиде после 4 дена керкичката и остана еден месец..После некое време се слушнавме супер беа и двете..Само мислите насочи ги позитивно и се ке биде во ред