Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ако сум се прејадила. Да, ме болел папокот

@stevemila Мила, ја имаш нашата поддршка, без галје се ќе ее најдобро :*

2. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

A ako ne si jadela mnogu :D..primer ke se najadam kolku mi e dosta..ne gnetam toa sigurno ..ama posle toa ili sabajleto znaelo da me podzaboli..:^)

3. HappyS

HappyS Активен член

Денес му го слушнавме срцетоо:l:Календарски сум 8 недели и 4 дена,но според големината докторот вика дека покасно е зачнато и дека одговара на - 5 дена од ова календарското што значи 8 недела.Долго е 16мм.:inlove::clap:Пре пре пресреќна сум и јас и мм,а и синчето кое ќе биде братче негово.Син ми денес дозна и само за тоа зборува:)душичка на мама само ми кажува што ќе му правел,кои играчки ќе му ги давал..па му е чудно и се смее дека било големо колку гравче :rofl:

Bebulleee, pile30, karibian and 17 others like this.
  4. Snow white

Snow white Популарен член

мешиња како сте денеска?? Јас пак ранобудна некако слабо ми се спија на сабајле.. Се досадувам уште одсабајле.. @stevemila што направи мила ти подобро е ?

Mari*, fana and stevemila like this.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

Добро утро, еве ме од 06 30 станата и очи не можам да затворам, за разлика од пред една недела кога до 11 спиев. Ме фаќа некоја паника дојди па спиј ако можеш, се надевам дека е период и ке ми помине.

Lexy10 and Snow white like this.
  6. facule

facule Популарен член

@stewemilaСекој со своја среќа , јас познавам жени што поминале тешко на пораѓај и жени кои поминале лесно . Имало добри и лоши искуства и на гак и во чаир и по приватните клиники . Ти си јака цврста имаш поминато многу тежок пат и ти посакувам и верувам дека се ќе заврши добро и без проблеми . И според тоа што го имаш поминато ти си поиздржлива од многу жени кои ги познавам и се размазени и кукале за најмали болки . Смирено , верувај дека се ќе помине како што треба и за тебе и за куклата . :hug::hug::hug:

Momichka, pile30, HappyS and 8 others like this.
  7. Snow white

Јас од 6:05 сум будна ехехе нз што е дали паника ама и дека доам сум цело време не сум уморна како наспана се чувствувам ии еве вкревет си го зедов лап топот си лежам и си читкам па како што си седам малата ја чувствувам ( така да радосна сум што рано се разбудив и за тоа :P :P.. Не зошто паники да те фаќаат чекај рано ни е...<3

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Imav ctg vo 6preeska.Pak so kontrakcii.Cekam vizita sega.Mi tece i nesto zolto,neznam dali e od vcera od krvarenjeto ili vodenjakot

Troi, Mari*, iki26 and 2 others like this.
  9. Snow white

za zal ne sum dovolno informirana za dotamu :/ nekoja druga forumka sto e poiskusna neka te sovetuva na ovaa tema nz sto bi mozelo da bidi toa.. Ajde bez nervozi samo sto e nase ke si dojde... Gospod neka e so tebe neka klaj raka toj neka te cuva i tebe i kukleto malo.. pocekaj ja vizitata tie najdobro ke ti kazat ili prasaj nekoja od sestrite..<3

10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мене ми ставаа улошки и на нив едни лентички, како индикатори, кои ја менуваа бојата доколку беше плодова вода.

ludoto19, Mari*, eli25 and 1 other person like this.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Сигурно е чепот. Ако е водењакот ќе осетиш како ти течи водичка по нозе, тој кога ќе пукни неможи да истечи малку на пример неколку капки, ќе ти истечи повеќе и нема утка ќе знаеш дека е водењак. А жолт исцедок е чепот, кај мене беше жолт и лигав како мрсул.

stevemila likes this.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Kaj mene vodeno.Nekogas imam nekogas nemam.Ne veruvam da e cepot.Kolku so.imam citano ligav ko mrsul e.Kaj mene samo na vloskata ko mokraca.Sega pomina vizita.Ke imam vaginalen pregeld ke vidimke so ke kazat.Sega pak ke me raskrvarat:(Od ovie pregledi sigirno cepot ke padne.i ke se otvoram

Mari* likes this.
  13. danichap

danichap Moderator Staff Member

Во сигурни раце си, храбро.
    Најмилото, долгочеканата принцеза ќе ја запознаеш наскоро можеби.

Bebulleee, iki26, mal.ecka and 2 others like this.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

И јас имав течен исцедок баш како вода во 9 ти месец и бев премногу загрижена дека е плодовата вода ама не беше, дури и овде прашував.
    А вагинален преглед мора да ти направат со рака за да видат колку прсти си отворена. Издржи.

stevemila and eli25 like this.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Може еден совет?
    Не прашувај многу овие денови знам си успаничена ама сите жени се различни и кај никоја нее исто.
    Денес е петок Ливринова е во Амбуланта побарај да дојде кај тебе да те види она.

Lexy10, flower30, facule and 2 others like this.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Me gledaa na eho sega.Zgolemena plodova voda.Utre ogtt test.A pravev skrien seker vo strumica ok bese.Malata e 2700.I pak vaginalen pregled.Eden mlad grub dr.Krvista po noze mi tecea.Sega dojde Dr Ana Daneva.Mojata omilena.Rece se ke bide dobro da ne se sekiram.

Lexy10, Troi, Momichka and 14 others like this.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Имај позитивна мисла драга во сигурни раце си уште малку и ќе се гушкате,издржи машки што викаат.
    Те гушкам и те чекам со убави вести:hug::l:
    Ана Данева е супер моја омилена докторка е си знае што прави и немој да паничиш

Momichka, eli25 and stevemila like this.
  18. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Мила моја, не се секирај, лесно е да кажиме ,но знаеш дека тоа е најдобро за твојата храбра принцеза и за тебе храбра мамичке. Не те познавам лично но читајќи те овде знам дека си жена лавица ,која оде до крај а крајот ќе биде одличен и ќе ти ги наполни рацете со твоето најголемо богатство , жива и здрава ќе си ја земеш малата принцеза. Ти ја пуштам мојата среќа и знај дека сите овде сме твоја голема подршка. Те гушкам:hug::hug::l::l::l:

Martka, pile30, ludoto19 and 4 others like this.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Милион :hug: и немој да се плашиш никако
    Со кере отворена издржав 12дена па се породив
    На вагиналните прегледи исто крварев и дома плус,ни болница седев ништо
    Се роди 2900 и мојата па еве ја расти исто како и секое дете
    Немој да подклекнуваш на негативните искуства
    Секој си е приказна сама за себе :*

20. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

@stevemila ако ти е за утеха уште од 30 недела бев со намалена плодова вода бебе не напредува добро проблеми со дотокот на крвта плацента целата деформисана со лакуни. Не веруваа декљ ќе издржам до 34 недела само велеа до тогаш после не е страшно. Само што влегов во 9 значи 36 +3 веднаш царски, бебе 1900 па ни еден ден не беше во инкубатор. Има подобри оценки односно апгар отколку сега второво што се роди нормално во 38+2 и без никакви последици ми помина бременоста. Женскава моја за некој месец ќе прави две години штом има на килажа добиено не и се сеќирај ќе биде добра . Секој ден во мешето е плус за неа,гали мешко оти се осеќаат тие мали човечиња кога ти си вознемирена и тие се знам дека ти е тешко оти поминав низ нешто слично и ја лежев во болница но не се секирај веќе си во безбедна зона. Како е господ никој не е. Ќе ве чува како и досега.