Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Ако сум се прејадила. Да, ме болел папокот

@stevemila Мила, ја имаш нашата поддршка, без галје се ќе ее најдобро :*

На Mari*, Melinda85, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

A ako ne si jadela mnogu :D..primer ke se najadam kolku mi e dosta..ne gnetam toa sigurno ..ama posle toa ili sabajleto znaelo da me podzaboli..:^)

3. HappyS

HappyS Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    188
    Денес му го слушнавме срцетоо:l:Календарски сум 8 недели и 4 дена,но според големината докторот вика дека покасно е зачнато и дека одговара на - 5 дена од ова календарското што значи 8 недела.Долго е 16мм.:inlove::clap:Пре пре пресреќна сум и јас и мм,а и синчето кое ќе биде братче негово.Син ми денес дозна и само за тоа зборува:)душичка на мама само ми кажува што ќе му правел,кои играчки ќе му ги давал..па му е чудно и се смее дека било големо колку гравче :rofl:

На Bebulleee, pile30, karibian и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    мешиња како сте денеска?? Јас пак ранобудна некако слабо ми се спија на сабајле.. Се досадувам уште одсабајле.. @stevemila што направи мила ти подобро е ?

На Mari*, fana и stevemila им се допаѓа ова.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Добро утро, еве ме од 06 30 станата и очи не можам да затворам, за разлика од пред една недела кога до 11 спиев. Ме фаќа некоја паника дојди па спиј ако можеш, се надевам дека е период и ке ми помине.

На Lexy10 и Snow white им се допаѓа ова.
  6. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    @stewemilaСекој со своја среќа , јас познавам жени што поминале тешко на пораѓај и жени кои поминале лесно . Имало добри и лоши искуства и на гак и во чаир и по приватните клиники . Ти си јака цврста имаш поминато многу тежок пат и ти посакувам и верувам дека се ќе заврши добро и без проблеми . И според тоа што го имаш поминато ти си поиздржлива од многу жени кои ги познавам и се размазени и кукале за најмали болки . Смирено , верувај дека се ќе помине како што треба и за тебе и за куклата . :hug::hug::hug:

На Momichka, pile30, HappyS и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Јас од 6:05 сум будна ехехе нз што е дали паника ама и дека доам сум цело време не сум уморна како наспана се чувствувам ии еве вкревет си го зедов лап топот си лежам и си читкам па како што си седам малата ја чувствувам ( така да радосна сум што рано се разбудив и за тоа :P :P.. Не зошто паники да те фаќаат чекај рано ни е...<3

На Lexy10, HappyS, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Imav ctg vo 6preeska.Pak so kontrakcii.Cekam vizita sega.Mi tece i nesto zolto,neznam dali e od vcera od krvarenjeto ili vodenjakot

На Troi, Mari*, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

za zal ne sum dovolno informirana za dotamu :/ nekoja druga forumka sto e poiskusna neka te sovetuva na ovaa tema nz sto bi mozelo da bidi toa.. Ajde bez nervozi samo sto e nase ke si dojde... Gospod neka e so tebe neka klaj raka toj neka te cuva i tebe i kukleto malo.. pocekaj ja vizitata tie najdobro ke ti kazat ili prasaj nekoja od sestrite..<3

На Lexy10, HappyS, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Мене ми ставаа улошки и на нив едни лентички, како индикатори, кои ја менуваа бојата доколку беше плодова вода.

На ludoto19, Mari*, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Сигурно е чепот. Ако е водењакот ќе осетиш како ти течи водичка по нозе, тој кога ќе пукни неможи да истечи малку на пример неколку капки, ќе ти истечи повеќе и нема утка ќе знаеш дека е водењак. А жолт исцедок е чепот, кај мене беше жолт и лигав како мрсул.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kaj mene vodeno.Nekogas imam nekogas nemam.Ne veruvam da e cepot.Kolku so.imam citano ligav ko mrsul e.Kaj mene samo na vloskata ko mokraca.Sega pomina vizita.Ke imam vaginalen pregeld ke vidimke so ke kazat.Sega pak ke me raskrvarat:(Od ovie pregledi sigirno cepot ke padne.i ke se otvoram

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Во сигурни раце си, храбро.
    Најмилото, долгочеканата принцеза ќе ја запознаеш наскоро можеби.

На Bebulleee, iki26, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    И јас имав течен исцедок баш како вода во 9 ти месец и бев премногу загрижена дека е плодовата вода ама не беше, дури и овде прашував.
    А вагинален преглед мора да ти направат со рака за да видат колку прсти си отворена. Издржи.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Може еден совет?
    Не прашувај многу овие денови знам си успаничена ама сите жени се различни и кај никоја нее исто.
    Денес е петок Ливринова е во Амбуланта побарај да дојде кај тебе да те види она.

На Lexy10, flower30, facule и 2 други им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Me gledaa na eho sega.Zgolemena plodova voda.Utre ogtt test.A pravev skrien seker vo strumica ok bese.Malata e 2700.I pak vaginalen pregled.Eden mlad grub dr.Krvista po noze mi tecea.Sega dojde Dr Ana Daneva.Mojata omilena.Rece se ke bide dobro da ne se sekiram.

На Lexy10, Troi, Momichka и 14 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Имај позитивна мисла драга во сигурни раце си уште малку и ќе се гушкате,издржи машки што викаат.
    Те гушкам и те чекам со убави вести:hug::l:
    Ана Данева е супер моја омилена докторка е си знае што прави и немој да паничиш

На Momichka, eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  18. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.814
    Мила моја, не се секирај, лесно е да кажиме ,но знаеш дека тоа е најдобро за твојата храбра принцеза и за тебе храбра мамичке. Не те познавам лично но читајќи те овде знам дека си жена лавица ,која оде до крај а крајот ќе биде одличен и ќе ти ги наполни рацете со твоето најголемо богатство , жива и здрава ќе си ја земеш малата принцеза. Ти ја пуштам мојата среќа и знај дека сите овде сме твоја голема подршка. Те гушкам:hug::hug::l::l::l:

На Martka, pile30, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Милион :hug: и немој да се плашиш никако
    Со кере отворена издржав 12дена па се породив
    На вагиналните прегледи исто крварев и дома плус,ни болница седев ништо
    Се роди 2900 и мојата па еве ја расти исто како и секое дете
    Немој да подклекнуваш на негативните искуства
    Секој си е приказна сама за себе :*

На Lexy10, Bebulleee, ❤️Sneze❤️ и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    @stevemila ако ти е за утеха уште од 30 недела бев со намалена плодова вода бебе не напредува добро проблеми со дотокот на крвта плацента целата деформисана со лакуни. Не веруваа декљ ќе издржам до 34 недела само велеа до тогаш после не е страшно. Само што влегов во 9 значи 36 +3 веднаш царски, бебе 1900 па ни еден ден не беше во инкубатор. Има подобри оценки односно апгар отколку сега второво што се роди нормално во 38+2 и без никакви последици ми помина бременоста. Женскава моја за некој месец ќе прави две години штом има на килажа добиено не и се сеќирај ќе биде добра . Секој ден во мешето е плус за неа,гали мешко оти се осеќаат тие мали човечиња кога ти си вознемирена и тие се знам дека ти е тешко оти поминав низ нешто слично и ја лежев во болница но не се секирај веќе си во безбедна зона. Како е господ никој не е. Ќе ве чува како и досега.

На Lexy10, Momichka, Среќичка и 7 други им се допаѓа ова.