Da ne pisuvam na sekoja devojka posebno i da ja polnam temata ...vi blagodaram od se srce na site so ste so mene.Nemate poima kolku mi znaci.Na sekoj vas post placam.Si mislam nitu gi znam nitu gi poznavam,kolku me podrzuvaat i me razbiraat.Vi blagodaram premnogu.Gospod da vi dade se so ke vi dusa posaka.A jas se nadevam deka ova ke zavrsi se dobro.Ve
@stevemila немој да се секираш, веќе си во безбедна недела, мене ми велеа дека со примени инекции за зреење веќе после 32-33 недела бебето и да се роди нема да има никаков проблем. Мисли си само дека наскоро ќе се гушкате со малата и тоа нека ти дава сила. Плус немој да те плашат коментари дека на државно било не знам колку страшно. И мене истото ми го велеа за болницата во Битола, па поминав ОДЛИЧНО, како шо немаше да поминам во приватна болница. Секој е приказна за себе. Многу работи и се преувеличуваат. Без страв и се ќе биди ок. Те
@iki26 да ви се живи и здрави бебушките, гордост ваша да бидат @stevemila се ќе биде во ред, во сигурни раце си, баш и јас ги читав коментарите погоре, но сепак убедена сум дека докторите си ја знаат работата, и тие се луѓе и верувам дека одлично се грижат за бебушките (па повеќето таму се и родители) Се ќе биде во ред, бебушка ќе биде жива, здрава и најдотерана Ве
За грчевите мене по два магнезиуми ми дадоа 10дена терапија ама консултирај се со матичната а за киселините мастики џвакам некако ми помагаат а и ги немам многу и на два пати од шербет ми поминаа ама ги немам секој ден..
Probaj za grcevite magnesium .Od Natural Wealth.A za kiselinite.ovde citam gastrogard,rupurut mislam bea.Nemav maka so kiselini i ne sum zemala nisto.
Nemoj da se plasis se ke bide vo red. Eve malku da te utesam cel mesec setav so padnat cep otvorena prst ipol. Mi vikaa denes ke bide utre ke bide jas cel mesec izgurav. Malata mi se rodi 2370 grama nit vo inkubator nit nisto eveja sega mesec ipol napravivme imame duri 5 kila fala mu na boga. Nemoj da se plasis so Gospod napred se ke se sredi samo dobri misli
Ве читам за вагиналниот преглед и се исплашив. Треба следнава недела да ме види докторот дека сум пред термин. Знам дека е непријатен амадо толку ли, па и крв тече? Ај споделете искуство мајки
I ako tece, toa e malku kako kapki bleda krv(barem kaj mene). Moze prviot pat malku boli, a poveke e neprijatno, a posle ne tolku
Вагинално, со рака, ме прегледувале во двете бремености. Од некаде третина/половина, па до крај. Непријатно е, ама никогаш не ми било болно или па да прокрварам. Најнормални бремености и покрај редовните брцања доле. До докторот е изгледа, колку е нежен а и ние колку сме опуштени. Не се плашете. Ако може нагласете им да бидат нежни и внимателни.
Мене прва бременост прв вагинален ми направија 40+3, вечерта ми падна чепот и мн малку крвче. Намерно ме прочепкаа дека надносено бебето. Мене иначе изненадување ми направи бебево, осеќав притисок појак доле и некако стомаков друга форма неколку дена, а гаќиве на секое мокри Доброто е што не е водењакот вода си има ,но да следам ми рекоа, туку е бешиката ми попушта поради убави клоци во бешика. Бебе апла завртено карлично, глава кај желудник, нозе доле а цела бременост беше со главата надоле... ама ај 34та сум ваљда ке се заврти Мн се натажив, несакам да остане така.. дај боже да се заврти.. дека сум читала тука на крај се завртеле па имам надеж некако.
@stevemila mila te guskam,nemam sto da filozofiram,kako Gospod nikoj ne e...guskaj go meslakot i so lesno.Mojot sin e prematurce,sega veke trcame niz dvor,porodena vo GAK,prezadovolna od celiot personal. So lesno ❤
Ех, првиот вагинален преглед. Не очекував да е толку непријатен, па кога се стегнав, докторкава пика рака, се мачи, уф, уф почна да вика, јас нозе затварам, она ми ги турка, држ не дај. па и реков вадете рака да се опуштам. Извади раката, она ја мрда лево десно, вика од овие прегледи рацеве ми се лом. Па се опуштив јас и одма друго беше, не ме болеше воопшто и конечно ме прегледа. Затоа што поопуштено полесно е многу. После крварев цел ден. Валјда од напорниот преглед по моја вина.
Значи си осети ти мила, уште со икањето на бебето, баш те прочитав во таа тема, ама немав одговор и не пишав. Дај Боже да се заврти пак до крај со главчето надоле. И мене кога ке ме удри појако се подмочувам малку и прво се исплашив ама после ми кажаа дека е нормално. Те