Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    2 pati imav vaginalen pregled so prvoto, prviot pat nisto ne osetiv a vtoriot pat bese vo 37 nedela i bas mi procepka vnatre za da isprovocira. Bese malku neprijatno no nikako bolno i loso. Nemav krv

На eli.karameli и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Леле жени вака чоек да се плаши дури ама па кога ќе ми текни дека за нашите жапчиња вреди да истрпиме се подобро болки цел ден отколку цел живот без нив.. Силни сме ние се сме претрпеле и ќе претрпиме тоа е ние не сме луѓе ние мајки сме и ќе бидиме... (имав една заболекарка ко ќе поправав заб ми велеше за лепота се се трпи АМА ВО СЛУЧАЈОТ КАЈ НАС ЗА УБАЈНА СЕ СЕ ТРПИ) -Свекрава ми вика мачни се децата затоа се и мили...

На karibian, Skorpija25, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Да баш тогаш осетив... икаше горе кај желудникот... и си помислив. Абе само што го стави денес ехото горе кога видов глава, леле викам ете! (Значи две недели е веќе карлично). Еее вика докторкава што баксуз си. Ама вода има, надеж има да се заврти пак.. ако не ке видиме што ке се прави. Се подреков јас, викам цела бременост со глава доле може ке ме зафркне да се заврти :lol: ко мајка и и она, јас сум карлично родена, на времето природно... ајде ке барам вежби нешто да се врати доле :D:hug:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас па воопшто не размислувам на тој вагинален преглед, ниту почнало да ме фаќа паника од пораѓајот. Повеќе ме плаши моментот кога ќе си дојдам со бебе дома, како ќе се снајдеме, ќе знаеме ли да го „гледаме“, ако ни плаче, ќе знаеме ли зошто ни плаче...

На queen007, podravka, Troi и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    хахах и мене и мм исто некако не размислувам за пораѓај туку ме фаќа страв дека тоа мало како ќе го држам што ако незнам каде да го фатам за капењето ама па после си викам па мајчинскиот инстикт ќе ме научи побрзо или маката шо велат ќе те научи не сме мали ко ќе ми текни дека има чупина шо родиле на 15-16 години уште деца па се снашле си викам добро е ќе се снајдиме и ние :)))

На Skorpija25, Mari* и Вереничка им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    @mariz има време, мојот пред крај се сврти и тоа дека голем знаев и точно кога, ми го измести цел стомак. Инаку ист случај бев, цела бременост беше наместен како што треба, во 30 недела се сврти карлично, па пак се врати.

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  7. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    @mariz сега се слушнав со другарка ми, кај неа цело време се вртело. Во 34+ било карлично за накај 36та да си се сврти со главчето надоле. :inlove::inlove::inlove:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Imam.pisano i prethodno za.mojot slucaj so mojata famozna vagina:DDa se nasmeam i jas malku denes.Ne sme site isti.Nekoi imaat siroka vagina.Gledam ovde koga im praat pregled si se smeat.Kaj mene.imalo operativen zafat,imam vaginalen prsten na otvorot koj stega,i mala vagina.Koga kazuvam krv ne mislam na kapka krv so pisa nekoj pogore.Zboram za tecenje po noze.Si skinav parce od usnata vnatre od bolka so stiskav zabi da ne vikam.Daj Boze nikoj da nema vakvo iskustvo.Ne pisuvam da ve plasam,gledam pogore odma strav.Ne sme site zeni isti.Aj ke gledam veke da ne pisuvam kako pominuvam.Kukla ni Jas voopsto ne razmisluvav.No od 12ta nedela sum so ginekoloski pregledi .A za raganje nit strav imav nit nisto.Sega veke se plasam od se,situacijata ne e kako so mislev deka ke bide i ne bas taka ednostavno.Da sum vlezena u 9ti gajle nemam

Последна измена: 15 септември 2017
    На ZAHRA, iki26, fina erika и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Море мн е мирна мојава, нежно ме допира само :D ама ајде имам 5,6 недели, има надеж :mm: @kristina.k инатчиња се, малку да заплашат само :D

На ❤️Sneze❤️ и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Идни мајки, и јас сум во групава, еве да се пријавам :)
    На тема стравови што и како ќе биде, мене почнува се' да ме плаши, а што убаво си бев лабава до сега :D Ама еве утре влегувам во 21-ва недела и некако почнувам да се замарам малку што и како. Ме плаши и вагиналниот преглед (сум слушала секакви муабети од другарки), а исто како @kukla21 и @Snow white и моментот доаѓање дома со бебе. Дали ќе купам се' што ќе ми треба, да не заборавам нешто, дали ќе знам да се снајдам дома со малата (иако ќе имам помош од двете баби), почнува се' да ме плаши веќе (facepalm) Чудно, единственото нешто за кое не сум воопшто загрижена е пораѓајот. Решена сум (доколку продолжи се' да е во ред) да се пораѓам природно и спремна сум да издржам секаква болка и се' што доаѓа со тоа. Може дека рано ми е уште, што знам, може ќе почне и тоа да ме плаши :D
    Ах, маки... Едвај чекам да ја видам убавицава :l:
    Следната недела ме очекува и главниот скрининг, и со тоа малку се преокупирам дали ќе биде се' во ред... Не сакам да сум паничарка, ама како ми рипна стомачето нагло, така одеднаш почнав да се замарам со се' и сешто. Веројатно ме удри реалноста дека стварно сум бремена, пошто додека немав стомак некако, штознам, знаев дека сум, ама не го гледав тоа и немав чувство дека сум, башка и не ја осеќав како клоца. Сега веќе шутира (facepalm):D Оф леле, ај да прекинам да зборам подобро :D

На duffi, ❤️Sneze❤️, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Може ќе ми се смеете на прашањава ама прво дете па немам искуство. Викате рака ви пикале, како е возможно, ваљда мислите на прсти па со нив ве чепкаат :(

12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla toa samo po sebe doaga,jas bev preplasena so trista prasanja vo glava,no pogledot megu majka i bebus...i gi imas site odgovori,se ke si znaes so e najdobro za bebceto...ke vidis ❤

Se izvinuvam so se upikav u vasite razgovori...ama dolgo vreme ne sum aktivna,a sakav da vidam do kade se moite stari virtuelni drugarki.

На podravka, Skorpija25, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Првен прсти а потоа дланката може да отиде подлабоко :tmi::rofl:

На ❤️Sneze❤️, Mari*, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.394
    Допаѓања:
    113.329
    Прсти. Два. Показалец и среден :puke:

На ❤️Sneze❤️ и eli.karameli им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Рака, италијански :rofl: (ова пред раѓање само доживеав, да не плашам) :D

Прикачени фајлови:

• 392.jpg
      392.jpg
      Големина на фајлот:
      19,6 KB
      Прегледи:
      23
    На podravka, Lexy10, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  16. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @mariz кај мене 32 беше карлично пишував овде бев уплашена но ете сега ова контрола 35+ е завртено со главчето надоле.. Така даа без грижи може да се заврти момето..
    @stevemila милаа самоо позитивно се ке биде во ред со куклата

На mariz и stevemila им се допаѓа ова.
  17. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    хахахаха абе мамички :hug:
    вака кога читав за пап во 12 недела газот ми се собираше.
    Кога бев за пап и кога заврши докторот, не ми се веруваше дека е готово. Порано повеќе ме болеше отколку во бременоста.
    Факт е дека треба да бидеме поопуштени и посмирени за да има помалку болка. Тешко е, ама мора да се фокусираме на нешто друго + длабоко дишење...
    Сигурно не сум ни свесна што ме чека, но искрено ни досега ова што ми се случуваше низ животот, никогаш не ни бев свесна дека ќе ме чека. Што и да е, ќе дојде :inlove:
    Денес да ни биде убав денот, да започне и да заврши со позитивни искуства и доживувања, а овие негативните до макс да ги занемариме :inlove:

На flower30, Skorpija25, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Ќе се навикниме јас нз колку ќе имам помош оти свекрами нејзината свекрва и помагала и не се сеќава на се а исто и мајками нас баба ми шо се вика не изгледа ќе треба баба ми да ја викам таа знае се се памти ако е стара дури и бременостите и со татко ми и со тетками се сеќава на се а помладиве веќе заборавиле и мајками и свекрвами..и кај мене клоца мава не само еднаш во интервали неколку пати без прекин срцка мала.. и јас со душа чекам да ја видам да ја гушнам.. и кај мене е девојче..

леле истиот случај и јас со пап тестот и велам готово готово ми вика ич не ме ни здоболи.

Последна измена од модератор: 15 септември 2017
    На mariz, ludoto19, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.789
    Мене ме боли кога ми земаат брисеви,стегната сум секогаш,не очекувам на преглед со рака дека ќе бидам опуштена:tmi:
    И јас како кукле..се плашам после пораѓај како ќе биде,за пораѓај ќе се прекрстам и со Господ напред..Свеки од сега се спрема ќе ја бањала малата,јас сакам сама ама нема да ми држи знам.Внуками ми беше страв да ја гледам мала,слаба,да не им падни....уффф само се да е во ред,после ќе му ја мислиме.

На mssuniquee, Skorpija25 и stevemila им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас па не сакам никој дома да ми се мота. Јас и мм се сами ќе правиме. Ќе ме нервозираат други по дома :)

За бањање видов едно супер видео на youtube :) Малку ќе биде пипаво на почеток, ама ќе научиме :)

На 0ли, TashSefton, Lexy10 и 10 други им се допаѓа ова.