Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    FB_IMG_1505476598455.jpg
    :lol:

На ludoto19, Lexy10, Troi и 10 други им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Isto i jas ko tebe.Nemozam da podnesam da mi se vrtat doma.Minatat nedela dur lezev pak ovde,tie sredile posle krecenje.Se.mi e izmesteno doma.Koga si otidov nerva me utepa.Ama sega za banjanjeto na pocetok znam deka nema da sum vo sostojba i zatoa ne skokam.Ama stom zazdraveam ne mi treba nikoj.Nemam gajle,ne se plasam

На mal.ecka, fina erika, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Е за тоа воопшто да не се грижите, јас бебе не знаев да држам пред да се роди малиот, а и сега ако е многу мало туѓо не знам :D па многу природно ми беше се уште ко се роди, а и за бањање сама (со мм), и преслекување и се како секогаш да сум го правела тоа. Инстинкт за свое дете веднаш ќе проработи. ;)

На Troi, mal.ecka, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    17.957
    Јас имав три прегледи со рака пред породување со пукнат водењак. Тие во сред контракции ми беа најужасни. Го молев докторот да причека да ми се стишат контракциите, ама не. Во болки најубаво се гледало. Но од овој аспект сега сама си бев крива зошто ми беше многу страв и бев стегната. Така да препорака до идните мами, да си бидете психички спремни на тоа и што поопуштени. Со сигурност болката ќе биде помала.
    Во однос на грижата за бебчето дома, воопшто да не се грижите. Инстинктот е чудо. Се ќе си знаете ко да имате исчувано по 3 бебиња претходно.

На orhideea, fina erika, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Има корисни совети - да го "ушушкаш" за да не плаче, во вода ко ќе го ставиш ако плаче да му ставиш крпче за да осети дека не е само на голем простор. Ме бендиса видеово :)

На Lexy10, Zaljubena111, Troi и 11 други им се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Јас со царски го бањав бебето сам од прв ден. Забораваш и на болка и на се кога треба нешто околу бебето да се направи. Со среќа.
    @kukla21 Видеово од претходниот пост е со поинакви совети отколку кај нас за бањање бебе без паднато папче. Кај нас советот е само со проточна вода значи без потопување во корито и со главчето го држите да гледа надолу и така го бањате. Штом падне папчето по два-три дена се бања со легнување во коритце.

На mal.ecka, orhideea, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За инстинктот - кога му велам на мм ќе знаеме ли да го гледаме ми вели мајмунката како знае :rofl: да не ја учи некој :rofl:

На mal.ecka, ZAHRA, pile30 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Моите внуци од прв ден дома во коритце ги бањаа. Зошто кај нас би било поразлично од странство? Бебиња се и тие и тие :)

На Troi, stevemila и Mari* им се допаѓа ова.
  9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Не знам зошто. Мене во Ремедика така ми покажаа да го бањам, а и патронажната сестра кога дојде да го види бебето дома така ми кажа да го бањам. Кај нас патронажната дојде после неколку недели и ми рече за вас од приватните не се грижам толку затоа покасно доаѓам зашто вас во болница ве учат што и како, побитно ми е да одам одма кај породените во државна за да им кажам како да ги бањаат правилно бебињата и да не пијат боза за млеко за да не добијат габички. Јас си ги почитував тие совети.

На fina erika и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И снаа ми во ремедика се пораѓаше, па во коритце бањаше.. Мене пострашно ми звучи бебе под чешма да ставам, отколку во коритце.
    Здравје :)

На Troi, eli25, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ионака мислам дека на почетокот нема да можи да се легни бебето или уште од одма можиш да го легниш да лежи јас една другарка ја гледав како го капеа бебето на два три пати начекав на почетокот само ја држеа над коритце и ја плакнеа а после ко ја начекав наредниот пат па си лежеше бебчето во коритце.. и мене ми е страв под чешма нема шанси ни да пробам а не таму да ја капам..:/

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не да го лежиш - да го држиш како оваа на видеото. За лежење здравје, ко ќе потпорасне.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Banjanje vo korito ama bebe vo race pod protocna voda dur ne padne papce. I ne pod cesma nego nekoj da istura voda :rofl:

На HappyS, Mari*, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    да да за исто велев и јас на почетокот и јас и велев на другаркава оти не го легниш ќе си ужива и таа рече ми рекоа да не лежи таму нз до колку време еве подолу има пост дека дури не му падни папукот ( или како се вика стручно) Ќе се снајдеме.. ајј ќе кажиш ти пред мене си :P

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.255
    Допаѓања:
    118.927
    Најточно!!! Ќе се снајдиме некако ќе учиме полека полека ние од бебето и бебето од нас :inlove:

На mal.ecka, stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Потпишвам со две раце. Јас уште му немам сечено ноктиња од страв :worried:
    Шо се однесва до помошта во првите денови за тие шо се двоумат, мој совет не ви треба никаква помош. Нема подобро од сами да си фатите ред. Јас побарав од страв дека нема да можам да функционирам на почеток и се зафркнав. Сега морам да ги трпам секој ден со коментари апсолутно за се и плус да ми тупат мозок со ужасните бабини деветини. Нема поарно од сам.

На ludoto19, Zaljubena111, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Проточна вода е чешма :) Сум ги гледала како ги бањаат по болницине, ама имаат и чешми што се убаво одделени од ѕидот и баш за тоа се згодни.

На wannaBeMomma и stevemila им се допаѓа ова.
  18. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Битно ние ги искапивме и ноктина му пресековме ги пресоблековме ги наранивме ги заспавме уште да ги родиме сега и таман :P

На HappyS, Capricorn Taurus, Lexy10 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Убаво кажано :rofl::rofl:

На mal.ecka, fana и Snow white им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Denes kontrola i vidovme srcence:l:tolku malo malo a vekecuka so nas:l:se nadevam gospod ke ni dozvoli da go imame vo pregratka.

Bremenosta mi e na rizik:(koga leziv cela nedela vo bolnica placentata si dojdeEmalce na mesto,eve me nekolku dena doma i pak se odlepila malce:(
    tesko e mnogu tesko....

Site znat da mi kazat lele pa sama si doma,odmoraj ostavi neredot niz doma:(ostaviv se ama kako da ja ostavam cerka bez jadejne?!..
    Koj ke ni podgotvi i postavi da jademe?.;(

Minuvam niz tezok period ma iskreno edinstveno sto sakam e ova malo da uspee:l:
    8+

So lesno na site:inlove:

На ludoto19, ma4e1311, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.