^да да девојче е. Женскиов инсеКат не не вара Ајде ајде само со лесно,со убава мисла и се ќе бидеее како што треба
Ние здравје во среда на 4Д ќе видиме што сме: клоцко или клоцка . Некако се мислам дека носам машко, а речиси секоја вечер сонувам дека е девојче. Незнам, веќе ќе полудам со оваа мистерија. Едвај чекам да дојде среда да си го видиме бебушот.
^Мене 2 пати ми вели девојче, ама некако и јас си чекам 4Д да помине па да почнеме со муабетот за име...да излезам барем едно блузиче да купам од мерак розовко
Црн чај е многу појак од обичен чај, има повеќе кофеин. Препорачана доза на кофеин за трудници е 200мг на ден (одприлика 1-2 шољли (кафе)). Така да земи си го тоа во предвид. И прерачунај си колку кафе и колку чај би пиела. Спојлер (колку што знам јас остатокот од водата во долниот чајник се користи да се разреди чајот во горниот па искористи го тоа и разреди го чајот повеќе)
Ние сме договорени со мажето. Откако ќе излеземе од ординација одиме на шопинг за бебушот. Морам да му се изнарадувам асално.
^пусти мераци...нема шанси да поминам покрај продавница или тезга а да не загледам бебешки работи иако пак ќе речам, бебето многу од тие работи одма ќе ги прерасне не вреди мн да се купува, ама па сега неколку парчиња за мерак мора
Јас уште немам ништо купено а веќе имам еден цел рафто во шкафот со бебешки алишта. Прво внуче е А и другаркиве, само што кажав дека сум трудна една купила ова друга она и се собраа работи. Ама и јас сум возбудена веќе. Ова ми е последна недела на раб и после тоа шопинг.
херпес имам на уста веќе неколку дена,, сега една ми кажа дека можело и на бебето да се пренесе точно или неточно штетно или не е
Мамички само да ве поздравм, ние сме веќе големи и уште малку влегувам во 9ти и одвај чекам да си отворам породилно и да си уживам пошто жешково не се издржува веќе!
Како сте мајкички? Моите мачнини веќе почнаа. Секое будење без посебна причина ми се лоши. Добивам нагони за повраќање, а не повраќам ништо. Го одбив кафето (она едно на ден кое имав желба да го пијам) дури не можам ниту да го помирисам. Кромид не сакам да видам, а кога се готви дома мислам дека ќе умрам. Спиењето ми е многу лошо. Цела ноќ сонувам (многу сонувам) и се превртувам, а пред тоа си спиев како бебенце. Затоа и цел ден се чувствувам како утепана. За утринските мачнини, решив од утре прво отварање очи да си лапнам ментол бонбона. Можеби нема да ми се лоши така, ќе ме освежи и смири ментолот. До кога траат мачниниве? Не можам вака да функционирам нормално, како грипосана сум.
вааа колко ми е тешкооо а на работа сум се утепав од и гадење фрижидери имам една купа за местење како ќе издржам до 9 не знам сакам дома ни работа сакам ништо нејкам и само досаден народ иде гладна сум ко кучка од шо повраќав а сега да јадам баш кога ми е тешко не знам ајде малку чипс ќе каснам може ќе ми размине гладот.. гладна мечка оро не играе
Брзо поминува тој период на гадење, ич да не се секирате. За 1 месец кај и да е ќе си дојде се на нормала. Имајте крекери и овошни бонбончиња. Мене тие многу ми помогнаа
pa da taka pravam i jas i mnogu mi doaga dobro koga na primer jadam kifla so krem ili gevrek posle toa odam dobro po golema nuzda i polesno mi e dobro e da znam zaso moite neznaat majkami mi vika deka u jadnje go piela i pobrzo i se varela hranata i taka fala dusicke
Мамички да ве поздравам ние сме добри. Почнавме малку да мрдаме во стомачето ,а 17 недела сум чуството е нешто неописливо
ајдее ајдеее мрдајте што ви е работа правете си вежби играјте јас само да ви посакам добра нок и слатки сништа... гушкајте се со вашите бебушки и мажишта
мислев дека мене ме препиша со кафево јас на Mажми прекинав дури и да му варам од шо ми беше страв дане исповратам.и со кромидов исто така уште пред 1недела пред да дознам дека сум бремена мене почнаа цревата да ми се превртуваат па се до 12 недела.со поврајчајнето 2 пати имав нагони и само водичка исповратив ама тешко ми беше на желудецот и сакав бонбончина ментол,пфеферминц.