Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. karibian

karibian Популарен член

Отспивам по еден саат неможам повеќе. И јас бебе во раце ќе задремам некогаш не бива неотспиен. Ама кога ќе ме погледне со очињата вреди секое неспиење.

Lexy10, ludoto19, Ano and 6 others like this.
  2. fana

fana Форумски идол

Не милa. Нaпиј се бедoксин пред пaтувaње и пoбaрaј лижaвки oд ѓумбир вo aптеките тие се зa децa aмa и трудници ги земaaт зa нa пaт. Секaкo мoже и чaјче oд нaне зa пo пaт или ментoл бoмбoни.

pile30, Momichka and stevemila like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Девојки сега кога отидов во тоалет имав многу светло кафено една капка и на брисење малце.
    На работа сум се тресам како глушец можно лие да е имплантациско?

❤️Sneze❤️ likes this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Odi na lekar

Momichka likes this.
  6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Јас имав исто, ми кажаа да прекинам со Аспирин. На ехо ми рекоа застарена крв. Имав на бришење недела дена по малку, ставав Утрогестан од 200, три пати на ден.

stevemila and Momichka like this.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Mожеби не е ништо страшно ,ама најубаво одма да си идеш на преглед да не треба утрогестан да користиш случајно .

8. mariz

mariz Форумски идол

Повеќето сме го имале тоа... имав и јас еднаш на почетокот, мн малку кафенко и малку на бришење цевенко. Бев на лекар на ехо супер си беше се, но ми дадоа дабростон да пијам. Како и другите совет да се јавиш на гинеколог, сигурна сум дека ке ти рече и да одиш одма... бидејки е петок, најубаво да замолиш да те пуштат од работа и да отидеш.

eli25, mal.ecka and ❤️Sneze❤️ like this.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Mila moni odi si na lekar da si mirna.Sigurna sum deka e se dobro,no odi za sekoj slucaj:hug:

Mari* and ❤️Sneze❤️ like this.
  10. pile30

pile30 Популарен член

До Бигорски ќе одиме не е далеку но ми е страв.На венчавка кај кумовите и крштевна на ќеркичка нивна.2ч.преку сила има пат но не сум патувала овие 7 месеци и некако со страв ќе тргнам...па затоа да земам со себе превентивно нешто за по потреба да се напијам нормално што е дозволено ако не ќе терам така...

kukla21 likes this.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се јавив кај докторот ми рече нее ништо опасно ако е светла кафена и темна ако е црвена директно на клиника.
    Добрастон да се напијам ссега и вечер по две до понеделник три пати на ден и кај него да одам.

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А се консултираше со гинеколог? Да не ти ставав бубаче, мене ми кажа дома да си седам.

pile30 likes this.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Napij si se dabroston.Se ke bide Dobro. Samo miruvaj i bez panika:hug:

14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Девојки да ви се пожалам :( многу ми е тешко на работа едвај ги поминувам деновите, немам сили за ништо. Нозете долу кај глуждовите ми отекуваат, главата ме боли ми пука, незнам како ќе издржам до декември :(.
    Сакам домче да си седам ;(

Troi, ludoto19, Mari* and 2 others like this.
  15. pile30

pile30 Популарен член

Ја прашав пред 2 недели кога имав јаки грчеви во меше рече одмарај сега и кога и кажав дека сум дури на 24.09 рече е добро до тогаш..но сега сум на 21.09 на ехо и пак ќе ја прашам што како...ептен дека кумови ни се иначе не би одела никаде...

stevemila likes this.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Kumovi,svatovi glej si se sebesi na prvo mesto.Pred mesec dena brat mi pravese svadba.Nit po nevesta bev,nit po kum.Svadbata e eden den i ke pomine.Ova ni e na prvo mesto i za cel zivot.Do mene lezi zena,sestra i utre pravi svadba a taa vo bolnica. Toa e

17. Ano

Ano Форумски идол

Верувајте се што мислите дека не знаете мајчиниот инстинкт ќе ве насочи.
    Јас сум(бев) многу голема спанка. Секогаш викав како ќе гледам дете и како ќе го слушам ноќно време. Верувајте уште во бременост се променив. Последно тромесечие воопшто немав толку потреба од спиење. Сега ноќе го слушам на првото кенкање. Мм дури се чуди кога ќе му кажа колку пати сме станувале и цицале ноќно време.
    За бањањето го бањав јас уште од прв ден. Облакање и менување пелени нема да спомнувам зошто таа лекција ја научив со внуците. Како и да се ќе си дојде на место.
    За мешање од други и јас сум од оние кои не сакаат мешање. Мајка ми ми готви често, ама кај неа и само си го земаме. Доаѓа на два три дена по еднаш да го види внукот и евентуално да испегла нешто од неговите работи. За се останато имам огромна помош од мм. Буквално за се околу бебо и дома. Ниту мајка ми ниту свекрва ми би сакала да ми се мотаат цело време. Уште помалку што немам намера да им објаснувам за се што е одлука околу грижата за бебето. Едвај ја убедив мајка ми дека нема шетање со бебе во рака. Ми вика малку само. Е малку по малку, секој по малку и така се навикнуваат, па после ние ќе треба да ги држиме нон стоп на раце.

Туку ве читам и за јадењето колку се грижите. Верувајте потешкото доаѓа. Кога ќе ви ја кажат листста што потенцијално прави гасови кај бебе допрва нема да знаете што да јадете. Иако препораките од светска здравствена се дека нема забранета храна, само треба со тестирање да се прави елиминацика што му смета а што не, додека да тестирам ќе помине периодот на грчеви, па полесно ми е да не ни јадам додека да пркне.
    Марфи е активен - само што ќе решам да јадам, се буди и или бара цице или да се гали. Додека да завршам ми се одјадува.

Ама се се слатки маки. :)

HappyS, 0ли, podravka and 14 others like this.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Ве читнав преска за вагинален преглед па да ви кажам случка од сабајлево. Не ѝ дадов на докторката да ме прегледа со рака и цела болница ме дозна. Колку ми беше срам не сте свесни, оти сите ме знаат овде. Инаку ме породи сестрата што не сакав да ја сретнам дека малку е строга и да ви кажам да не беше таа немаше да се породам до сега.

19. Missy980

Missy980 Активен член

Едно прашање... Утре влегувам во 10та недела, ама наеднаш како да ми исчезнаа сите симптоми, не ме болат градите, ми исчезнаа акните, немам толку нагон за мокрење како претходно. На ехо бев пред десетина дена, но имам читано дека недостиг од симптоми на бременост е знак за спонтан?

blackdeath likes this.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Нормално е после 10та да се намалуваат симптомите.
    Пак ќе ти се вратат , моментално е ,верувај.

stevemila, mal.ecka and Missy980 like this.