Честитки @forumce да е живо и здраво. @Ano така се будиш со него зашто го доиш, а мајките се синхронизирани со бебињата и многу лесно спијат. Јас еве уште се будам на секое нејзино мрднување и само да мљацне со устето, повеќе не треба, а исто спанка си бев. Кај мене не дојде се природно, не знаев ни како да го фатам бебето, ни како да го облечам, за бањање страв во коски. Маж ми ја бањаше, јас помагав, он ја соблекуваше, мене ми требаше малку време додека се снајдам. Не е кај сите исто, некогаш треба малку време да се средат хормони, да почне да се чувствува таа огромна љубов и да се увериме во мајчинскиот инстинкт. Се создава некој притисок и се јавува чувство дека ете не те бива за мајка ако веднаш се не знаеш да правиш, ама многу работи и се учат. Како и да е, нема ништо поубаво во животот, огромна радост ве чека и првиот момент кога ќе се запознаете.
Ние бевме на преглед прееска 154гр дури за два дена понапредно сите органчиња супер чучеше малово на грбче па не можевме и лулево да му го видиме душиче си расте
Ич да не се замараш. Ти си побитна. Нека оди мт нека им направи чест. Љутиш нема. Можеш да ставиш утрогестан ама штом имаш и најмала дилема јас не би одела. Сепак ти си знаеш. А памтам Сузана ти е матична, сигурен одговор не очекувај од неа . Ова јас како би направила ( а правев). Ми одобрија и одмор и се ама не отидов. Толку години во бестрага, та за еден одмор ништо нема да ми биде. Димчев кога го прашав ми рече-а од кај да знам дали ќе се случи нешто? Не гарантирам одлучи ти дали ќе одиш на одмор или не.( @pile30 сега ќе ми се налутиш)
I mene dr mi odobri odmor.Jas bev zapnala.Sreka so maz mi ne taptisa po moj pamet.Koj znae so ke se desilo
Da ne ti stavam shube, no na snajka moja i zabranija vo 8 mesec da patuva i jas so brat mi si krshtevavme .Nikoj nisto ne reagirase od kumashinite, razbrani lugje koga mora da se miruva mora. Tuka nema malku mnogu pat, treba miruvanje.
Прочитав некои коментари во врска со бебињата на интензивна на гак . @stevemila ти ја знаеш мојата ситуација . Бебето беше 25 дена на оинт , максимално се посветени и 24/7 има некој над нив . Неможам да најдам замерка , освен што се многу директни и ладни со родителите . Освен др .Орхидеја која е душа човек , една во милион . Бебето ми го спасија буквално . Така да без грижа во добри раце се таму . Едит : какво држење до крај , ако има инфикација одма те прават царски . Јас само 2 дена бев на патолошка и ме породија .
Јас само што се враќам од цтг кога тоновите на срцето чудно покажуваа. Ме гледа докторот на ехо кога папочната врвца се умотала околу врат. Утре сабајле сум пак на цтг да видат како е. Се спремав за природен пороѓај и сега ќе треба царски па ми дојде како шок. Докторот вика да може да издржи уште малце поблиску до термин. Инаку 37 недела сум
Истото ми се случува и мене моментално. Бев на доктор, ми рекоја вирус дека е, ми даде да пијам едни апчиња слични на парацетамол што се безбедни за бремени и да пијам многу течности, толку.
Jas od sinoka sum otvorena 3 psti i so jaki kontrakcii.Sega mi bese prvoto bockanje za ogtt test.Neznam kako ke odi ama mi mirisa veke na poroduvanje
Зa мaлку повторно се промaшивме дa се зaпознaeме мене вчерa ме пуштијa, ќе се видевме нa одделение. Дa ни бидaт добри сaмо мaлите. Со лено некa оди цел процес.
Само со лесно мила да си се гушкате за брзо со долго очекуваното чедо ваше Господ е голем нека ве чува и даде благослов да бидете и двете живи и здрави
Со лесничко и со убава и позитивна мисла само и се ќе биде во најдобар ред... во сигурни раце си.Господ со сите нека е