Јас едвај ја помунав вечерта , грлото ме гребеше, ме тера да кашлам а не можам да се искашлам , ненормална болка во плуќата .. ставав ракија и бибер на плуќа и грло, пиев чај камилица , прегорен шекер, лимонада , дури и исцедив лимон ставив маслиново масло и тоа го пиев ... тешка нок
Која недела си? Јави се прашај матичен за сируп на природна база, има едни на др.Тајс од тегавец, бршлен (незнам кој за што беше, дали за искашлување или смирување кашлица). Пиев но во 8ми месец првата бременост.
Исландски лишај е за смирување сува кашлица, бршлен за искашлување на веќе продуктивна кашлица. Можете од овие сирупи но сепак прво прашајте гинеколог.
За искашлување чај од бел слез многу помага а за грло јас пијам чај со ѓумбир лимон и мед, и јас сум настината деновиве и немам сила за ништо
Јави се прашај... доколку имаш секрети, шлајм најдобро ке биде нешто за искашлување (ете бршлен или чај од бел слез), а ако е сува кашлица и болка во грло најдобро за смирување нешто... има и едни за лижење бонбони што смеат, прашај во аптека.
Mesinja imam edno prasanje utre vleguvam vo 9 nedela ama od pred nekolku dena osekam kako bodezi od desna strana dole kaj jajnicite ne e postojano no se slucuva cesto inaku imam mal hematom pa se plasam dali ima nekoja mama so vakvi bolki? Ginekologot mi. Rece koga ke osetam da legnam I ako mi pominuvaat ne e strasno Ve molam za sovet ako, ste imale vakvo iskustvo
Магнезиум пиеш и колкава доза? Инаку нормални се боцкањата, се шири матката малку по малку, па чат пат ке ги имаш. Се додека боли и прекинуваат (не боли многу долго време) е нормално, расте бебчето... би било чудно па да не боцка и не боли со лесно и без грижи
Samo hrabro i So lesno srckooo @Troi sto apcinja se toa me zanima...bidejki i jas znam da si podnastinuvam mi rekoa moze paracetamol ama pola doza ...no sepak jas i koga me macese onaa temperatura 37.3/5 za ziva glava nejkev da rizikuvam i ne ispiv nieden ...me odmina so limonada so tecnosti i ovosje ..!
Мешенца мислам дека ми падна мукозниот чеп. Прво падна поголема количина а после тоа вчера и денес кога одам во wc на тоалетната хартија имам парчиња како лига некогаш потемни, некогаш посветла боја се. Прашањето ми е дали наеднаш паѓа овој чеп или може и постепено во текот на сл денови? Инаку сум 39недела.
Мене ми падна голем дел со розева крв, но во следните два три саати на секое мокрење ми паѓаше уште во помала количина но исто така со розева крв ми падна во осум навечер, а се породив следната вечер во два по полноќ со лесно.
Честитки мамички, гушкајте се и уживкајте.... Јас едвај се движам, посебно ноќе кога станувам за во вц. Имам чувство ко да ми се иде во вц. Бебе акробации прави. Некако имам чувство дека и ние наскоро ќе се гушкаме, не ми личи ко да ќе издржи до термин. Бутка и со главче надоле. Кај јајникот знае ептен да ме стегне чат пат. А уште еден куп за перење, треба до аптека да се снабдам, све треба...ја сила немам.
Денес ние 36 недела конечно во 9 месец фала му на бога стасавме до целта.. Минатата недела мислев и бев уплашена да не ми пукне водењакот зошто имав такво чуство се ме претискаше долу и на неколку пати и ме фаќаа менструални болки но бргу минуваа.. Се надевам уште малку ке издржимее.. Ве ситее