Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Ајде не се жали, нели рече какви не болки претрпи па сега за ова... Ќе си ја видиш и малата за брзо :*

На Skorpija25, Momichka и Mari* им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За мене е глупаво и пред се, нехумано. Треба да има протокол како да се посетуваат дечињата. разбирам дека треба да се внимава кој и како влегува (сепак интензивна нега е), ама со јасен протокол се е возможно.

На Skorpija25, eli25, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    @stevemila нека е здрава и жива голема да расти <3

Ме нема со обврски сум куп низ дома се надевам ќе се ослободам конечно.. Растиме во стомачето преткаме мрдаме ден е поактивна ден по не е си велам дека и до самата исхрана е послабо ми се јади некогаш некогаш повеќе сокче благо можи и до тоа да е. Омалаксана сум претерано пак низок и пак низок притисок насекое Денеска само неколку пати ја имам осетено најмногу4-5 пати убо добро и рано е за постојано 20та недела сме а и многу психички сум оптеретена.. :).. Да ве поздравам и галете мешињата :l::l::wasntme::wasntme::hug::hug::hug::hug::hug:

Последна измена од модератор: 17 септември 2017
    На ludoto19, Momichka, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    113.367
    Пaникa е мaл збoр зa тoa штo oсеќaм, aмa влoжувaм нaпoр дa не мислaм нa лoши рaбoти.

На Skorpija25, ludoto19, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So katetar nemozes na intenzivna kaj bebinjata.Edno e so zborime nie pred,ama drugo e koga si ovde.I toj aparat ne e podvizen.Kazavme,dur ne te dignat da pocnes da dvizis nema sansi za nisto

Edit: Vcera samo maz mi dojde kaj mene.A majka mi dolu dremese u hodnik.A denes od poseti kaj albankite nemozeme da odmorime.Po 10dusi se redat.Nemam nisto protiv niv site sme isti.Ama koga e zakon neka e za site.Vcera ne dozvolija maz mi da mi ja slika da ja vidam,posle nego doagaat 5dusi na poseta na taa do mene,i pokazuvaat slika.Puknav od nervoza.Kazav na dr ,vika toa e .

Ne se zalam.Samo vi kazuvam na vas da ne se zalite od tie bolki sega zasto ne se nisto vo sporedba so rodilnite.Bar sega mozam od iskustvo da zboram

На ludoto19, ❤️Sneze❤️, Momichka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    113.367
    A зoштo си нa интензивнa aкo си пoрoденa прирoднo?

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Абе мила, а ти што очекуваше од ГАК? И јас кога бев таму за мене немаше посета, а за таа до мене нонстоп имаше, дури и и покажуваа за доење. Ама за друго дете здравје си знам.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ama pri kraj sum so nervite veke.Utre direktorkata e dezurna.Togas ke bide druga prikazna.Mi kaza vcera so i da treba da ja baram.Se ubavo,postojano se okolu nas.Pritisok,temperatura inekcii za bolki infuzija.Isto kako u remedika koga me operiraa.Ama ova so ne e za site isto so posetite ke vidime utre

Ne sum porodena prirodno.Carski sum

На eli25, ❤️Sneze❤️ и pile30 им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Видов вчера каков хаос од гужви е во ГАК како наутро да беше а не 8 вечерта.
    Изгледа имав среќа што одма се симна доктор одозгора и идма ме прегледа и се ми објасни и сестрата исто дури до влезна врата не испрати и ми кажуваше да не се грижам.
    @stevemila Нека кажат таму дека те знаат дека имаш човек и ќе имаш посети така беше и кај мене кога лежец пред две години.

На ❤️Sneze❤️ и stevemila им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    Се е можно, ама таква им е политиката на државните болници. И со катетер и со апарати се преместува во соба, конкретно мене по 8 часа од царски комплет ме премести сестра во соба поради стерилизација на интензивна, само јас бев таму и се согласив. А и бебето, иако го видов веднаш по пораѓај, ми го донесоа во подвижното креветче да го видам дури лежев на интензивна.
    Претпоставувам поради голем број на родилки, и како што кажав поради одредени правила.

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    @stevemila ако сакаш посети шушни му( 200-300 ден, 2 кутии цигари, вино ако имаш дома кое било ..) на обезбедувањето што е доле и ќе ги пушти твоите на посета и ТМ дури и во соба.
    Дај и на сестрата која е смена сок, бонбоњера, ситно некој денар... и пола саат ќе ги остават на посета.
    Ти кажувам од лично искуство, а сигурно ќе потврдат и другите мајки што биле таму. 3 ден после операција дојде мајка ми во соба, ме избања доле ( не можев сама, ме болеше раната) ММ и свеќи исто влегоа во соба.Ама си беа претходно други подмачкани,инаку посета само до влезна врата и тоа ти да излезеш надвор се на се 10 мин. само.

На ❤️Sneze❤️ и stevemila им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Да ти кажам гледам да одмарам... ама дека се е расфрлано на синко му е интересно и се и сешто чепка :worried: се фрла врз кутии, разнесува работи... и одењето по него е доволно да ме измори, не па и чистењето... ама ај уште денес вака повеќе на нозе, да се заврши се и од утре нозе во вис повеќе :D Па и болен размрсулавен е башка не оди во градинка и нема и утре да оди, па сама весело со него :D ке си ја викнам сестра ми...

На ❤️Sneze❤️ и Mari* им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Gjupciii samo toa mozam da kazam.Se prodavaat za 200 den.Ke izdrzam do utre.Utre direktorkata e dezurna ke bide poinaku.Kaza sabajle ke dojde kaj mene

На Lexy10, eli25, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.486
    ти чим паничиш да ти го кажам моето искуство да ти олесни!? отидов на закажан царски, родив, наредниот ден станав, бев пет дена со бебе неразделна во болница и си отидовме дома. :)

На Lexy10, Skorpija25, EuHenIa и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Значи не ми се верува, здравствово ни е крш.

Стевемила, не се нервирај. Тоа е што е. Си издржала толку, ќе издржиш уште некој ден. Мисли си на убавините што допрва доаѓаат. Знам, лесно е да се кажува од страна, но ништо не добиваш ако се нервираш. На Дарија и треба здрава мајка. Ти пуштам позитивна енергија.

Некогаш да, ама се трудам да мислам позитивно. Со паника ништо не добиваме. Ќе не чува Господ сите.❤

На EuHenIa, iki26, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.486
    Стевемила една од причините поради кои бев приватно беше баш таа што сега ја кажуваш ти. Пробај да не се нервираш, да не влијае на млеко. Издржи маме.

На eli25, Momichka, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Не ме паничи мене раѓањето, царскиот па ич, ме паничат предвремени пораѓаи, проблеми со плодот на крај на бременост, инкубатори, такви работи :( ама си реков ни читам ни слушам веќе такви работи

На Lexy10 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @mariz знам некогаш се погодува така :|
    Мене искуството не ми дава да пуштам срце. 12та недела едвај 10 метри квадратни поминав со џогерот, имаше одлепување проследено со крварење (facepalm)
    Сите доктори ми рекоа исто, колку и да користиме терапија, само мирување и одмарање може да помогне. Јас сум уште далеко од сигурните недели и не можам да си дозволам луксус работејќи по дома. Така да, и светот да се распадне има да си седам и лежам. Единствено што се трудам да правам е да пешачам.И тоа контролирано :sweat:
    2018 ке биде година посветена на активноста :muscle: И ние ќе го менуваме катот на живеење :party:

На stevemila и mssuniquee им се допаѓа ова.
  19. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Дали некој од вас качува температура? Константно температурата ми е 37 - 37.2 и баш ја чувствувам. Не знам што да испитам? 10 недела сум

20. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Јас утре почнувам со реновирање низ дома, од мене се само инструкциите се друго им препуштам на мм и свеќи. Што кога докторката ми вели дека лежањето ми помага 100 пати повеќе од лекот. Единствена релација ми е кревет, вц , кујна.

На Skorpija25, mariz, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.