Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    4.942
    Нормално е да имаш благо покачена температура посебно во рана бременост,не се грижи без потреба,ако е над 37.5 тогаш барај совет од лекар.

На Lexy10 и Missy980 им се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :(lezejne i lezejne spas za mojava bremenost:( ajde lezi koga cefka se zatnala i site gomna na tepih mi dojdoa;(:(
    sto ke bese ova :(site problemi od svetov na mene dojdoa:(gospod da ni pomogne.

На EuHenIa, stevemila и Mari* им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.936
    Допаѓања:
    77.546
    Да тоа нормално, да би ми рекле дека не смеам или проблем да сум имала и тоа како ке се пазев. Јас па гледам поактивна да сум, со мисла дека ке ми биде полесен така пораѓајот :D Ама само ако ме зафркне бебево и остане карлично, е тогаш ке се чудам... еве ја осеќам бута под желудник со глава, а легнам одма таму језиво ми се испапчува (баш имам и една слика во скриено скоро ставено - тоа главата била) :D
    Препорака роди па реновирајте, колку сакам да работам повеќе.. а неможам, едно клекнување да земам нешто од доле ми е научна фантастика :D

На Lexy10, Ano, ludoto19 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    :hug: гушки милион,незнам што да ти кажам :(
    Одмарај колку што можеш повеќе,а тепихот во канта :!: сигурно не си луда да рибаш

На stevemila, EuHenIa, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Devojki jas sum dobra.Me premestija.Si zemav apartman.Zastanav na noze.Malata bila stabilna.Zasega sme dobri.Se nadevam denes ke ja vidam

Последна измена: 18 септември 2017
    На ma4e1311, 0ли, gabimama2 и 47 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Срце нема уште сакусот си расте за 10 дена пак и утре бета да испитам.
    Незнам веќе што да мислам.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.936
    Допаѓања:
    77.546
    Имаш сликче од ехото?

8. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    1.308
    Вчера влегов во 25 недела , заради промена на гинеколог мораше да ми направи преглед и брисеви за микробиологија . Должината на грлото на матката ми се смалило на 25 мм и ми рече да мирувам и утрогестан да ставам . Колку е нормално да биде грлото на матката , малку се исплашив

9. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Stevemila me raduva sto ste dobri I takvi da ostanete.ako mozes da mi odgovoris vo koja nedela se porodi kolku tezi bebceto I dali e vo inkubator.Zagrizena sum bidejki vo 33 nedele na ctg matkata mi pokazuva kontracii a uste e mnogu rano narednata nedela sum pak na lekar pa ke vidime

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Јас мислам дека штом си расте ќе се појави срценце наскоро :inlove::inlove::inlove:

11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    @Bojana 123 , а зошто толку рано цтг, имаше болки? Мене следен преглед ми го закажаа во 34та недела, јас сум накај 31.

@mariz, денес бев на преглед и кај мене е свртено со главчето нагоре, се набутало под срцето :sweat::inlove::inlove::inlove: Како и да е докторката ми рече дека е рано, ќе се заврти па ќе видиме :l::l::l:

Некој прашуваше за удари ниско доле, пулсирање и слично.. Кај мене излезе дека таму мава со ноџињата и затоа го осеќам толку силно во тој дел :rofl::rofl::rofl:

На Baby.boy и mariz им се допаѓа ова.
  12. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Среќичка незнам зошто рано ме ставија на цтг отидов на редовен преглед и додека чекав во чекална сестрата ми вика дојди прво на цтг а докторот после го видов и кога на цтг контракции а јас не осеќам

13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Офф со лесно и со позитивна мисла мила до крај :inlove::inlove: Не сум паметна што да кажам и што е подобро веќе... Да го видев твојот пост пред прегледот денес, и јас ќе ја прашував докторката за цтг (facepalm):lol:

пс: Мислам дека и кај @pile30 имаше некоја мала контракција еден период па може ќе сподели искуство.

14. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Здраво мешиња, како што Ви пишав претходно направив тест за бременост и ми излезе позитивен. Но когај бев на преглед докторката не можеше да го види плодот и и беше сомнително. Направив два пати испитување преку крв и двата излегоа позитивни, денеска пак бев на контрола и пак не виде ништо. Ми вика постои можност од вонматерична бременост. Инаку излегува некаде да сум 5-та недела. Искрено се плашам многу, ми рече на секои 2 дена да одам на контрола додека не го види плодот, а ако не го види ке ме прати за СК на преглед. Искуство некој... искрено многу ми е страв. Со првата бременост на 6 ипол недели ме виде докторот. Имајте убав ден

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    120.099
    Кога ги правеше испитувањата преку крв? Какви резултати имаш од тоа? (мислам на концентрацијата на бетата)

16. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

@Bojana 123 јас правев Електротомографија дека бев 27ма недела тогаш и ми се згрчуваше стомакот и болка осеќав..на цтг не ме ставија поради пониската фрекфенција таа неможела да детектира во пораните недели туку таму по 33та па до крај а ова (ова објаснување го добив од Др.Ефремовски од Ремедика) Електротомографија и во овие недели што бев може да детектира контракции...Но од 10мин.снимање само последната минута имав контракција но ми пиша Др.со лесен степен.Ми покачи Магнезиум и плус В6 секој ден сабајле/навечер.Но слушај си го Др.тој сепак знае што и како треба...

На Среќичка и fana им се допаѓа ова.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И ние се вративме од преглед 8 недели е сонцето малечко :sun: 1,36см е големко ,односи ми забрани докторката , тешко повеќе од 3 кг. никако и повеќе да одмарам ,дека не смеам да пијам магнезиум па само б6 по едно на ден кога ќе се осетам напнато :$.
    Скрининг имам закажано за 23 Октомври здравје :inlove:
    Убав ден имајте сите :* :hug:

На stevemila, mal.ecka, bokiroki и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Среќичка и Пиле 30 Ви благодарам на одговорите и на поддршката се надевам на добро

На Среќичка и pile30 им се допаѓа ова.
  19. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Во Петокот беше 493,6, а денеска 1575,5

На Ambra20, stevemila, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    120.099
    Според бетата е повеќе од одлично. Во матката може да го нема ако е покасно зачнато како кај мене. Во 6та недела видовме само гестациски сакус, а во 7ма плод и срценце. Немој да се грижиш таму ќе си биде точкичето наредна недела, ќе видиш:inlove: Зошто така те уплашила докторката со вонматерична бременост не знам :doh:

На stevemila, Среќичка и Melinda85 им се допаѓа ова.