Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Нормално е да имаш благо покачена температура посебно во рана бременост,не се грижи без потреба,ако е над 37.5 тогаш барај совет од лекар.

На Lexy10 и Missy980 им се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    :(lezejne i lezejne spas za mojava bremenost:( ajde lezi koga cefka se zatnala i site gomna na tepih mi dojdoa;(:(
    sto ke bese ova :(site problemi od svetov na mene dojdoa:(gospod da ni pomogne.

На EuHenIa, stevemila и Mari* им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Да тоа нормално, да би ми рекле дека не смеам или проблем да сум имала и тоа како ке се пазев. Јас па гледам поактивна да сум, со мисла дека ке ми биде полесен така пораѓајот :D Ама само ако ме зафркне бебево и остане карлично, е тогаш ке се чудам... еве ја осеќам бута под желудник со глава, а легнам одма таму језиво ми се испапчува (баш имам и една слика во скриено скоро ставено - тоа главата била) :D
    Препорака роди па реновирајте, колку сакам да работам повеќе.. а неможам, едно клекнување да земам нешто од доле ми е научна фантастика :D

На Lexy10, Ano, ludoto19 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    :hug: гушки милион,незнам што да ти кажам :(
    Одмарај колку што можеш повеќе,а тепихот во канта :!: сигурно не си луда да рибаш

На stevemila, EuHenIa, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Devojki jas sum dobra.Me premestija.Si zemav apartman.Zastanav na noze.Malata bila stabilna.Zasega sme dobri.Se nadevam denes ke ja vidam

Последна измена: 18 септември 2017
    На ma4e1311, 0ли, gabimama2 и 47 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Срце нема уште сакусот си расте за 10 дена пак и утре бета да испитам.
    Незнам веќе што да мислам.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Имаш сликче од ехото?

8. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Вчера влегов во 25 недела , заради промена на гинеколог мораше да ми направи преглед и брисеви за микробиологија . Должината на грлото на матката ми се смалило на 25 мм и ми рече да мирувам и утрогестан да ставам . Колку е нормално да биде грлото на матката , малку се исплашив

9. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Stevemila me raduva sto ste dobri I takvi da ostanete.ako mozes da mi odgovoris vo koja nedela se porodi kolku tezi bebceto I dali e vo inkubator.Zagrizena sum bidejki vo 33 nedele na ctg matkata mi pokazuva kontracii a uste e mnogu rano narednata nedela sum pak na lekar pa ke vidime

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Јас мислам дека штом си расте ќе се појави срценце наскоро :inlove::inlove::inlove:

11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    @Bojana 123 , а зошто толку рано цтг, имаше болки? Мене следен преглед ми го закажаа во 34та недела, јас сум накај 31.

@mariz, денес бев на преглед и кај мене е свртено со главчето нагоре, се набутало под срцето :sweat::inlove::inlove::inlove: Како и да е докторката ми рече дека е рано, ќе се заврти па ќе видиме :l::l::l:

Некој прашуваше за удари ниско доле, пулсирање и слично.. Кај мене излезе дека таму мава со ноџињата и затоа го осеќам толку силно во тој дел :rofl::rofl::rofl:

На Baby.boy и mariz им се допаѓа ова.
  12. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Среќичка незнам зошто рано ме ставија на цтг отидов на редовен преглед и додека чекав во чекална сестрата ми вика дојди прво на цтг а докторот после го видов и кога на цтг контракции а јас не осеќам

13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Офф со лесно и со позитивна мисла мила до крај :inlove::inlove: Не сум паметна што да кажам и што е подобро веќе... Да го видев твојот пост пред прегледот денес, и јас ќе ја прашував докторката за цтг (facepalm):lol:

пс: Мислам дека и кај @pile30 имаше некоја мала контракција еден период па може ќе сподели искуство.

14. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Здраво мешиња, како што Ви пишав претходно направив тест за бременост и ми излезе позитивен. Но когај бев на преглед докторката не можеше да го види плодот и и беше сомнително. Направив два пати испитување преку крв и двата излегоа позитивни, денеска пак бев на контрола и пак не виде ништо. Ми вика постои можност од вонматерична бременост. Инаку излегува некаде да сум 5-та недела. Искрено се плашам многу, ми рече на секои 2 дена да одам на контрола додека не го види плодот, а ако не го види ке ме прати за СК на преглед. Искуство некој... искрено многу ми е страв. Со првата бременост на 6 ипол недели ме виде докторот. Имајте убав ден

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    113.367
    Кога ги правеше испитувањата преку крв? Какви резултати имаш од тоа? (мислам на концентрацијата на бетата)

16. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

@Bojana 123 јас правев Електротомографија дека бев 27ма недела тогаш и ми се згрчуваше стомакот и болка осеќав..на цтг не ме ставија поради пониската фрекфенција таа неможела да детектира во пораните недели туку таму по 33та па до крај а ова (ова објаснување го добив од Др.Ефремовски од Ремедика) Електротомографија и во овие недели што бев може да детектира контракции...Но од 10мин.снимање само последната минута имав контракција но ми пиша Др.со лесен степен.Ми покачи Магнезиум и плус В6 секој ден сабајле/навечер.Но слушај си го Др.тој сепак знае што и како треба...

На Среќичка и fana им се допаѓа ова.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И ние се вративме од преглед 8 недели е сонцето малечко :sun: 1,36см е големко ,односи ми забрани докторката , тешко повеќе од 3 кг. никако и повеќе да одмарам ,дека не смеам да пијам магнезиум па само б6 по едно на ден кога ќе се осетам напнато :$.
    Скрининг имам закажано за 23 Октомври здравје :inlove:
    Убав ден имајте сите :* :hug:

На stevemila, mal.ecka, bokiroki и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Среќичка и Пиле 30 Ви благодарам на одговорите и на поддршката се надевам на добро

На Среќичка и pile30 им се допаѓа ова.
  19. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Во Петокот беше 493,6, а денеска 1575,5

На Ambra20, stevemila, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    113.367
    Според бетата е повеќе од одлично. Во матката може да го нема ако е покасно зачнато како кај мене. Во 6та недела видовме само гестациски сакус, а во 7ма плод и срценце. Немој да се грижиш таму ќе си биде точкичето наредна недела, ќе видиш:inlove: Зошто така те уплашила докторката со вонматерична бременост не знам :doh:

На stevemila, Среќичка и Melinda85 им се допаѓа ова.