Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64

Искрено само тоа ми спомнува вонматична бременост стравувам да не е... последната менструација ми беше на 10 ти август, и јас точно не знам когај е зачнато. Неделава треба да одам на секои 2 дена додека не види плод, а ако не види ке ме пратела за СК. Ти благодарам многу на советот :inlove:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Како да ја слушам мојата приказна ме испаничија исто, ама за среќа се беше во ред, не ти е превисока вредноста на бета ХЦГ - нормална е така да иди за 1 недела и ќе треба да се види точка. И кај тебе како кај мене рано е за на ехо, ајде стискам палци, па пиши ни израдувај не.

На Melinda85 и C-a-c-u-sh им се допаѓа ова.
  3. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Мамици втора бременост ми е ама така не се чуствував во првата.. 16 недела сум а осекам притисок како некој да ме бутка, точно на папок и. Под негго.што може да е

4. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    955

Ако е вонматрична бременост нема да расте толку бетата. И во случај на ваква бременост се забележувало течност во матката. Зависи многу и од квалитетот на ехото. Мене докт. ми беше на одмор кога не ми дојде па отидов во универз. клиника (дека не сум мк) и се виде сакусот супер (бев 4+2) и сликичката што ми ја направија беше многу чиста. После два дена отидов кај докторката и она направи слика ама квалитетот не може да се споредува со оваа што ми ја направија на клиника. Она едвај виде нешто, дури беше скептична па ми рече да идам за два дена пак да види и да ми мери бета. После недела дена видовме и срценце ;) Среќно!

На Lexy10, stevemila и C-a-c-u-sh им се допаѓа ова.
  5. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Најверојатно е бебето :inlove:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Nekako nogu rano.mi se vide:)))

7. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Течност во матката имаше, но ми рече дека ми се денови на овалуација, а денеска течност немаше. Многу ме плаши што нон стоп ми зборува за вонматична бременост. Фала на советот

8. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Odi kaj drug doktor pobarj i drugo mislenje . Nikogash poveke mislenja ne se na odmet

На Skorpija25, stevemila и C-a-c-u-sh им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vo 34+. Malats se rodi 2300 dolga nad 45cm mislam.Ne e vo inkubator samo vo satorce na toplenje,ko kapa edno i sama si dise.Sega ja vidov posle3 dena

На Zaljubena111, orhideea, ma4e1311 и 32 други им се допаѓа ова.
  10. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Душичка мила :inlove::inlove::inlove:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @facule пред некој период некој пиша на темата, па знам истажував, мислам од 3до4 cm е убаво да биде.
    Е сега ако е 4cm ќе можеш послободно да се движиш, а штом е нешто под 3 cm ќе треба повеќе да одмараш и без физичка активноста.
    Мислам дека немаш некој значителен ризик ако ги почитуваш правилата.

На stevemila и facule им се допаѓа ова.
  12. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Стевемила ти благодарам за одговорот и ти праќам многу позитивна енергија, информирај не за се што се случува и да знаеш сите сме со тебе

13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Bravoooo junace e Darija ke bide se dobro.Cuvaj se i ti i zakrepnuvaj pobrzo :)

На stevemila, Lexy10 и delvi им се допаѓа ова.
  14. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

Маци мојава нон стоп ми збори за преграда сега а сите други доктори не го мислат тоа...мое мислење е да не се преоптоваруваш се ќе биде во ред...и секако ако немаш многу доверба постојат и други док...и некогаш и до ехото е колку е квалитетно :) поздравче

Не треба да те плаши ништо ..што треба да си биде ќе биде...мене какви се не стресови ми направија...па реков стоп...зошто да си ја малтретирам душичкава во мене ..никој не дава 100% сигурен одговор за ништо така да верувај ми од едно влегло од друго излегло...не се сите трудници исто :) ..јас искрено немам никакви очекувања на пороѓајот што даде Господ тоа нека биде...а мајка е херој..секаква болка и тежина трпи...бравос за сите мамички,без разлика..ве гушкам :hug::l:

Последна измена од модератор: 19 септември 2017
    На ludoto19, C-a-c-u-sh, pile30 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    @C-a-c-u-sh зошто толку рано одиш на лекар и си правиш непотребен стрес? Си направила тест,позитивен е, радувај се и стрпи се до 7 недела,тогаш закажи ехо и ке го видиш бебето и ке чуеш срценце.

На ludoto19, C-a-c-u-sh, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Пред две години имав вонматерична и бетата ми беше3053 и малку по малку една недела крварев а потоа повеќе но не многу обилно и бев 5 +5недела по последната менструација .Ме задржаа една недела примав метотраксат инекции не болат, но ме болеше тоа што ми се случи.Појди и на друго мислење и ако Др. Сумља на вонматерична реагирај брзо за да не ти се комплицира плодот во јајоводот па да те третираат оперативно.Не сакам да те плашам но при најмала сумља на вонматерична бременост НЕМА ЧЕКАЊЕ.Извини ако те уплашив ама ти пишувам од искуство Поздрав и се надевам не е вонматерична него нормална.

17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Дали некоја од вас имала искуство со замотана папочна на вратот на бебето која правела притисок при следење на цтг? Ве молам за искуство

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да ,јас имав искуство. Малата беше два пати замотана околу папочната. Ја следев на ехо редовно ситуацијата и после 10 дена морав порано (34 нед) да се породам,не сакаше никој да ризикува.Добро направив што закажав порано царски,бидејќи ако чекав уште 2 недели (сакав да чекам да влезам барем во 9 мес.) можеше трагично да заврши(така ми рече ДР.Стојчевски што ме породи)

На pile30, ludoto19, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Да првата бременост.. и секој ден и секој втор ден на крај одев на цтг (една недела пред раѓање). Тоновите беа малку исецкани и малку тахикардично беше бебето. Во предродилна, родилна, на бокс цело време се до раѓање бев на цтг. А на сред раѓање прв напон искочи главата и ми рекоа стоп, ја одмотуваа преку глава и после уште еден напон за телцето да искочи :) Фала богу што се добро заврши, но бебчето ептен намачено ми беше.. видливо на него. Која недела си?

На ludoto19, iki26, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    И јас сум кај него. 37 со некој ден сум, д-р сака барем до понеделник со полна 38 да издржиме па да се породиме. Ама јас умирам од стравови, цело време е тахикардична по 2 пати на ден идам на цтг и незнам како ќе биде до понеделник. На твоја иницијатива го закажавте царскиот?

37 со некој ден сум. Д-р сака бар до понеделник со полна 38 недела да ме породи. Идам по 2 пати на ден на цтг, ама бебето е тахикардично и цело време ми викаат да пратам на 2саати дали мрда. Тебе и чудно што природно ти се нафатиле, јас мислам со царски ќе ме пораѓаат

Последна измена од модератор: 19 септември 2017