ајде добар ден и од мене и бебушко да ве поздравам и да прашам веќе втор пат како забележувам белото прање да ми е жолтеникаво и мерисот јас можам да го осетам сега се плашам да не е некоја инфекција пошто осеќам на пупата како да сака да ме пецка по малку. се има на некоја од вас десено така позз
Несакам да те плашам и јас го имав истото и испадна дека е кандида кај мене и сега ставам полигинакс вагиналети, така да најпаметно е да одиш на гиниколог и да ти земат брисеви. позз
ауууу уште тоа ми фали сега шо арно си терав порано на папа тест кога правев имав кадида и ми се повлече по некое време бев како кристал чиста, немав, шо пак сега мајка тера у мојава вагина јас се токмев оваа недела да одам на гинеколог а тој дури во понеделник ке почнел со работа и сега да одам ли на замената или да чекам, во него имам поверение
Најдобро не си играј играчки и отиди си. Ќе ти даде некоја терапија и замената. И плус брисеви ќе ти земат, ќе се види.
добро утро мамички сабајле малиот ме разбуди многу беше активен едно 10 мин мрдаше, преубаво чувство твоето најмило да го осетиш уште од сабајле. Си ја ставив раката на стомак тоа уште мрда и му реков на сопругот да ја стави и тоа престана несмее да мрдне уште од сега му се плаши
И јас имав баш како вас. И кажав на докторката и таа ми рече имаш инфекција (без тестови). ми препиша полигинакс вагиналети и сега ми е ок.
Мешковци сакав да прашам дали некоја од вас посетува предпородилни часови (мислам дека ги викаа така )се одрзувале во Државна болница и биле бесплатни Ако некој оди нека кажe koj ден и во колку саат
ќе умрам од мака и од грижи само шо се вратив од лекар ме прегледа и ми рече дека сум имала инфекција и дека морам да земам брисеви и да примам вагиналети инфекциите биле страшна работа и недај боже... пу пу нека биде далеку од нас... се е во ред со бебушко леле колку сум загрижена ќе пукнам до утре сабајле , за колку дена ги дават резултатите од брисевите одма или после 2 дена????/
резултатите од брисевите се за неколку дена јас на пример ги правев во петок готови беја во средата и не се секирај толку ке ти дадат антибиотик и готово не е нисто страсно јас имав последно уреоплазма примав еритромицин и сега треба да направам контролен брис.А сега малку претерват мислам со овие инфекци брисеви задолзителни пред неколку години немаше ни брисеви ни ништо во бременост па се рајгаја здрави прави деца сега сам измислуват нешто. Узивај и не се замарај многу поздрав
фала ти мила на подршката ама пустата психа ме мава утре сабајле со ГОспод напред ке одам на гинеколог дај Боже се да биде во ред ..
Овде па кај мене не прават брисеви, само преку крв и мокрача следат ситуација, и прв пат на ехо 12-та недела тек. Мене можеби ќе ме прегледаат порано дека имам еден спонтан претходно и дека сум 35 години. Ќе видиме што ќе ми рече во петок здравје. Одам дома при крај на август, здравје Боже ќе останам месец дена, па незнам дали сама да си направам брисеви таму. Ај здравје да не планирам ништо пред време.
зенски пап тестот испадна кај мене 5+ со * така ми рече докторката,се во септември ке ми зима брисеви,немам нисто,мозно е да има бактерии сто немаат никакви сиптоми?посто на пап тестот немасе нисто,васе мислење?
јас денеска земав брисеви друго ништо, резултатите во понеделник, скриниг и крв дури др недела кога ќе ми се врати матичниот.... сега со Господ напред само да биде се во ред инаку да се пожалам како и обично замената на мојот гинеколог е катастрофа почна да ми се смее зашто сум била вчера на специјалист за бело прање Господи Боже јас отидов зашто ми беше жолто и малку миризливо аман веќе од такви идиот и се утепав чекајки на микробиологија и таму катастрофа ќе биде ли некогаш во ред нашето здравство цц ми идеше вака да и ја забијам главата у зид кога почна да ми се смеее mace сигурно треба да правиш брисеви во септември штом така ти рекле а за симптоми за инфекција обично се чешање црвенило зголемен исцедок друга боја миризливо дај Боже се да биде во ред.. како ќе ни речат така ќе правиме и браво за папа тестот подобро не може да биде
Како сте мамички? Ние само што се вративме од 4Д и конечно дознавме што носиме. Добро е што се е во ред, се развиваме како што треба и тешки сме дури 515 грама. Само криво ми е што цело време беше свртено накај постелката и докторот неможеше да ни го слика со лицето.Што не направи докторот да се сврти, ме вртеше мене, потчукнуваше по стомакот и пак ништо. Абе инает голем уште од сега.