Се гледа пулсот, на самото ехо си дава колку е, ама изгледа добар бил, јас се уфилмав дека е спор, стварно морам да престанам да читам по цел ден. Кај двајца гинеколози бев во паниката денеска
Јас мислам, ми падна чепот. лигаво бледо розево, малце се возбудив...позитивно секако...утре вечер сум и така на цтг, се надевам ќе издржиме до тогаш. Ах, ќе се гушкаме уште малцееее.
Зашто ми се случува најчесто навечер кога ке легнам да осекам пулсирање во долен дел од стомак и странично ? Искуство некој ? Нешто читав за икање на бебиња во стомак , или осеќање на пулс од артерии ама ова и на рака го осекам ми го движи и стомакот .. не е клоцање или превртување на бебињата тоа сигурно
Која недела си? Моето страшно многу ика, по 3-5 пати у ден и тоа по 10-20мин. Се осеќа дека е икање, на ист интервал рипа.. се осеќа и на рака па дури и се гледа со голо око како ми скока стомаков може да е икање... (кај што највеќе се осеќа таму е главата, јас така приметив дека карлично ми се има завртено, еве горе ми ика неколку дена уште..).
Истото го имам секој ден при подолго седење и при легнување навечер. Мислам дека го имам уште од 4 месец, но сега (8 сум) поинтензивно го осеќам. Инаку немам појма што е, но и јас читав за некоја артерија која може да пулсира долу, лево.
Мешиња, мамички...Конечно денеска го видов моето сонце...мало точкиче...конечно нема веќе да слушам вонматична бременост Сега ќе се друижиме и ќе споделуваме искуства, совети со Вас за нашите најмили мешиња. Ви прќам бакнежи
Cestitki mila.Nekogas doktorite sluzat za da ni praat samo stresovi.Se ke bide dobro.Konecno uzivaj vo bremenosta Ne e vo inkubator.Vo krevetce e i na glavceto ima stakleno satorce.Ne e na aparati.Sama si dise i si klocka so nozinjata.Manekenka ke bide,dolgi nozinja ima
Оф бе мила мене како ме вадат од памет а точката расте и бетата расте едноставно од кај знаат они кога е зачнато. Срце чувте?
Ne kazuvaat Nisto.Osven deka e stabilna,deka si prima terapija i deka pocnale da i davaat da jade.Ke zborime posle so kako.Ako se raspolozeni.Epten se tamu skisnati i odsecni.Nikakvo socuvstvo nemaat sprema roditelite.Jas od denes pocnav kolostrum da imam.Od pamet se izvadiv.Mokra spavacata,i odokolu fleki zolti(portokalovi).Doma ke pocnam da se izmolzuvam.Se nadevam ke imam mleko dur ja pustat da pocne da si cica
Ајде брзо минува времето и за час дома ќе си ја земете. За односот пишав и пред некој ден - без осет.
Zdrava i ziva da bide radosti da vi nosi. Ubavo e toa sto veke pocnale mlekce da i davat,znaci dobro odi napred Neznam kako e kaj nas vo Mak ama jas koga se porodiv so cerka nemav zabrana za gledajne,cel den sedev so nea tamu. Gledaj ako ti dozvolat da ja stavas na gradi (dopir so kozata) da i zboruvas,mnogu im pomaga na malite toa Ajde za brzo doma ke ja guskas