Дами да ве прашам нешто.. се утепав повраќајки, освен овошје, салати и бејк ролс немам ставено ништо во уста и од тоа шо остане,17 недела сум а сум се поправила 2-кг. Не ми е јасно како и од што. Втора бременост ми е. Плус ако може совет зс што да јадан или дали смеам нештп да пијам против запек
Се роди мојата принцеза Сара. Денес на празник, ден кога пред икона се помолив за неа. Таа ми ја подари.
Јас прва бременост ем повраќав до крај многу, ем многу се поправив... а оваа бременост не повраќав ич, не се поправив толку многу Инаку киселини имаш?, гледај посува храна (крекери, двопек со нешто, мармалад на пр и со чајче), види и салатите и овошјето да не ти прават проблем... за запек незнам мн работи, но суви сливи би помогнале... и ленено семе... јас цело време имав до крај киселини, само на почетокот многууу, а на крај ме фаќаа чат пат, изгледа од јадење кое не ми пријаше... @Цвет88 честитки мамичка, нека е жива и здрава ќеркичката
Леле женски, додека викав ништо не јадам (добро јадев ама по здраво) оваа недела како да наплатив за се. Нон стоп ми се јаде Веќе сум 30+, мислам дека сум поправена околу 12кг И ај што ми се јаде, ама па и нездрави работи
Има таблети Антиметил, или земи ѓумбир и вари чај.. За храна одбегнувај мрсно, јади лесна храна се надевам ќе помине овој период
Ic ne se sekiraj.Otidov na poroduvanje so +20kg.Znaes sega stopena sum.Stomak nemam voopsto.A se porodiv vo sabotata.Sega mi e kako pred bremnost koga ke se najadev.Ne sum se izmerila uste zasto ne doslo red do toa.No razlikata e vidliva.Taka da.ne se zamarqj mnogu od muabeti kolku trebalo da kacis,pa dali si debela ili ne.Neka si sobiraat tie svoi krusi.Se se vraka na normala.Uzivaj.Mnogu kratko trae bremenosta
Oд 30 неделa нaтaму сo јaдењетo е СТРАШНO !!! Нaвистинa сите имaме гoлем aпетит. Не сум стрвнa пo нештo, aмa сум глaднa нoн стoп здебеленкo сум
Јас сум во 34 недела од бременоста ама бебето во стомакот е многу активно кога седам или лежам на страна а истовремено сум и многу нервозна. Ќе можете ли да ми одговорите дали активноста на бебето во стомакот е поврзано со нервозата, односно ако мајката е понервозна и бебето повеќе клоца или тоа нема врска, како е кај вас, јас сум многу загрижена да не му се случи нешто од толку мрдање
Nisto nema da mu se sluci.Bidi srekna so e aktivno.Moeto ne zastanuvase ni minuta.Mene me spremaa vo sala za carski a taa mrdase.Posledno so se sekavam pred da me uspijat bese nejzinoto klockanje
Stevemila благодарам на одговорот ама мене ме интересира дали нервозата кај мајката влијае врз активноста на бебето во стомакот