Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Убав празник вчера :)Богородичка заштитничка на трудниците, бев до црквичка запаливме свеќа :) Нека не чува сите , да си ги износиме живи и здрави, побитно нешто нема :D
    Да ве прашам женски, вчера пешачев едно 2 часа, кога дојдов дома кичмата дури ме болеше, и јајниците малку
    дали е тоа ок? Знам дека е убаво да се пешачи, мене и докторката ми кажа мораш да си се движиш што повеќе не се залегнувај .. Ама зашто болки не ми е јасно...
    За ВЦ јас многууу одам во Вц :D :D :$:$ На почетокот 2 дена запек имав, мислам ќе пукнев, не сум навикната :D среќа толку траеше, и од тогаш не ми се појавил :) Јас пијам многу вода, пијам по 4 литри на ден, не знам дали има врска тоа, или пак до метаболизамот е, цел живот со тоа сум немала проблеми :)

Убав ден женцки :f::hug:

@Ano За јадењето ИСТО. Јас сум тежок гурман, дупка без дно сум хахаха
    ама сега не можам многу да јадам, чим осетам кнап да сум КРАЈ престанувам, а да се прејадам слатко мислам камен у стомак ми стои хахах :)
    Навечер никако не јадам тешко, не ми поднесува стомакот. Нема да заспијам од мачнини. Чудна работа, јас мислев ќе имам апетит до плафон нели трудна, ама ни пола од предходно не ми е. Не памтам кога последен пат во 21 вечер сум јадела квалитетно, а пред бременост традиција ми беше :D

Последна измена: 22 септември 2017
    На EuHenIa, mal.ecka, stevemila и 9 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Оти бебка почнува да тежи.:inlove:
    Нормални се, се додека се издржливи и минуваат со одмарање.
    Мене и на грб како лежам знае да ме боли, веројатно дека притиска.

На stevemila, pile30, ❤️Sneze❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Ау Дафи, јас веќе на стомак не можам да спијам, како да имам тениско топче под стомак ми е тврдо чим легнам :D А најслатка позиција ми беше за спиење таа. А на грб не ми е тешко мене, само немам навика така да спијам :D Па чудно ми е хуху
    Вчера до 5 се вртев дур си најдам позиција, а и несоница ме акна :D Заспав во 5 станав во 10. Воопшто не ми се спие, ич сон немам :D Заборавив да се пожалам :P:$

На stevemila, ❤️Sneze❤️ и duffi им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.406
    Допаѓања:
    113.376
    Фино ти рекла докторката :D Иначе само да ти кажам, не знам која недела си ти, ама во мојата недела појке боли се ако седам или лежам одколку ако се движам. Секако боли и е нормално не се секирај болката е оти се расте се тегне и прави место на бебу:inlove:, ако немаш проблеми или препорака од доктор поради некоја медицинска индикација за која треба да лежиш да си пешачиш ич не му се мисли (hollest)

На stevemila, ❤️Sneze❤️, Среќичка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    И кај мене е исто. А и јас само на стомах знам да спијам.
    Па после ко отрпнат го чувстувувам.:D Па се учам на страни да спијам, оти на грб никако сон не ме фаќа.:D

На stevemila, ❤️Sneze❤️ и ludoto19 им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Луѓе јас бев на скрининг, оној во 21 недела и бебушка е супер, здрава права :l: :)
    Туку, мене исто многу ме боли стомакот, а шетам и се движам доста. За јадење, не смеам ни да помислам да каснам нешто повеќе, зашто после тоа мислам ќе умрам. Количински јадам многу помалку од претходно, не ми собира едноставно :D Пијам исто многу вода, ама и тоа ме дуе, како балон се осеќам 24/7.
    Неколку недели веќе ме боли стомакот горе од десна страна, кај ребрата, а и грбот и кичмата. Бебушкава моја си расте и си добива на тежина :l:, ама и јас си осеќам на мене :sweat: Докторката вика нормално е, знам и јас дека е нормално, ама чувството е како да ми го распарува некој стомакот однатре. Дали дека се растегнува (јас си бев слабичка и стомаче како даска имав), многу ме боли. Мачкам и креми и чуда, ама од внатре е болката.
    Ми станува тешко, на стомак не можам да помислам да легнам, а во др. позиција ми е незгодно. Подобро ми е во движење, тогаш ништо не ме боли. Штом легнам или седнам (еве цел ден седам на работа) ме кине стомаков, никако не можам да се наместам. Башка, малава е доста активна, прета цело време внатре, едвај ме прегледа докторката :D

Ох, слатки маки :D мм вика жена ако не те изнамачи, нема кој, сите сте такви :rofl:

На stevemila, ❤️Sneze❤️, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.219
    И јас два пати досега имав такво чувство. Како да ми се кине кожата на стомакот.
    Вчера бев на контрола. Бебушот е супер, си одговара на неделите.
    Ми зедоа крв за торч и брисеви да видиме дали бактеријата се излечила. Понеделник резултати, до тогаш ќе скренам од чекање. :D
    Докторот ми вика многу бело прање имаш, ме изми со бетадине, вели инфекција да не е. Аман веќе од овие инфекции. :(
    Овој пат едвај издржав брис да ми земе. Стегната бев цело време и многу ме болеше. После цел ден имав непријатно чувство долу. А тек од сега што ме чека. :D

На Sexybaby86, mal.ecka, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нели нормално е зголемен исцедок во бременост?

На mal.ecka, Marlana, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.219
    Па и јас така мислев, ама еве докторов досега неколку пати ми има напоменато дека зголемен исцедок е резултат на некаква инфекција. А нема ни боја, ни мирис...
    Што знам, вака само непотребно се плашам.

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене ми рече да не се грижам се дур не ме пече, чеша, мириса...
    А знам и дека си те викаат дека го имаат. Ќе излезе сите со инфекции сме :shake:

На EuHenIa, Mari*, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.406
    Допаѓања:
    113.376
    Не сме сo инфекции, нoрмaлнo е згoлемен исцедoк. Кaкo штo рекoл дoктoрoт дури не пече не мирисa или не чешa немa прoстoр зa грижa. Мнoгу ненoрмaлни рaбoти се нoрмaлни вo бременoстa:D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Дека не само кај скорпија, и кај други истото сум го забележала. Ќе се пожалат на исцедок и одма, ааааа инфекција е. Би требало гинеколозите да знаат што е нормално.

На Skorpija25 и fana им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.406
    Допаѓања:
    113.376
    А aкo тoa не гo кaжaт кaкo би не стресувaле? Сaмo некoи чудни безвезе муaбети пишувaaт феминките кaжaни oд дoктoри инфекцијa, вoнмaтеричнa бременoст штo ли не и пoсле oди пa смири трудницa дa те видaм. Кo oд рaкaв тaкa ги тресaт муaбетиве (facepalm)

На EuHenIa и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Добар ден :) и јас имам исцедок.. некогаш бел, некогаш малку жолт, некогаш ептен водест... Се додека е на гинеколог се супер, немаме гајле.. и додека нема чешање :D Леле ептен сум активна деновиве, само на нозе сум, само клекни стани, само се наведнувам.. го смачкав мислам бебево :D Неможе да му биде нешто од толку наведнување нели? :?: Едвај чекам да одам на гинеколог... закажав во петок, последен пат пат кај матичната ке ми биде и после во Чаир, дај боже да направила салто бебушкава и да е пак надолу со главчето, но ја осеќам дека не е :( Многу често ика, едно 3,4 пати во ден и се ика тука под ребро (баш кај што и беше главата на ехо). Како ме клати лелее, мрда ли мрда.. се ова ми е ново, иако втора бременост :D Испакнатини, поминување со раче и ноџе по стомак, језиво е дури :worried: и веќе неколку пати болка осетив од удари :D

На Sexybaby86, EuHenIa, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Denes bev na pregled mu kazav na doktorkata za zgolemeniot iscedok mi rece normalno e samo da ne te cesa i pece togash ne e normalno

На EuHenIa, kukla21 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  16. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Хаха иста сум. Му викам на мм од кога дознав дека главчето му е горе ми е страв да се наведнувам. Вајда и ударите се толку јаки дека се карлично. Кај мене кога ќе почне да лудува мислам преку стомак ќе испадне :D:D и да, боли :lol:

17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne pisav prethodno,mojot zgolemen iscedok predizvika infelcija kaj malatq.Nemase ni moria,ni boja.Poslesnata nedela samo imav dolu ko peckanje i malku poveke iscedok.Iako brisevi se cisto.Ili dijabet ili belo pranje.Me bockaa 3 pati dnevno.Malku bese pokacen sekerot ama dijabet nemam.Taka da mi kqzaa od beloto pranje e

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Како боксерска вреќа сум и :rofl: Дека беше со лице накај стомак, па има баш можност да ме боксува хахаха

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Devojki denes bev na pregled 21 nedela se bese vo red so moeto bebence mi potvrdija so sigurnost deka e masko mu go vidov i samata kureto karlicno e svrteno no ima vreme do krajot se nadevam deka ke se svrti so glavata nadolu pozz imajte ubav den :inlove:

На eli25, Skorpija25, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Тоа најдобро гинеколог ќе ти каже :l: