Ве молам за,совет: 5 недела сум,денес имав две точки кафеави. Дали тоа е застарена крв или да паничам? Докторот не ми е на работа втора смена, не знам што да правам. Имала некоја вакво нешто?
Оди на доктор за терапија иначе нее опасно. Јас имав неколку дена кафено дури и свежа црвена крв но сосем малце и фала му на бога сее во ред. На клиникиа ми објаснија дека е стара крв и се чистам.
Мене кога ми се појави кафено се јавив кај докторот и ми ја зголеми терапијата но другиот ден имав на секое одење во веце и излегов од работа и правец на ГАК. Сакала несакала мораш да одиш ако имаш можност оди и во Систина.
Ќе добиеш терапија. Може и вгнездување да е. Ама за твој мир. Ако не некоја од приватните Систина, Ремедика.
Odi si na Gak na priemno dolu.Imaat dezurni lekari vo sekoe vreme.I ne e taka loso ko so zamisluvaat site.Odma ke viknat lekar
Nevozmozno e da e od tebe nemq pominato vo rodilen kanal kade sto e infekcijata dokolku ja ima. Direktno e izvadena od postelka
@stevemila се надевам во нај најбрзо време ќе се гушката со Дарија @AudreyH, конкретно јас и @QueenP имавме малку подосаден и помрачен период каде имавме почесто некои чудни изцедоци со малку крв. И цело време чекавме да стигнеме второ тромесечие. Не значи дека кај сите е така. 3257 страни на темата се испишани баш заради најразлични искуства. Се надевам дека ќе имаш школска бременост. Малку повеќе е глупо да ти кажеме на своја рака да земеш утрогестан или кринон за поддршка, сепак мора да се видиш со доктор да ти даде терапија. Ама во меѓу време додека да се одлучиш дали да одиш на Гак, Чаир или Систина, мирувај макс колку можеш! Оди само до тоалет а останатото време лежи колку што е можно. Сепак е некое ситно крварење и потребно е да те виде доктор за да ти даде терапија. Многу често се случува да имаме крварење и потоа пак бременоста да си продолжи нормално, но што е до тебе, одмарај
Нa ГАК веднaш ќе те прегледaaт не се плaши, јaс нa пoчетoк нa бременoст(6тa неделa) бев нa дежурен тaму пoрaди стрaшни бoлки и веднaш ме прегледaa ми дaдoa терaпијa и сoвет. Бев без упaт без ништo и ме примијa без прoблем.
Како што кажа момичка секој со своето искуство,уште на почетокот цело време имав кафеав исцедок кој траеше до пред две недели. Според мене прво тромесечие најризично и најстресно па дали ке има срце па дали ке се види плод , секоја вечер бев на дежурен што заради исцедок што заради болки во стомак. Не мора сите да го поминат ова посакувам кај тебе и кај сите други да биде се во ред и да не ви остави траума прво тромесечие.