Ве молам за совет:во почеток на 6-ти месец сум, плодот многу високо е поставен и почнувам да имам болки под градите и отежнато дишење, некој совет за ублажување на симптомите
Taka mi kazaa taka kazuvam.Ovde na forumov procitavme se i sesto.Od koe pola nemalo vrska.Zatoa so ne sme site isti i doktorite na site ni kazuvaat razlicno.Sigirno doktorite znaat poveke od nas.Se me isprasaa detalno uste na sam priem,i mi bese ubavo objasneto.I pred i posle poragaj.Od so i da e,neka mi bide bebeto dobro Nema ublazuvanje.Jas si bev taka do kraj.So tahikardija,potenje,gusenje.Probaj lezi na povisoko i na strana.Da ne si na grb.Ke izdrsis uste malku
Дали после се спушти ниското или остана така се до послед.месец? Некаде прочитав ако не се спушти тогаш царски рез мора да биде породувањето?
Исто и кај мене беше толку високо што страшна болка понекогаш имав под градите, при крајот дури како некое ребро да ме прободува така би опишала, тешко земав воздух, ми рекоа дека тешко да се спушти, така и беше, мораше царски. Ке издржиш и ти, се најдобро.
Skraten Cerviks, koj na krajot veke voopsto i go nemase.Dve nedeli bev so kontrakcii i lezev vo Sk na patoloska ama nemozese nisto da se napravi.Se otvoriv skoro 5 prsti na denot na carskiot
значи на сите истата приказна мајка од тебе е инфекцијата на бебето а мајката со чисти брисеви не мајка бактеријата е од болницата таму сите приматурчиња факаат бактерија и моето имасе клексибела мислам беше
Мене ми беше високо поставено бебето до крај. На бокс ми ја спуштаа со притискање. Се породив природно Kај мене успеаја да ја спуштат, претпоставувам ако бебето не се спушти, ќе мора царски. А за болките, навикни си се. До крај ќе биде така.
Девојчиња како сте? Сакам да ве прашам гинекологот ми рече да размислам за вакцина за грип, мислам дека нема да ја примам ама да прашам и тука за мислење. Примал некој во бременост?
Zdravo mamicki i idni mamicki. Jas imam edno prasanje i bi ve zamolila za odgovor. Jas sum 34/6 i me interesira kolku gi custvuvate dvizenjata na vaseto bebce !? Dali e normalno da custvuvas poveke dvizenja sega otkolku porano zaradi nemanje prostor bidejki se blizi 9ti mesec ili !??? Fala vi za odgovorite !
Јас сум 34+4, според менструација 35+3, не да мрдаааа, ме изместува, испакнато раче, ноџе... на мм му е страв да пипка, језиво му било Првото не ми мрдаше вака, ова лумпува внатре Дури и во стоење ми го клати стомакот
Добра вечер милички да ве прашам и јас нешто ,што е нешто во за мене Плачки ли сте во бременоста ,ве тера ли се нешто за плачење ? Јас поштено се изнаплакав од почеток до крај на филмот вчера што го имаше за човекот кој се реинкарира во кучето Среќко пред тоа во комшии паднала и се слошило на млада мајка (братучетка моја која не живееме) и доаѓа брза помош јас скришно се исплакав , ми текнува дедо е стар и дали ќе дочека и ова пра внуче да го запознае ,па пак си плачам , од соништа кошмари невидени ,како прокрварувам го губам и држам мало изнемоштено бебето во раце си немам мир Извинете на овој негативен пост ,ама имам потреба да си се искажам знам вие ќе разберете како е нели
Пак јас прашање сум изумила ,а не ми се прашува сега докторката глупо ми е досадна да не и бидам , ама ете се случува ,еден памет за што попрво Кога да закажам за прв скрининг ,дали 12 пуна недела накај 13 ,или пуна 13 недела накај 14 ?