Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    :* :* Честитки за синчето beautiful-princess :inlove:

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobar. den i od NAS denes nie si se videvme so bebuceto moje bev na prviot skrining i fala mu na boga se e najdobro Site sanci za daunov sindrom i za drugi bolesti se mnogu visoki se normalno si rasti abe denes smeski bevme nie ne ostavavme da ne merat super aktivno e :D na tato mamicka e pomirna :D sakase doktorkata noseto da mu go izmeri toa ne ostavase raceto na noseto pa ajde mi go mrdase stomakot malce da ja trgni pa ja trgna potoa rece glavceto da go meri a toa pocna prsteto da go cica :D si imam i slika takva pa ajde. pak mi go mrda stomakot se iznasmejavme so doktorkata odvaj ne izmere tolku mrda vnatrre so race so noze dusa mamina pa go slunavme srceto tolku brzo cuka, von Eden Moment koga go slunav neznam na koj cukase pojke moeto ili negovoto :inlove: pa na krajot mi veli doktorkata dali sum gladna i zedna kazav da i toa kutroto bilo gladno i zedno pa zatoa samo si go cicavme prsteto a i da spomnam pogolemi sme i ni go smenaja terminot za rajgane pa od denes mamicki mi pocnuva odmorot,pa nema da pisam 3 nedeli pa koga ke dojdam ocekuvam novi mamicki da ima :* ve sakam

На zalosna, Beautiful-Princess, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    beautifull princes нека ти е здраво и живо курето големо да ти порасне да ве слуша да бидете горди и убави и среќни моменти да си дочекате ајде сега знаеш шо боја да купуваш :D
    dzanina само убави вести да слушаме ајде напредувајте тоа ви е работата поздраав :hai:

На dzanina и Beautiful-Princess им се допаѓа ова.
  4. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    честито нека е здраво среќно и вековито! :* :* :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ај да се надополнам зошто кога ја прашав докторката за скринингот ми рече кога ќе земаш крв ќе одредите димензии,,,, не ми е јасно ............... шо се одредува со крвта.. нели димензиите се одредуват од ехото ??????????
    осеќам грчеви у стомак... се плашам од тоа белото прање :worried: резултатите дури во понеделник :worried:

6. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Драги феминки, сакам нешто да прашам... Мамавит има ли во аптеки и како оди, на приватно со рецепта? Докторката од преголема зафатеност не стигна да ми објасни само ме праша дали користам и ми рече дека е добро да се пие во овој период од бременоста.. За првпат во своите 18 години плачев како мало дете, но од среќа се разбира! Малечкото во мојот стомак било машко. На сите му посакувам од се срце да си исчекаат шо и да е нека е здраво само :)

На Beautiful-Princess, Serafima, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Јас за белото прање се одмивам со чај од камилица, мене ми помогна пробај :)

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ааа обавезно се одмивам со камилица и сода бикарбона.. содата го зема огинот шо се вели тоа црвенилото и чешањето, сега фала богу немам чешање и црвенило.. и порано сум имам миено со камилица и исто со сода многу ми помага мене

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.464
    Допаѓања:
    260.499
    Денес кога правев контрола, проверив и протеински статус односно вкупни протеини и албумини.
    Протините ми се намелени за 6 ипол мерни единици од границата на нормалата, а албумините за 8 ипол.
    Матичната најпрво ми предложи протеинска исхрана и за 10 дена повторно да проверам и ако не се покачени ќе ме упати во болница, да примам плазма.
    Има некој искуство со ова, примал некој плазма? И каков е всушност тој процес?
    Барав на интернет, ама ништо нема конкретно.

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Во серум ли ти се намалени протеините? Тогаш да ти ги проверат и во мокрача, таму да не се покачени ако се во крв намалени. Јас како што знам плазма е состојка од крвта, незнам како точно поприближно да се изразам. Се прима преку вена. Значи не трансфузија, туку само издвоениот дел од крв што се вика плазма.

Јас си мерев вчера шеќер во крв, од тие домашните со апаратче. Ми искочи на гладно 5,5. Изгледа ми е покачен. Во петок одам прв пат на лекар, па ќе видиме и за шеќеров што ќе речат, сигурно на диета одма ќе ме стават, туку да не штети нешто на бебето, а? :worried:

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    43.920
    ...Мене мачниниве ме уништија , цел ден ми трае тоа гадење од храна :( плус цела како претепана се осекам
    Ич не убаво тоа чувство
    Исто како во првата бременост , првите месеци ке ми бидат најтешки за преживување
    По цел ден сум омалаксана , поспана ама се тешам ке помине и тоа :?: :?:

Викендов иако е рано уште си купив труднички пантолони , ке се најдат :lol:

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    и јас минатата недела а и ова нешTO исто сум :^) повраќам п. цела сум како утепана :^) сила воопшто немам ке станам ке направам нешто и пак легнувам па пак и така ја азаврѓувам работата :^)
    ама ние тука си се веруваме A некој други не те верува дека е така :lol: ајт ке поминат и овие мачнини иначе јас имам закажано за ехо во петок :) ке си го видам срцето мое :)

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.464
    Допаѓања:
    260.499
    Да во серум ми се намалени, а во урината се добри.
    Ги проверував во јуни и тогаш беа намалени, ама за една до две мерни единици, а сега се повеќе.
    Ми рекоа со храна, ама малце сум скептик дека за 10 дена ќе ги покачам.
    Исплашена сум, отприлика знам каков е процесот, ама сепак се плашам.

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Добар ден мамичкии да ве поздравам :hai:
    На сите што го слават Рамазан Бајрам сакам да им го честитам празникот... многу здравје среќа и само убави работи во животот да ве следат поздраав :*

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    добар ден труднички :) добри сте?
    ние сме добри денес,малце поспани како и последниве денови и со некои мачнини :)
    благодарам за честитките ддевојчE :* честитки и од мене за денешниот празник рамазан бајрам до сите муслимани :) да ни биде замногу години и со веселба секогаш :)

16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    одамна ме немаше на форумот со причина :) прво честитки до сите верници од муслиманска вероисповест за денешниов празник :)
    второ додека ме немаше ми се слуши да ми потече водичка 2-3 капки да речеме или маааалку повеќе, бев 21 недела, гинекологот ми рече не е ништо, но сакамм да прашамм дали на некоја од вас се има служено ова?

голем леден позрав во горештиниве до вас :D

17. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Мене во почетокот на бременоста ми се појавила преграда кај матката, а малечкото со самото растење ја туркало и поради тоа ми течело вода, тоа било дел од плодовата вода, така ми рече докторката. Пиј повеќе течности да се нормализира нивото на вода во матката. Инаку ми рече дека не било ништо страшно, скоро 60% од трудниците го имале и дека не би требало да се паничиме. Јас сум 22ра недела исто како тебе тоа ми се случуваше во 14та до пред две недели престана, а ништо чудно до кај 9ти месец пак да претече малку ама нели не е ништо страшно јас не се секирам. Ако си здраствено добра немај гајле и тоа ќе помине. :* :)

На butterfly.mk и captivating им се допаѓа ова.
  18. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Имам едно прашање за млекото... Многу млеко почна да ми тече, а тек 5ти месец сум. Не можам на раат пижама да облечам, некоја потанка блуза на летниве горештини. Цело време сум обвиткана со крпи околу градите како мумија :D Please HELP!

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Здраво мешлаци, како сте?
    Јас сум супер (ако ги тргнам на страна мачнините) си закажав преглед во понеделник, па се надевам дека тогаш ќе успеам да го видам моето :sun:
    Си најдов докторка кај која ќе си правам контроли, покрај оние што ќе ги правам кај матичниот.
    Мислам дека изборот ми е одличен.
    Едвај чекам да дојде понеделник, ЕДВАЈ! :)
    Во понеделник ќе ви се фалам. :dance:

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  20. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    За ова не знам колку има хелп :)
    Прслучиња и тие специјлани влошки што се ставаат во нив.
    Ги има во аптеки, за една употреба се. Мали, можеш да ги носиш со себе и да се смениш лесно. :emo:

На Whitecloud95 и zalosna им се допаѓа ова.