Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Женски ги зедов резултатите. Од торч во ред се, ама пак имам уреаплазма и микоплазма. Аман веќе. :(
    Ми препиша докторот еритромицин од 500 мг. 3 пати на ден да пијам една недела и јас и мм и после ќе видиме.
    Многу се плашам.

2. mariz

mariz Форумски идол

На еден месец и јас, ептен ако има нешто итно знам да отидам порано до кај една приватна :)

Инаку јас фул енергија имам, не се троши деновиве. Легнувам 11,12, па станувам за во вц во 3-5 и после немам абер за спиење, се мачам по саат време.
    Синчево три дена спие сам во своја соба, два дена стануваше во 5 без плачење и си доаѓа во спална кај нас :D па продолжуваше со спиење до нас... и денеска станувам јас во 6, уште го нема да дојде... и неможев до 6:30 да заспијам и отидов кај него во соба и се пикнав до него и заспав :rofl: мм доаѓа сабајле 7:30 за на раб станат: што правиш тука? Плачеше Тео, стана? Не бе викам, јас станав и неможев да спијам без него :D :lol:

iki26, EuHenIa, ma4e1311 and 13 others like this.
  3. Среќичка

Среќичка Популарен член

Јас одам на 4 недели, некогаш ми се фаќа и 4 и пол :)

Masnicka.5 likes this.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Женцки деновиве сум за крвна група и Rh ,пишува трансфузиологија центар,каде поточно е тоа?:?:
    Инаку да ве прашам дали од нагло станување ве стегаат јајниците ко со нож? А станам,крај ме стегаат.
    Вчера првата јака криза за кркање у 23 ја доживеав :Dи си лапнав една праска ај ќе помине ахах:angel:н ее дека нешто здраво ми се буташе,туку глупости од типот на леб мрснотии и мајонез :) дали и вие се контролирате? :) да не буткате се и свашта посебно глупости што немаат вредност?
    Убав ден жени :hug:
    @Masnicka.5 до 12та одев почесто,сега на точно 30 дена планирам т.е еднаш месечно мислам доволно е :)

bubac and ❤️Sneze❤️ like this.
  5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Од главен влез на клиника, само право. Кога ќе стигнеш точно спроти влезот на паркинг, клиниката е десно. Мала, на 2 ката мислам.
    Јајниците да. Станувај полека воопшто. Секое цимање, нагло вртење, веднење, трескање не е убаво. ;)

Ambra20 and ludoto19 like this.
  6. Chantal

Chantal Популарен член

Исто со јајниците, кратко трае болката па не обрнувам внимание.

ludoto19 likes this.
  7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мене на 6 недели ми закажува докторот. Прво паничев и го убедував за помалку, ама инсистира дека нема потреба и решив да го слушам :)

❤️Sneze❤️ and ludoto19 like this.
  8. Troi

Troi Истакнат член

До 30-та недела ми закажуваа на 4 недели, од 30-та натаму на 2 недели.

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@ludoto19 сечат јајниците од нагло станување/седнување/клекнување, лигаментите се тегнат. Искрено, како поминуваат неделиве, се потешко ми е, не сум полетна како на почетокот. Ми треба време додека да станам од кревет, да се свртам од една страна на друга и така. Со кичмата особено си имам проблеми, многу ме боли, уште од сам почеток. Ама не се жалам, си офкам и си терам :D
    За храна, не можам да опишам колку се контролирам. Ми се јадат само глупости, чипсови, чоколади и слично, ама ставам граница. Оној Pringles чипсот зелениот ми е љубов :inlove::D ама во продавница бегам како од ѓавол. Бутам овошје и зеленчук, а паметот ми е во крофни, кифли, теста, буреци... Хаос :D Самоконтрола јака, се борам со себеси, ама успевам. Еве 22-ра недела сум, 3 кг сум поправена, што мислам дека е супер. Малку се плашам од третото тромесечие, тогаш најмногу се качува килажа, а мора да се зголеми и внес на калории за да се храни бебе, ама па... Нејќам после да се мачам да ослабнам. Мене предност ми е што сум слабичка, т.е. не сум слаба, туку нормална килажа отсекогаш сум имала, било што и да јадам не ми се фаќало којзнае колку. Се надевам вишокот лесно ќе го симнам после пораѓај.
    Инаку, јас на контроли одам еднаш месечно, ако е се во ред и е нормална бременоста, нема потреба од почесто одење. На секоја контрола правам и крвна слика и мокрача, и тоа е тоа.

girl-miri, bubac, Bebulleee and 5 others like this.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Само ли јас имам болки во колкот и не ми поминува? :|
    Многу боли, едвај станувам дури се раздвижам сум како баба, плус едвај гаќи кревам од вц од шо ме боли и едвај се облекувам...

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Kolkot ili nervna bolka pozadi na zadnikot? Jas ja imam vtorava, uzasna e

Troi likes this.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Башшш каде што е раката

Attached Files:

13. wannaBeMomma

Istoto znaci.
    Jas si go imam toa od prethodno ama vo ovaa bremenost e mnoogu pocesto i poizrazeno. Od porano sto imam slusano e normalno a sega nemam proguglano.
    Vo cetvrtok sum na skrining pa sakam da ja prasam da zemam B vitamini na synergy so visoka koncentracija. Vcera detevo edvaj go mknev niz dona od bolka. Eve denes nema nisto .

Bebulleee likes this.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ми се случило и порано ваква болка ама ако сум долго на нозе откако ќе се одморам поминувало.
    Ноо сега од ништо не поминува ни стоејќи ни седејќи и магнезиум. :(
    Ќе се жалам и јас петок на контрола
    Тоа е ќе си се жалиме и ќе си трпиме :$

wannaBeMomma likes this.
  15. wannaBeMomma

Lapni dva bedoksina i kazi mi dali ke ti e podobro :)

EuHenIa likes this.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Јас имав таква болка и сега помина сама од себе. Тоа може да е од многу седење, лежење, кај мене е стара болка и не и обрнав многу внимание.
    Во моментов имам инфекција на окото, ужасна, ме боли многу :( утре ќе одам на лекар па ќе видиме.
    Влегов во 6 месец ( според мојава апликација :) ) и почнаа да ми кажуваат дека нагло, за една две недели сум се здрбелила. И јас се чувствувам потешка и се задишувам брзо, не можам да се наведнувам. Што ли ќе правам до 9 месец се чудам

17. wannaBeMomma

Tie so ti rekle deka sinse zdebelila da ti se fatat.

18. mariz

mariz Форумски идол

Јас ја имам ако подолго сум седната или воопшто ако легнам 1мин на грб, после само со кран може некој да ме крене :rofl: а јас офкам од болки... на цтг мораа на грб да ме ставаат, после 30мин лежење буквално плачев (facepalm) иста песна и прва и втора бременост, тек после 4,5м од раѓање ги снема тие болки...

Bebulleee and EuHenIa like this.
  19. Среќичка

Среќичка Популарен член

И јас имав два три дена оваква болка. Одвај одев, како да ми се тегне нешто чувствував.Се погоди тогаш да сум на ехо и докторката ми рече дека бебето притискало на некој нерв. Среќа ми помина после некој ден. Многу језива болка.

Bebulleee likes this.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Епа лежам и на грб и на страна. Цела куќа ја разорав од сабалје и џабе можи на времето
    @Среќичка Болкава можам да кажам дека ми е од почеток на бременоста O.o