Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    А јас се мислев да не ми е рано за такви болки, колкот го осеќам ако да ми е изместен а кичмата како да е скршена буквално не можам да се движам повеќе од 10 минути,морам или да седнам или да легнам така сум веќе 1 недела. Оф слатки маки ке си трпиме.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.411
    Да не те плашам ама кај мене буквално така беше. Живец во стомак, живец надвор. Па и порано излезе:rofl:. Исто така многу икаше во стомак и откако се роди продолжи да ика откако се роди.

Леле бе. Што ти значи мајка.:$

На ludoto19, joy1, EuHenIa и 2 други им се допаѓа ова.
  3. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Мешиња добар ден :) од пред некој ден ми почнаа киселините и неможам да фатам положба за спиење, ми гори грлово, на крај легнав на три перници за да заспијам :D. Бебе мислиш на маратон е, лета низ стомак :inlove:

@pile30 како си ти? Беше ли на свадба?

На Ano, Mari* и pile30 им се допаѓа ова.
  4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Да да отидов по пат ок ми беше но на венчавката издржав си седев цело време а на крштевката така беше топло внатре 30 души плус и почна да ми се врти и си искочив на воздух и ок ми беше...
    По пат полека ок се осеќав...3 дена пред да одиме бев на ехо и матичната ми рече можеш да патуваш се е уредно грло ми мереше супер се и бебе и така отидов но како што бев уплашена добро си поминав...:)
    Вчера си бев и на преглед на стоматолог супер ми се сите заби чисто се...денес и на трансфузија за 10 мин.завршивме и одмарам сега :inlove:
    Ти си лежиш? Што направи инсулин боцкаш ли?

На snegulkata, ludoto19, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Епа супер штом се било ок, јас си лежам под кебенце а и времево е за лежење |-) во петок сум на контрола па ке видиме до кај е плацентава.

На pile30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.226
    Цел ден ми се лоши, не можам да јадам. Прееска на работа ми се сврти, почнаа рацете да ми се тресат, ама се напив кока кола и подобро ми дојде. Сега мерам притисок 90/53, пулс 90. Мене и онака притисокот ми е низок, 90/60 или 100/70 најчесто, ама сега ме плаши нискиов што е 53. Може да му наштети некако ниски притисок на бебето?
    Не ми замерувајте. Прва бременост ми е и за се се плашам.
    Може ми е толку ниски и дека слабо јадев денес.
    Сега ќе јадам, ќе се напијам кафе па ќе мерам пак.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.793
    Високиот може да му наштети нискиот не.
    Јас под стрес,несакам ништо да пијам а последниве денов сум ептем (n)

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.814
    Мила и јас бременоста секојдневно ја минам со многу низок притисок 45/80 - 50/90. Пијам кафе, кока кока редовно ама нема разлика .Не може проблем да направи на бебче, разговарав со доктор за ова ...

На mssuniquee, stevemila и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  9. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.226
    Фала ви девојки. Јадев и подобро ми е.

@mal.ecka напиј се барем бедоксин да се смириш. Дај Боже сѐ да биде во ред. :hug:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.378
    Добар ден мешиња.
    Поминаа пет недели од мојот последен преглед на гинеколог па денеска нетрпелива да ја видам бебушка.
    До ден си одговара за мерките, оти од старт ја поместија две недели назад. 15+2 си е и си го одржува континуирано развитокот на сите органи според новиот термин.
    Вчера бев и крв да ми земаат, за тироида, па утре ќе знам дали ќе има промена на терапијата.

Инаку -1кг.
    А и како не би кога глава не знам каде ми е од другиве две моми. Повторно настинка на повидок. Големава веќе неколку денови не оди во градинка поради настинка или грип па се плашам и мене пак да не ме фати. Уште тоа ми фали:sweat:.

Убав ден на сите и добредојде на сите нови мешиња:hug:

На Mari*, azelea, ludoto19 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Мешковци, едно прашање: Дали имате искуство со доктор Симеонова на ГАК? Таму ми закажа матичниот за втор скрининг па да соберам некое искуство пред да се одлучам дали таму или во Систина...

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас знам дека е супер :)

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Супер е докторката.

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Срцки итно ми треба мислење...јас од понеделник сум кај мојата матична ама па во меѓувреме ме фати грлото... сите по дома поткашлуваа па и јас покуса да не останам...ама работата е тоа што најверојатно ми е гнојна ангина...и си знам и од претходно искуства дека качувам доста висока температура и ме фаќа страв бидејќи осекам дека ќе качам симптомите ми се тие..можно ли е да ме заболува доле од тоа и да ме информира некој дали имал исто искуство и што да правам да си олеснам ..лекарства ни под разно не би сакала..ве молам кој може нека ме информира бидејќи се чувствувам утепано буквално... :( Инаку сум 20та недела и се плашам да не му наштети тоа на бебчето :(

15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    По мене е да си одиш кај матичната општа,а и да треба антибиотик не е страшно органогенезата е веќе завршена мене во 16 недела ме фати увото па пиев Еритромицин, асекако не е убаво да качиш висока температура па да не се третира со ништо тоа е уште па полошо.

На Lexy10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

Се исконсултирав јас и со мојата докторка ми рече одма на општ лекар па ако треба и антибиотик...а и свесна сум дека јаката температура ми е маана и дека ако не реагирам на време качувам 40..сега одам кај докторката па дај боже полесно нешто да ми даде ..не сум многу за антибиотик баш сега ама ако морам

17. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Јас сум 26 недела и минатата недела бев со болно грло и кашлање јако еве уште си кашлам ..како превенција за температура пиев 3 дена парацетамол , земав прополис капки 10 % раствор и капнував по неколку капки 2-3 пати на дена на грлото а за кашлицата пиев мукоплант сируп на др.тајс . Пиев камилица чај цеден лимон чист и како лимонада . Мене ми рекоа ако се влоши состојбата дека ке ми дадат антибиотик цефалексин ама среќа истуркав така . Не се секирај има антибиотици кои смееш да ги пиеш .

На Lexy10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Paracetamol ne se pie za prevencija za pokacena tt. Isto kako i sekoj drug lek. Go pieme dokolku sme bolni t.e imame potreba od istiot.

На joy1, Lexy10, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Mene mi rekoa da go pijam pred spienje jas si piev i temperatura ne kaciv

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Па и да не си пиела може нема да си качела. Еве мртва болна сум, освен чај, мед, супа, лимони, вит ц ништо друго не пијам... после и прополис само ке земам и тоа детски, дека малку ме гребе и грло.
    На децава мали до 38.5 не им се дава кога се болни, исто и со нас... јас на мала температура не би пиела, а па ако немам температура ич не би пиела, превентивно не. Првата бременост пиев, ама имав до 39 температура во 8ми месец...

На joy1, Sexybaby86 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.