Здраво Мешиња како сте? Јас еве одмарам конечно заслужно!! Си проверив скриен шеќер и се изненадив самата од себеси нели имав порано пред бременост проблем со шеќерот и бев на терапија метформин пред бременост и до 12 недела. Па денеска првиот сат 3,9 вториот 3,8 третиот 5,3 просто да се чудиш како е се во ред а и така се чувствувам.. Имав слушнато дека дијабетис тип 2 можи да се излечи ама не верував дека јас ќе го напрам тоа.. ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ И -13КГ ИЗГЛЕДА ИМА ЕФЕКТ ПРАВИЛНА ИСХРАНА ПОМАЛЦЕ БЛАГО ГАЗИРАНО ЛЕБ ИИ ЕТЕ МЕ. плус се мерев 4+ кг сум 21 недела тро ко многу ми се видоа ама многу апетит имамме. Ве поздравувам и ве гушкам..
Мамички ајде една консултација со вас. Јас веќе пополека се спремам за пораѓај и во муабет со блиски ми наметнаа мислење дека како за бебето така и за мене треба да имам нова облека за излегување од болница. Јас не планирав да правам помпи, да носам штикли и сл. Туку најнормално да се средам џемперче, фармерка/ хеланка и тимберленд на нозе. Ништо од ова не ми е старо или износено, ама не ми е специјално купено за излегување од болница. Што мислите вие? Јас сега ич не сум за купување со волкав стомак
И јас сум изненаЃена. Си викам ај може јас сум мн опуштена и не се замарам. До мене да не е, па да си прашам на фемина.
Јас сакав од мерак да си купам барем едно ново парче. Ама како се породив порано и ништо испланирано, облеков тоа што ми донесоа, а донесоа што прво им дошло на рака. Нема врска, како се осеќаш така. Ако тебе ти е мерак поднови се, ако не носи си што имаш. Остави тоа што зборуваат. Не гледам оправдана причина во муабетот.
Немаш потреба да земаш ново за тебе, кога ќе се породиш тешко дека ќе ти се фати и така ќе ти стои. А и чудно ми е зошто во ново? Јас си носев облека што ми беше најкомотна. Со бебушот после директ во кола и готово. А инаку мм кога дојде по мене, ми ги заборавил чизмите па си дојдов во собни влечки
За бебе како и да е ќе се купи ново, особено ние прворотките. Второ дете може да носи од дада или бато
Два пати имам искочено од болница со бебе во ново ама јас во "старо" не стигнал таков адет за чудо до мои уши сеуште ,а и да стигне ,верувај дека би облекла што сакам и што би ми било удобно , рана боли ,дали било царски или спонтан пораѓај болки има од рана и конци ... Не слушај ич , спреми си да ти донесат во торба она што би ти било лабаво и удобно ,а бебе секако во новичко
И јас не знаев за ново за мајката, јас си мислев со што ќе отидам во болница со истото ќе се вратам дома, нема да отидам сигурно во пижами или нечоста облека. За бебето секако новичко. Голема желба имам да и купам нешто ама сеуште душа не ми дава, чекам да помине 30 недела па ќе купувам. Ај да прашам, денес претерав со кафиња и јадење и ме боли желидникот, смеам ли да пијам ранитал или не?
Јас и да сакав да си одам со тоа што отидов не можев. Ќе требаше гола по апостолки да си одам. Фустанот ми го земаа уште вечерта моите зошто беше утоп од пукнатиот водењак, а гаките ми ги фрли жената што чисти (ова не намерно, жената три пати праша чии се, а ние со цимерката само се гледавме и и рековме дека немаме појма. Дури после тоа ми текна дека се моите)
Немa дa нoсaм нoвo зa мене зa излегувaње ќе прoбaм дa нaјдaм нештo пo дoмa штo ќе ме сoбирa a oсвен хелaнки не знaм штo би билo тoa @EuHenIa Прoбaј сo рупурут првo.. Акo ептен не јa бивa земи рaнитaл.
Ооо не гледајте облека многу, ќе гледате само патот побрзо до дома да го фатите. А и малово како вриштеше, трчавме во кола. Џабе и фустан и шминка .
Фала девојки за одговорите. И јас сакам што по опуштено и комотно да ми биде. Сигурно нема парталава и нечиста облека да носам, ама сега во 9ти месец баш не ми се купува ништо. Ништо не ми стои како што сакам и џабе пари фрлање ми е.
Znam ima tema ama tuka da prasam kako poaktivna, Denes na vtor skrining i petrovska rece placentata go pokriva cerviksot koj e dobar. No do 28ma nedela ne se konstatiralo previa. Mi rece samo da nemam odnosi i da ne krevam tesko. Imal nekoj iskustvo da se kaci? I sto bile preporakite?
Мене ми рекоја до 24 недела може да се крене. Инаку до тогаш ме водеа како превиа. На втор скрининг 22 недела веќе беше качена кај мене. Ти која си? Се надевам ќе се повлече нагоре, не за друго, да не мораш царски. Како и да е, само бебуш да е добар