Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. facule

facule Популарен член

Nemam deca mali nemam iskustvo ama zdravje ke naucam (y)

2. Snow white

Snow white Популарен член

Здраво Мешиња како сте? Јас еве одмарам конечно заслужно!! :D Си проверив скриен шеќер и се изненадив самата од себеси нели имав порано пред бременост проблем со шеќерот и бев на терапија метформин пред бременост и до 12 недела. Па денеска првиот сат 3,9 вториот 3,8 третиот 5,3 просто да се чудиш како е се во ред а и така се чувствувам.. :D Имав слушнато дека дијабетис тип 2 можи да се излечи ама не верував дека јас ќе го напрам тоа.. ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ И -13КГ ИЗГЛЕДА ИМА ЕФЕКТ ПРАВИЛНА ИСХРАНА ПОМАЛЦЕ БЛАГО ГАЗИРАНО ЛЕБ ИИ ЕТЕ МЕ. плус се мерев 4+ кг сум 21 недела тро ко многу ми се видоа ама многу апетит имамме. Ве поздравувам и ве гушкам..:hug::hug::hug::hug::l:

Lexy10, ludoto19, EuHenIa and 11 others like this.
  3. Annah87

Annah87 Истакнат член

Мамички ајде една консултација со вас. Јас веќе пополека се спремам за пораѓај и во муабет со блиски ми наметнаа мислење дека како за бебето така и за мене треба да имам нова облека за излегување од болница. Јас не планирав да правам помпи, да носам штикли и сл. Туку најнормално да се средам џемперче, фармерка/ хеланка и тимберленд на нозе. Ништо од ова не ми е старо или износено, ама не ми е специјално купено за излегување од болница. Што мислите вие? Јас сега ич не сум за купување со волкав стомак

pile30, ludoto19, EuHenIa and 2 others like this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не знаев дека и вакво нешто има :)

pile30, Ambra20, EuHenIa and 2 others like this.
  5. Annah87

Annah87 Истакнат член

И јас сум изненаЃена. Си викам ај може јас сум мн опуштена и не се замарам. До мене да не е, па да си прашам на фемина.

Milobebence and kukla21 like this.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Јас сакав од мерак да си купам барем едно ново парче. Ама како се породив порано и ништо испланирано, облеков тоа што ми донесоа, а донесоа што прво им дошло на рака. Нема врска, како се осеќаш така. Ако тебе ти е мерак поднови се, ако не носи си што имаш. Остави тоа што зборуваат. Не гледам оправдана причина во муабетот.;)

ludoto19, EuHenIa, mal.ecka and 5 others like this.
  7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

за бебето нормално секој ќе купи ново, ама за мајката и јас не знаев :D:D

joy1, ludoto19, girl-miri and 4 others like this.
  8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Немаш потреба да земаш ново за тебе, кога ќе се породиш тешко дека ќе ти се фати и така ќе ти стои. А и чудно ми е зошто во ново? Јас си носев облека што ми беше најкомотна. Со бебушот после директ во кола и готово. А инаку мм кога дојде по мене, ми ги заборавил чизмите па си дојдов во собни влечки :rofl:

9. Ano

Ano Форумски идол

За бебе како и да е ќе се купи ново, особено ние прворотките. Второ дете може да носи од дада или бато:rofl:

Sexybaby86, ludoto19, EuHenIa and 4 others like this.
  10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Два пати имам искочено од болница со бебе во ново ама јас во "старо" :D не стигнал таков адет за чудо до мои уши сеуште ,а и да стигне ,верувај дека би облекла што сакам и што би ми било удобно , рана боли ,дали било царски или спонтан пораѓај болки има од рана и конци ...
    Не слушај ич , спреми си да ти донесат во торба она што би ти било лабаво и удобно ,а бебе секако во новичко :*

11. Zaljubena111

и второ да е, мислам дека пак ке сакаш да е ново, да не од дада бато, бар за од болница.

Stara, joy1 and EuHenIa like this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се нашалив, дека трауми од детство имам од облека од бато:rofl:

13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

И јас не знаев за ново за мајката, јас си мислев со што ќе отидам во болница со истото ќе се вратам дома, нема да отидам сигурно во пижами или нечоста облека. За бебето секако новичко. Голема желба имам да и купам нешто ама сеуште душа не ми дава, чекам да помине 30 недела па ќе купувам.
    Ај да прашам, денес претерав со кафиња и јадење и ме боли желидникот, смеам ли да пијам ранитал или не?

mal.ecka likes this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Јас и да сакав да си одам со тоа што отидов не можев. Ќе требаше гола по апостолки да си одам. :rofl:
    Фустанот ми го земаа уште вечерта моите зошто беше утоп од пукнатиот водењак, а гаките ми ги фрли жената што чисти (ова не намерно, жената три пати праша чии се, а ние со цимерката само се гледавме и и рековме дека немаме појма. Дури после тоа ми текна дека се моите)

15. fana

fana Форумски идол

Немa дa нoсaм нoвo зa мене зa излегувaње ќе прoбaм дa нaјдaм нештo пo дoмa штo ќе ме сoбирa a oсвен хелaнки не знaм штo би билo тoa:tmi:

@EuHenIa
    Прoбaј сo рупурут првo.. Акo ептен не јa бивa земи рaнитaл.

kukla21 and EuHenIa like this.
  16. Zaljubena111

исто и јас, се од дада :D:D

17. eli25

eli25 Форумски идол

Ооо не гледајте облека многу, ќе гледате само патот побрзо до дома да го фатите. А и малово како вриштеше, трчавме во кола. Џабе и фустан и шминка :makeup:.

18. Annah87

Annah87 Истакнат член

Фала девојки за одговорите. И јас сакам што по опуштено и комотно да ми биде. Сигурно нема парталава и нечиста облека да носам, ама сега во 9ти месец баш не ми се купува ништо. Ништо не ми стои како што сакам и џабе пари фрлање ми е.

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Znam ima tema ama tuka da prasam kako poaktivna,
    Denes na vtor skrining i petrovska rece placentata go pokriva cerviksot koj e dobar. No do 28ma nedela ne se konstatiralo previa.
    Mi rece samo da nemam odnosi i da ne krevam tesko.

Imal nekoj iskustvo da se kaci?
    I sto bile preporakite?

Ambra20 and mal.ecka like this.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Мене ми рекоја до 24 недела може да се крене. Инаку до тогаш ме водеа како превиа. На втор скрининг 22 недела веќе беше качена кај мене. Ти која си? Се надевам ќе се повлече нагоре, не за друго, да не мораш царски. Како и да е, само бебуш да е добар:hug:

mal.ecka and Ambra20 like this.