Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

21va sum. Pred 6 nedeli se bese super.
    Ic ne sakam carski, ama barem ona da e dobra pa sto se mora..

mal.ecka likes this.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Имаше и една друга членка на форумов која ме контактираше за ова. Колку што се сеќавам неа и се повлече малку подоцна. Се уште има надеж (fingers) И онака до крај не се знае како ќе се породи жена, има многу кои сакале природно, па завршиле царски. Може ако не беше оваа причина ќе беше друга. Само да сте здрави и живи. Јас тогаш веќе се помирив, царски-царски, од 12 недела ме водеа како превиа, па ете после се крена. Уште е рано да се секираш.

Momichka, eli25 and wannaBeMomma like this.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Барем женска гардероба си носела. Јас кога ќе ми дадеа братучетките нешто пресреќна бев.

Шминка :wasntme:. Па ти си била спремна. Јас едвај косата ја средив, да не излезам како страшило:D

4. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Go imav i jas istiot problem, od 4 mesec zemav boleduvanje i miruvav, na vtor skrining vo 24 nedela bese kacena. Se slucuvalo kaj mnogu, samo poveke lezenje i odmaranje.

wannaBeMomma likes this.
  5. Luna91

Luna91 Популарен член

:lol: Добра си била ти и шминка. :D
    Јас едни заби стигнав да измијам, пунџата и си фатив патот. :D
    И јас сфатив дека џабе е замарање со облеката. На крај такво олеснување се осеќа што не ти е битно ништо друго, освен фактот дека си идеш домче.

6. Snow white

Snow white Популарен член

Mene tro glupo mi e da odam da kupuvam za mene garderoba za od bolnica najkomotno bez sminka patot pod noze do kola pa do doma a domata mi e 1min so kola do bolnica i 5-6min peski.... Mene mi e za ko ce odat za 40 dena vcrkva za molitva so gi gledam majkive pocnale i na frizer i na sminka da odat pa na stikli so frizura ko za ma svadba i sminka fustancinja drn drn glupo tro preterano bi se oblekla kako za izleguvanje vo carsija ali ko za na svadba sansa nemaaa

Lexy10 likes this.
  7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@spirkovski

8. eli25

eli25 Форумски идол

@wannaBeMomma обично се качува до 28ма. така беше и кај мене , докторот не беше нешто загрижен. сепак кај мене не го покриваше цервиксот скроз. др не ми забрани движење ( односи од старт), сепак јас одмарав. после во 31ва кај Димчев на скрининг ми рече дека е мн високо поставена :) . @Ano @Luna91 сите другарки ме советуваа несесер со шминка да земам:D И си се нашминкав :makeup: Само косата едвај ја опраив, читај гнездо :( Одиме на преглед со синко и педијатарот ми вика ти си? Горе другачије изгледаше:o ( којзнае како сме изгледале :worried:). Бев без шминка иначе
    .

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мојво девојче со едното ноже така убаво ме мава во ребро последниве неколку дена што не можам поза за седење/лежење да си фатам.

10. spirkovski

spirkovski Популарен член

Еве само што дојдов од преглед, 29та недела сум и конечно плацентата се качила и бебе се свртело со главчето надоле :inlove: Јас од 17та сум со плацента превиа, во 25та сеуштр не беше качена но еве сега е супер. Јас строго мирував, дома ништо не работев, мајка ми ми помага, од терапија имав утрогестан 2×200 и прогестерон депо на 4 дена. Одмарај колку можеш и се ке биде во ред (fingers)
    @wannaBeMomma

11. Ano

Ano Форумски идол

И за во црква си бев со фармерки и кошулче. Пристојно без оптеретување.

Можеби и јас ќе помислев ако се пакував сама. Ако ништо друго римел и коректор може ќе носев

Сака да шета женската:D

12. Snow white

И јас така би се облекла.. ама баш дека често одам вцрква и гледам жениве ко ќе си земаат молитва буквално ко за на свадба се и на слики што гледам ко ќе објават обавезно штикла фустанче свечено коса направена со лак ( се познава дека е на фризер шминка и ред други работи) абе нормално е сето само ние многу ја претеруваме :/

Ano and mariz like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

И мојава мома паметна се завртела, не е карлично веќе.. беше во чудна позиција цела стуткана доле, но битно главата е надоле :inlove: Машала голема пораснала, веќе 3кг во 36та нед :D Цервикс 3.5, плацента супер, вода супер, има да верглам до крај рече докторката :rofl: а ако верглам убаво до крај, има поголема од брат и да се роди :lol: седам на контрола во чекалната, мава стомакот лево десно, ме измести како никогаш до сега... кога легнав кај докторката цел стомак изместен :D а после кога станав неможев да се исправам од јак притисок доле, што ме мава... Тешко мене уште еден месец :D

14. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Срцки јас да ви кажам сеуште болничка ама па грлото сега не ме гребе ...незнам како беше никот на членката што имаше постирано на форумов ама доста едноставен лек за да си олеснам.секако и благодарам бидејќи мене ми олесни барем малку...:) ..значи за грлцето да не ве гребе еден лимон ќе си исцедите и ќе додадете една лажица сол ќе си промешате и во денот три пати да правите гаргара ..да не се пие само да се плакне устата и грлото..по гаргарата чајче за да ублажи пецкање итн.(пожелно е од жалфија меѓутоа може и било каков/јас пр.од брусница си пиев).Така да браво женички секоја чест ве гушкам сите :hug::l:

15. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Мајки се потпошавте ли во општините за продолжување на породилното боледување. Јас веќе трет пат пишувам на оваа тема и за краттко време мојот пост се брише од форумов, незмам зошто? Приметил ли некој?

16. Snow white

se potpisavme ama gi premestuvaat vo druga tema zatoa taka

17. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Заврши потпишувањето, ќе оди на собрание сега, е дали ќе се изгласа ќе видиме ;)

18. Snow white

ne to 7 mi oktomvri e potpisuvanjeto

Lexy10 and Вереничка like this.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Имаш тема соодветна за тоа. И најверојатно не се брише туку ти стасува известување дека твоето мислење е преместено. Така?

20. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Не ми стигнува ништо а која е таа друга тема