Имаше и една друга членка на форумов која ме контактираше за ова. Колку што се сеќавам неа и се повлече малку подоцна. Се уште има надеж И онака до крај не се знае како ќе се породи жена, има многу кои сакале природно, па завршиле царски. Може ако не беше оваа причина ќе беше друга. Само да сте здрави и живи. Јас тогаш веќе се помирив, царски-царски, од 12 недела ме водеа како превиа, па ете после се крена. Уште е рано да се секираш.
Барем женска гардероба си носела. Јас кога ќе ми дадеа братучетките нешто пресреќна бев. Шминка . Па ти си била спремна. Јас едвај косата ја средив, да не излезам како страшило
Go imav i jas istiot problem, od 4 mesec zemav boleduvanje i miruvav, na vtor skrining vo 24 nedela bese kacena. Se slucuvalo kaj mnogu, samo poveke lezenje i odmaranje.
Добра си била ти и шминка. Јас едни заби стигнав да измијам, пунџата и си фатив патот. И јас сфатив дека џабе е замарање со облеката. На крај такво олеснување се осеќа што не ти е битно ништо друго, освен фактот дека си идеш домче.
Mene tro glupo mi e da odam da kupuvam za mene garderoba za od bolnica najkomotno bez sminka patot pod noze do kola pa do doma a domata mi e 1min so kola do bolnica i 5-6min peski.... Mene mi e za ko ce odat za 40 dena vcrkva za molitva so gi gledam majkive pocnale i na frizer i na sminka da odat pa na stikli so frizura ko za ma svadba i sminka fustancinja drn drn glupo tro preterano bi se oblekla kako za izleguvanje vo carsija ali ko za na svadba sansa nemaaa
@wannaBeMomma обично се качува до 28ма. така беше и кај мене , докторот не беше нешто загрижен. сепак кај мене не го покриваше цервиксот скроз. др не ми забрани движење ( односи од старт), сепак јас одмарав. после во 31ва кај Димчев на скрининг ми рече дека е мн високо поставена . @Ano @Luna91 сите другарки ме советуваа несесер со шминка да земам И си се нашминкав Само косата едвај ја опраив, читај гнездо Одиме на преглед со синко и педијатарот ми вика ти си? Горе другачије изгледаше ( којзнае како сме изгледале ). Бев без шминка иначе .
Мојво девојче со едното ноже така убаво ме мава во ребро последниве неколку дена што не можам поза за седење/лежење да си фатам.
Еве само што дојдов од преглед, 29та недела сум и конечно плацентата се качила и бебе се свртело со главчето надоле Јас од 17та сум со плацента превиа, во 25та сеуштр не беше качена но еве сега е супер. Јас строго мирував, дома ништо не работев, мајка ми ми помага, од терапија имав утрогестан 2×200 и прогестерон депо на 4 дена. Одмарај колку можеш и се ке биде во ред @wannaBeMomma
И за во црква си бев со фармерки и кошулче. Пристојно без оптеретување. Можеби и јас ќе помислев ако се пакував сама. Ако ништо друго римел и коректор може ќе носев Сака да шета женската
И јас така би се облекла.. ама баш дека често одам вцрква и гледам жениве ко ќе си земаат молитва буквално ко за на свадба се и на слики што гледам ко ќе објават обавезно штикла фустанче свечено коса направена со лак ( се познава дека е на фризер шминка и ред други работи) абе нормално е сето само ние многу ја претеруваме :/
И мојава мома паметна се завртела, не е карлично веќе.. беше во чудна позиција цела стуткана доле, но битно главата е надоле Машала голема пораснала, веќе 3кг во 36та нед Цервикс 3.5, плацента супер, вода супер, има да верглам до крај рече докторката а ако верглам убаво до крај, има поголема од брат и да се роди седам на контрола во чекалната, мава стомакот лево десно, ме измести како никогаш до сега... кога легнав кај докторката цел стомак изместен а после кога станав неможев да се исправам од јак притисок доле, што ме мава... Тешко мене уште еден месец
Срцки јас да ви кажам сеуште болничка ама па грлото сега не ме гребе ...незнам како беше никот на членката што имаше постирано на форумов ама доста едноставен лек за да си олеснам.секако и благодарам бидејќи мене ми олесни барем малку... ..значи за грлцето да не ве гребе еден лимон ќе си исцедите и ќе додадете една лажица сол ќе си промешате и во денот три пати да правите гаргара ..да не се пие само да се плакне устата и грлото..по гаргарата чајче за да ублажи пецкање итн.(пожелно е од жалфија меѓутоа може и било каков/јас пр.од брусница си пиев).Така да браво женички секоја чест ве гушкам сите
Мајки се потпошавте ли во општините за продолжување на породилното боледување. Јас веќе трет пат пишувам на оваа тема и за краттко време мојот пост се брише од форумов, незмам зошто? Приметил ли некој?
Имаш тема соодветна за тоа. И најверојатно не се брише туку ти стасува известување дека твоето мислење е преместено. Така?