Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Машковци, се криете под кебе со топло чајче или шетате негде дека викенд...
    Ама е штама во темава чудно ми е дури :wasntme:

На ♡BuBaLe♡, stevemila, pile30 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Вини-пу

Вини-пу Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    259
    Еве ме и мене после незнам колку време на форумот ама со убава вест. Во очекување сум на моето второ злато мојата втора керкичка. моментално сум 33 недела. Се ближи крајот. Туку некако мн малку мрда страф ме фаќа.

На Annath, Lexy10, stevemila и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Ајде здраво и овде, после скоро 3 години јас сум бремена со второ. Според моиве пресметки 5 недела сум , на гинеколог ќе одам од понеделник. Со среќа и со лесно на сите мешиња.

На ♡BuBaLe♡, Lexy10, stevemila и 16 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.402
    Честитки уште малку до крајот, тука некаде сме, две нед разлика :) Мирни бебиња се тие што слабо мрдаат, биди среќна :D Мене првото толку нежно само ме допираше, незнаев што е удар... а второво наплаќа и за првото. Првото беше бебе бајче и незнам што е бебешко плачење, ако наплаќа ова тешко мене :worried:

На Вини-пу, ♡BuBaLe♡, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    se rodija mali. 1850 i 2200, ne bea vo inkubator tuku samo nekolku dena na kislorod, se porodiv vo sk na drzavna i tamu по некоја „случајност“ закачиле некоја инфекција, па високо ц р п, па антибиотици...2 нед во болница полудев... ама на крај се беше во најдобар ред, си отидовме, цицаа до 2 год :D ... ако ти треба совет пиши...

isto...3 god po првата бременост, дури може и на ист датум да ми се родат :D и јас сум тука некаде, околу 6-7 нед... другата недела одам да чујам срцева акција... уште ама баш ништо не чувствувам, како да не сум бремена... само што последните неколку месеци си се поправив околу 5 кг, и сега сум како балон :( ni на крај памет не ми беше дека ќе останам пак бремена... уште си се припремам психички :D
    честитки... јас сум со трето, имам близначки... ама си велам каде едно, таму две околу бебето :)
    ајде со лесно нека ни е

Последна измена од модератор: 30 септември 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Ako ima razlika so prethodno treba da posetis ginekolog. Ne e ubavo ako bilo mnogu aktivno i odednas slabo i retko

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
  8. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.728
    Да не има некој искуство дали интернист може да те следи и дава терапија за тироидна ако има потреба? Немам искуство со интернисти затоа прашувам. Сакам да проверам деновиве, пред инвитрото во август добро беше ТСХ.

Пред тоа одев приватно, а последен пат на државен преглед бев во март со едвај најден термин на ендокринологија (по 3 месеца барање термин), и не ми закажала контрола како што обично прават, зошто докторката буквално едвај чекаше да заврши со мене, а за гужвите да не праиме муабет!

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.402
    Мене ме следи интернист, секој месец сама си проверувам тсх и добро е, 2.4 последниов пат. Дозата ми ја одредуваше она, зашто кога останав трудна одма ми рипна тсх и прво едно појачување имав на доза, па после уште едно и терам со таа доза веќе 4,5м, сега сум уште еднаш кај неа пред раѓање, инаку на два месеци одев. А инаку тсх само можеш и со упат од општ матичен да провериш и со упат од гинеколог :)

На eli25 и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  10. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Sto ubava stanala temava... @monik55 od srce najiskreni cestitki, preubava vest, so lesno da si Ja iznosis bremenosta.

На ♡BuBaLe♡ и stevemila им се допаѓа ова.
  11. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Mamicki imam edno prasanje nastinata sum cela zatnata sto smeam da pijam za nastinka? Prva bremenost mi e I sum isplasena da ne mu stane nesto na bebeto,kazete mi vase iskustvo so nastinki vo tekot nana bremenosta

12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.498
    Допаѓања:
    17.244
    Освен парацетамол ништо друго течности чаеви и ќе помине

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.402
    Која недела си? Чај, супа, лимони, вит ц, јас за два дена се оправив така. А ако те боли грло и кашлаш има бонбони кои смее во бременост да се лижат, прашај во аптека, јави се и на лекар ако ептен си настината.. има и сирупче за грло кое смее на природна база. Исто и септа назал детските ги користам јас кога сум затната и ми помагаат, ме одзатнуваат бар мирно да спијам :) ако имаш инхалатор инхалации прави си, ако немаш по старо над тенџере жешка вода, покриена со пешкир, ептен олеснува (стави внатре морска сол, чај од камилица) :) За брзо да оздравиш :hug:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MaickaV

MaickaV Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Isto li ti pomognaa? Dali se bezbedni? Fala.

15. Casey

Casey Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Да, вагиналети PROBalans Lady на PharmaS. 22053346_10214690704129171_9465840_n.jpg

Последна измена од модератор: 1 октомври 2017
    На MaickaV му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MaickaV

MaickaV Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
  17. Casey

Casey Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Да, ми помогнаа. Вагиналетите иако не се на рецепт за нивна употреба во бременост треба да се консултираш со гинеколог. PROBalans Lady ми ги препиша гинекологот, а за твојот случај мора да направиш испитувања за да ти препишат соодветна терапија.

18. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Јас имав зголемен исцедок затоа ми ги препишаа. Не ги ставав зашто почнав со утрогестан вагиналети а за безбедни мислам дека се безбедни зашто 2 гинеколози прашав за нив и ми рекоа дека биле доста добри вагиналети . Се ставаат 7 дена по 1 навечер

На MaickaV му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Eteee ti kazav.Samo verba vi Gospod.Ne edno,dve .Zivi i zdravi da vi se i samo ubavini da vi nosat.Me izraduva mnogu.Te :hug: so Daria

На Mari*, podravka и pile30 им се допаѓа ова.
  20. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

Ехееее што убавко нека растат душичкитееее баш ми е милоо ❤