Машковци, се криете под кебе со топло чајче или шетате негде дека викенд... Ама е штама во темава чудно ми е дури
Еве ме и мене после незнам колку време на форумот ама со убава вест. Во очекување сум на моето второ злато мојата втора керкичка. моментално сум 33 недела. Се ближи крајот. Туку некако мн малку мрда страф ме фаќа.
Ајде здраво и овде, после скоро 3 години јас сум бремена со второ. Според моиве пресметки 5 недела сум , на гинеколог ќе одам од понеделник. Со среќа и со лесно на сите мешиња.
Честитки уште малку до крајот, тука некаде сме, две нед разлика Мирни бебиња се тие што слабо мрдаат, биди среќна Мене првото толку нежно само ме допираше, незнаев што е удар... а второво наплаќа и за првото. Првото беше бебе бајче и незнам што е бебешко плачење, ако наплаќа ова тешко мене
se rodija mali. 1850 i 2200, ne bea vo inkubator tuku samo nekolku dena na kislorod, se porodiv vo sk na drzavna i tamu по некоја „случајност“ закачиле некоја инфекција, па високо ц р п, па антибиотици...2 нед во болница полудев... ама на крај се беше во најдобар ред, си отидовме, цицаа до 2 год ... ако ти треба совет пиши... isto...3 god po првата бременост, дури може и на ист датум да ми се родат и јас сум тука некаде, околу 6-7 нед... другата недела одам да чујам срцева акција... уште ама баш ништо не чувствувам, како да не сум бремена... само што последните неколку месеци си се поправив околу 5 кг, и сега сум како балон ni на крај памет не ми беше дека ќе останам пак бремена... уште си се припремам психички честитки... јас сум со трето, имам близначки... ама си велам каде едно, таму две околу бебето ајде со лесно нека ни е
Ako ima razlika so prethodno treba da posetis ginekolog. Ne e ubavo ako bilo mnogu aktivno i odednas slabo i retko
Да не има некој искуство дали интернист може да те следи и дава терапија за тироидна ако има потреба? Немам искуство со интернисти затоа прашувам. Сакам да проверам деновиве, пред инвитрото во август добро беше ТСХ. Пред тоа одев приватно, а последен пат на државен преглед бев во март со едвај најден термин на ендокринологија (по 3 месеца барање термин), и не ми закажала контрола како што обично прават, зошто докторката буквално едвај чекаше да заврши со мене, а за гужвите да не праиме муабет!
Мене ме следи интернист, секој месец сама си проверувам тсх и добро е, 2.4 последниов пат. Дозата ми ја одредуваше она, зашто кога останав трудна одма ми рипна тсх и прво едно појачување имав на доза, па после уште едно и терам со таа доза веќе 4,5м, сега сум уште еднаш кај неа пред раѓање, инаку на два месеци одев. А инаку тсх само можеш и со упат од општ матичен да провериш и со упат од гинеколог
Sto ubava stanala temava... @monik55 od srce najiskreni cestitki, preubava vest, so lesno da si Ja iznosis bremenosta.
Mamicki imam edno prasanje nastinata sum cela zatnata sto smeam da pijam za nastinka? Prva bremenost mi e I sum isplasena da ne mu stane nesto na bebeto,kazete mi vase iskustvo so nastinki vo tekot nana bremenosta
Која недела си? Чај, супа, лимони, вит ц, јас за два дена се оправив така. А ако те боли грло и кашлаш има бонбони кои смее во бременост да се лижат, прашај во аптека, јави се и на лекар ако ептен си настината.. има и сирупче за грло кое смее на природна база. Исто и септа назал детските ги користам јас кога сум затната и ми помагаат, ме одзатнуваат бар мирно да спијам ако имаш инхалатор инхалации прави си, ако немаш по старо над тенџере жешка вода, покриена со пешкир, ептен олеснува (стави внатре морска сол, чај од камилица) За брзо да оздравиш
Да, ми помогнаа. Вагиналетите иако не се на рецепт за нивна употреба во бременост треба да се консултираш со гинеколог. PROBalans Lady ми ги препиша гинекологот, а за твојот случај мора да направиш испитувања за да ти препишат соодветна терапија.
Јас имав зголемен исцедок затоа ми ги препишаа. Не ги ставав зашто почнав со утрогестан вагиналети а за безбедни мислам дека се безбедни зашто 2 гинеколози прашав за нив и ми рекоа дека биле доста добри вагиналети . Се ставаат 7 дена по 1 навечер
Eteee ti kazav.Samo verba vi Gospod.Ne edno,dve .Zivi i zdravi da vi se i samo ubavini da vi nosat.Me izraduva mnogu.Te so Daria