Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас гаќи искчучиво на 90че перам. Ако не одат во сушара на дупла стерилизација, тогаш пегла мора да ги мине :)
    Се за здравје на кикиритка :rofl:

fana, Skorpija25, Mari* and 11 others like this.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас почнав од 5 месец да купувам... неможев да издржам.. :$

3. mariz

mariz Форумски идол

Исто и јас, 95ка само е опцијата кај мене, плус сушара :D
    @wannaBeMomma ептен нежни ни станале... :lol: не шала на страна ама од кога останав прв пат трудна кандида, ешерихија, чешање, печење, туууу...

ludoto19, Mari*, Momichka and 3 others like this.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Очигледно све врсте болести им се дешаваат баш кога не треба

❤️Sneze❤️ likes this.
  5. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Пак јас со прашање :D ви се јаде ли онака одреден вид овошје или зеленчук вака сега во друго стање ?

Ужасно јадам многу салати , туна конзерва во салати , банани ,јаболка ,гројзе моментално омилено :inlove: исто и од зеленчук свеж карфиол ждерам како свиња и цвекло салата онака тазе изрендано и со вински оцед :l:
    Ако настрвив некој опростете :tmi:

fana and mariz like this.
  6. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Бев на прв преглед после позитивен тест од инвитро, 5 недела сум и ми се покажаа 2 гестациски кесенца, уште рано повеќе да се види, ама едното помало за 3 мм. и ми кажаа за две недели на преглед за срцева акција ќе видиме дали ќе останат 2те или 1 ќе биде (или не дај боже ниедно).

Е сега затоа што имам покачена температура, со покачени леукоцити и ЦРП ми дадоа Панцеф да пијам ... Некако страв ми е многу рано за антибиотик...пиел некој Панцеф толку рано во бременост?

ludoto19, Zaljubena111, fana and 6 others like this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Њеееее.
    Ама периодов јадам благо:|
    Иако не го сакав пред бременост и не го јадев..

Mari*, Momichka and ❤️Sneze❤️ like this.
  8. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Дај Боже да си имаш лесна бременост со две :l: :l: и пробај со витамин Ц и сува брусница да јадеш ако ти е страв за антибиотик .

@Bebulleee и јас јадев благо на почеток кога дознав ама одбивно ми е сега така по некогаш ,сега сум ептен вака со свежи овошја и зеленчуци што ни зготвено не ми се јаде :)

Skorpija25, Momichka and DuchessAnn like this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Колку ти е црп? Зашто викаат нормално било малку покачено... болна си, настината? Од што се покачени леукоцитите? И јас болна бев периодов, баш крвна слика правев и ми беа покачени... Панцеф како што знам јак антибиотик е, прашај и друг доктор сепак...
    И честитам за бременоста, со лесно и дај боже две срциња нареден пат :)

DuchessAnn likes this.
  10. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

@Snow white и јас како @Bebulleee негде од 5ти месец. Прво патичиња (едвај дочекав да ги купам ) па нешто ситно гардероба. Количка морав да порачам зашто таа што ми се свиѓа оди по порачка и се чека неколку месеци. Мислам дека нема потреба да се оптеретуваш, ако има нешто што ти се допаѓа и ти одговара цената купи го.

Snow white and Bebulleee like this.
  11. volsebna

volsebna Популарен член

jас не јадам премногу, ама пред да дознаам дека сум бремена си извадив редот :( се поправив, и таман 2 недели се припремав да сум на диета, само појадокот го скокав, гледам ми касни... велам тоа од промена на исхраната ке е... ама ништо, 2 црти видов... и сега сум си поправена уште пред да почнам да се поправам :D инаку немам никакви тешкотии, дури и јадам помалку од порано. Со срека на DuchessAnn... дај боже да чуеш две срца... ја имав таа среќа, знам како е :D

ludoto19, Skorpija25, Mari* and 3 others like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

За Панцеф не знам што да ти кажам, ама нормално е во толку рана бременост да има настинки, кај сите се случува тоа. Имунитетот паѓа за да може плодот да се вгнезди убаво, за да не го исфрли организмот. Ако не е дојден нож до коска, не мора да го пиеш антибиотикот, ама не сум компетентна да ти кажам што да правиш. Што ќе ти кажат докторите, тоа.

mariz and DuchessAnn like this.
  13. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

ЦРП ми е 12, а леукоцити 18. Освен температура немав никакви плус симптоми, ама овие 2 дена почнав да поткашлувам и шмрчкам и синусиве ме здоболуваат, а подложна сум на бронхити..страв ми дека се крчка бронхитче заради паднат што ми е имунитетот..ама Панцеф .. хммм.. во Систина ми го препишаа и матичниот гинеколог не спомна ништо кога одев рецепт за државно да зимам.
    Од една страна прпа за бебуш, од друга да не си направам поголема беља. :|
    Ај ќе видам ден два ...
    Фала ви на сите.

mariz likes this.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Od transfer pocnav da kaslam.Ne da potkasluvam,tuku strasna kaslica.Ni sirupi ne mi pomagaa.Stavav na grlo krpa natopena vo topla rakija.Ne pomogna mnogu ama ublazi.Edinstveno mi pomogna sovet od dr koj mi go pravese ivf,zrno od biber.Da go zvakas.Grdo e,no go stopluva grloto i kaslicata se smiruva.Kolku so mozes poveke tecnosti,tuoli supi isto so biberce.Cestitki i ti posakuvam lesna bremenost

podravka and DuchessAnn like this.
  15. pile30

pile30 Популарен член

:rofl: Може е глупост но морам да ве прашам за да не паничам :rofl:

Кога ви мрткаат бебушите дали осеќате ко згрчување на тој дел и ко твртко?
    Јас го осеќам ова баш кога приметувам дека се поместува од лево на десно и обратно и движења кога прави па дури и вчера ко бокс ми мавна десно доле на секунда офнав мм го извадив од памет :rofl:
    И осеќав скоро цел ден со одмори не нонстоп ко да ми тежеше и стискаше ниско доле лево или десно или на бешика ме стиска и едвај до тоалет додржував ќе ми се згрчи стомакот но по мокрењето ко ништо не ме боли и ме опушта грчот...Ова го имате и вие? Или јас сум изродче :rofl: :rofl: :rofl:

Andonia, ludoto19, delvi and 5 others like this.
  16. fana

fana Форумски идол

Си имaме без гaјле не си изрoд. Се стегa меше тврдo кo кaмен бебе шутирa вo ребрa вo желудник вo бешикa пa се тегне пa се испрaвa пa прчи гaзе ... И пo мaлку се мoчкaме вo гaќички aмa не е стрaшнo се е тoa нoрмaлнo :tmi: :$

ludoto19, Mari*, pile30 and 6 others like this.
  17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Јас вака имав дешавки со второто:rofl:и дури при одење ми се грчеше стомакот како камен ,сакаше само да лежам :D

Mari*, pile30 and mariz like this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Море не да стиска... камен ми е мешето некогаш кога се врти, затоа салта прави и успеа во 8ми да отиде карлично и пак да се намести за 3 недели убаво :D а имав едно место страшно ме болеше, бодење леле... и бев на гинеколог и баш во моментот ме стискаше таму нешто и и викам на матичната еве тука ме боде многу, ај види со ехото.. и таму госпожава со рамо буткаше :rofl: а за мокрењето секоја ноќ со огромен притисок доле станувам до вц и свиткана одам... мислам сега кога ке седнам маратонски ке мочам.. а мн малку одам :D а вчера како што трчам за по мала, така трчав за по голема во веце... стискаат стискаат маливе, којзнае што прават внатре :D

19. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се ова што го пишуваш и мене ми се случува, мислам дека е во ред, без паника

pile30 likes this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Кога си го галкате мешко осеќате некаде ноџе, раче, коленце? :) Зависи како е наместено моево, имам чат пат вакви џумки :) Ако ги "подзакачам" бебе одма почнува земјотрес да прави :) мм ме кара дека така правам - да сум го оставела детето на раат :rofl:

0ли, Andonia, mal.ecka and 14 others like this.