Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Не сме сигурни но изгледа беше од тироидната... ми бил хормонот ептен забеган и плус многу покачени антитела (тоа одамна ми било ама не сум го открила)... и првата бременост не примав терапија, ама не ни проверив тсх, открив тек кога се породив.... Башка многу брзо нагло кревав килажа и мислам и тоа сметаше на организмот, 30+ отидов, а оваа бременост сум со терапија за тироидна и имам качено сега за сега 13+ кг само. Прва бременост имав и страшни отоци висок притисок, сега немам ич отоци...

На EuHenIa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    113.526
    Витамин Б6 и чаеви од камилица и нане. Биди малку на диета овие неколку дена (никако немој да си гладна) јади ориз компири двопек банани пилешка супа јогурт.. Земи и било какви пробиотици за да се смират цревата и пиј си магнезиум секако. Може си се преладила деновиве. Нека е со помин:hug:

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Ти благодарам. Можно е кај тебе забрзаниот пулс да ти е од тироидната и тоа полесно се регулира него психичкиот фактор, барем јас така мислам

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не сум преладена или настината ,затоа ова ме зачуди што ли е .
    Ти благодарам на советот мила :hug: ќе јадам малку по лесно денес но,магнезиум и други потребни витамини не ги пијам во бременост ,организмот не ми ги поднесува и фолната едвај ја пијам :| ќе си јадам денс варено и јогуртче ќе се налокам белким нема да се повтори тоа од ноќеска ,сега не осеќам ништо освен бодежи во желудник и околу папок тежина ,ама ќе пројде ќе одмарам повеќе..
    :hug: :l: до сите мешиња и убав ден.

На lejla5 и fana им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Да да.. и јас мислам од неа беше. Исто така нервозите, тахикардиите, немирот, па и доцнење на мензисот (се случуваше по 60 дена од циклус да немам, па со апчиња добивав), цисти имав.. се од неа. Среќа првата бременост што ми заврши добро и што ми е добар синко, ама хормони немав проверено никогаш (никој не ме пратил, а јас сама од кај да знам)...

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Точно е ти не можеш да знаеш. И покрај проблемите што ги пишуваш ти сепак си бремена а со тоа и благословена. Ти праќам многу позитивна енергија и издржи до крај

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Исто и ти :) Може ке не фати ист ден :hug:

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mnogu dobro te razbiram kako ti e.Niz istoto minav i jas.Bev 3 ipol meseci maz mi koga otide vo stranstvo.Skroz sama bev.I jas isto rizicna brenenost so ivf.Pomagaa svekrvata i majka mi,no ne e toa toa.Veruvaj i nemu mu e pretesko.Ne e lesno na nikoj da odi vo tugina.Ostavas semejstvo,se.No nasata eb... Drzava e takva kakva so e .So 12.000 iljadarki semejstvo ne se gleda.Misli na pozitivnata strana.Ke vi trebaat pari za bebceto.Nie zenite sakam da imaat se.Brzo ke pomine.Pa Daj Boze da se pruzi sansa i zdravje so bebeto da si odite kaj nego.Te guskam

На facule, Mari*, macalavica и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    И јас на почеток имав пролив, една недела, 10 дена ме држеше без никакви други симптоми. Јас пиев линекс ама не приметив корист од нив. Искрено прво не пазев многу на храната зашто ми се гадеше и јадев само одредени работи, ама кога видов дека нема подобрување земав само компир варен, ориз, двопек, банана... и само што ќе си речев подобро сум и ќе каснев нешто друго одма во веце. Ама се среди, не е страшно, не се секирај. Битно е да пазиш да не дехидрираш само.

10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    :hug:благодарам на совет и споделено искуство :*

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Крајниот термин ни е ист. Беше ли на цтг?

12. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    @Вереничка ЈА мислам цело време што направи женава

13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @Lexy10 вчера бев на преглед и заради болките во вагината ме измери, ама рече дека ќе мери со прст.
    Образложението му беше дека ако ме мери вагинало и ако има 2 мм помалку од нормалното, може да ме фати голема паника.
    Образложението беше дека многу често на нас, трудните не фака паника за големината на цевиксот. А тој рече, дури и да е 2.7мм , доколку не е отворен внатрешно не е страшно, затоа што не знаеме колку може да издржи.
    Може да биде и 2мм па може да издржи комотно 10 недели или 15. Само нормално, ако ти препорачале да мируваш, тогај мирувај, ама простор да паника нема потреба. Со паника нема ништо позитивно да постигнеш, може само да се трошиш.
    Се ќе биде добро, само слушај ги советите :hug:
    Знам како е да се лежи, првите неколку месеци само до тоалет одев, сега таман пуштив душа, пак сум ограничена. Ќе се дружиме овде на форумот:hug:
    Ќе ги поминеме тие 9 месеци потоа ќе трчаме како коњи :rofl: Стрпи се, 2018 е пред нас ;)

На Lexy10, Mari*, podravka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Бев пред 15мин, но ми рекоа за саат време да се вратам зашто многу беше успано бебето. Да јадам, да се раздвижам и да одам пак... :)
    Инаку некој да не знае нешто во врска со повеќе плодова вода?

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Обично ја врзуваат со скриен шеќер.

16. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Кој ти кажа за ова дека е зголемена, и на внуками и беше така па ја следеа почесто на Гак па на крај ја породија со царски.Кај неа имаше бактерија ешерија коли која што тешко се лекуваше и рекоа на гак дека можно било да е од тоа

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Па супер ми беше кога проверив... го прашав што значи тоа и рече може да е бебето поголемко од овие мерки што ги кажува комјутерот. Му кажав дека првото исто го мереа 3500, а го родив 4400... рече дека сум била големка тоа било така :) А постелката 2ри, накај 3ти степен.
    @fina erika Георгиев, многу фин ми изгледа, ке си одам кај него цело време... :) Рече после пак на цтг да го побарам него, ако е тука он да види, ако не дежурниот да го види тоа цтг... :)

18. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    @mariz СУПЕР Е ГЕОРГИЕВ ШТО ЌЕ ТИ КАЖЕ ТОА ,КАЈ МЕНЕ ЗАЕДНО СО МЛАДЕН МИ ГО ПРАВЕА ЦАРСКИОТ(y)

19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Момичка, какво е тоа внатрешно отворање?

Последна измена од модератор: 5 октомври 2017
  20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    Не знам медицински @Среќичка, претпоставка ми е дека затоа ми го измери со прст. За да осети дали има разлика од почетокот на цевиксот до самата внатрешност каде што е поврзано со матката.
    Претпоставувам како прстот да си го ставам со црево, и дали секаде ќе биде исто стеснувањето или некаде ќе се опушта.