Ти благодарам. Коо што гледам што се случува околу мене, 80% од роднини и пријателки лежат, паника ме фаќа. Знам дека не е убаво да се паничи ама....
фанелинг се вика..јас бев внатрешно отворена пред серклажот а и после серклажот од 30+5 па се додека се породив бев со фанелинг @mariz јас бев со покачена плодова вода од 33 недела скриениот шекер ми беше покачен а пред тоа кога го испитував немаше ништо..ме ставија на строига диета со мерење на лебни едници и проверував шекер дома со апаратче неколку пати на ден.
можеш..јас проверував пред и после појадок ручек и вечера..внимавај на исхраната и провери ако си во можност пак скриен шекер.
Dur lezev na patoloska,mi kazaa poveke plodova voda.Me spremaa za ogtt test da praam,ama toj den se porodiv.Sumnjaa za sjrien seker Iako koga ispitav bese ok.Otkako se porodiv mi merea 3 pati na den seker i bese pokacen.Posle se normalizira Momicka,i jas bev so skrateno grlo znaes.I tqka terav dolgo.Se dur ne pocnaa kontrakciite i ne me otvorija so silq,ne se porodiv.
Мешенца сега кога бев по мала нужда исцедокот ми беше кафејав ,колку се бришев толку имаше и уште има , ме фати паника не знам што да се напијам ,немам силни болки само тапи болки кои не се силни , и пишав на докторката ама ја нема да ми врати
A da odis do GAK mislam nema da bide loso nemora da znaci deka e nesto loso onaka za cista mira da znajs od sto bi mozelo da bide pa mozi ke ti prepisat nesto
Уф глава ме боли после доооолго време, дали од многу лежење на цтг.. се здрвив таму. Второво цтг ми го гледаше некој дежурен доктор, го покажуваше на студентка и само добив одговор добро е.. инаку вториов пат на цтг почна да ика бебушкава и ептен смешно беше, на секое икање апаратот зашуштуваше, икаше 20мин @Bojana 123 како што јас видов на апаратот најчесто срцето беше 130+, но се качуваше и до 150 неколку пати, а одеше и под 130. Рекоа добро е... Бебето е супер со глава надоле, постелката зрела 2ри, накај 3ти оди... Нареден четврток сум пак на контрола. Ми ја измерија 3170, но д-р рече може и да е поголема... Задоволна од докторот, фин, детално ми објасни се.. и ми наброја 5 причини кога би требало да се појавам во болница Последната беше јака, вика кога ти ке осетиш дека треба да дојдеш и не е нешто во ред, најдобро да се прошеташ и да дојдеш... мм вика, значи да не си оди воопшто од тука е да бе викам што ме направи, баш јас не сум паничарка @podravka јас мојата милиметарска точка (стварно ептен мала беше), ја видов некаде 7 дена од доцнење на циклус..
Здраво мешиња. 2 недели некаде ја немав отворено темава и се изначитав околу 400 постови. Не ми се пропушта ни една страна од темава, омилена ми е Има прекрасни нови трудници на темава, ви посакувам на сите да ви е со лесно и да си гушкате здрави бебчиња. Верувајте нема поголема радост од тоа. Моево на 9 ти ќе прави 2 месеци и уште неможам да му се изнарадувам, само го гледам го гушкам, мирисам и си се смешкам и си велам фала боже за оваа радост Ми фали темава многу, едвај чекам да се вратам пак сакам уште една бебушка ама ај нека помини барем година. И вие што сте при крај да ви биде со лесно До сите
Се слушнав со докторката сабајле ќе идам кај неа а вечерва утрогестан ќе ставам бидејќи немам можност да идам до ГАК..
Денес му го видовме срценцето како му чука. Иако сум 7+2дена, докторот ми рече дека според големината е зачнато пред 5+2 дена. Точно во плоден ден.
Фрекфенцијата на срцето е одлична, смирена, тежината е исто така супер а за вишокот плодова вода незнам што да ти кажам, се надевам дека и со тоа ќе биде во ред, само без паника таа е најопасна. А како се гледа тоа на цтг кога бебето е успано? На крај ти благодарам на информациите
Мешиња денеска бев на контрола. Бебето повторно е малку помало за два дена. Инаку сум 16та недела. Намалена плодова вода на бебево му беше тесно, но ми рече дека нема место за паника ќе го следиме и ми рече да пијам по 2литри вода или чај од брусница во денот. Некој со слично искуство исплашена сум.
Првиот пат само исто темпо беше срцето некаде цело време околу 130, а и приметив дека спие.. не мрдаше баш А вториот пат се размрда убаво, клоцаше, се врткаше и тогаш имаше и нагоре, надоле.. Него друго приметив дека доле кај болки/контракции, како да покажува дека има болки (бар така ми личи на цтгво), но ништо не спомнаа за тоа а линијата на срцето е на многу места со дупки (ваљда од икањето), но и за тоа ништо не ми рекоа... па реков ај дa не прашувам сама мн мн
Во право си.Да има нешто што не чини веднаш ќе ти кажат, не кријат. И кај мене доле кај контракциите покажува дека има болки ама и мене ништо не ми спомнаа за тоа, па мислам дека не е страшно. Кога повторно ти закажаа цтг