Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Нареден четврток... мене па грч ме држеше цело време... и кај болките ми е горе над 50ка цело време и нагоре. Бар мене ова ми личи на цтг со контракции :lol: Може се некои припремни.. а го имам ова стврднување чат пат ама па ваљда е нормално.. кој се разбира нека види, зашто дежурниот ништо не ми кажа :D

Прикачени фајлови:

2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vaka mi bese i mene prviot pat koga lezev na patoloska.Dr vika imas ti bolki,a jas ne gi osekav.Ama vtoriot Pat bea epten jaki, pocnaa da ripaat skroz do 100ka.Bar gi osetiv onie bas rodilni bolki.Mislam ti se blizi vremeto:inlove:

На Melinda85 и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Значи сепак знам нешто од цтгво хахаха Има контракции така? :) Некои припремни се изглеа, сега еве немам.. ама знае да ме фати чат пат грчење како некој да ме влече за јајници и матка (баш така и прееска ми беше вториот пат на цтг)... само зашто ништо не рече докторот незнам... може да не ме плаши :D

На stevemila и Mari* им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Imas da Ama ne se mnogu jaki.Taka poleka ke se pojacat.Dobro e so gi osekas.Ne ti rekil nisto zasto ne se rodilni kontrakcii seuste.Ama ti se blizi vreme poleka:clap:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Stevemila и покрај тоа што се породи повторно си активна на овој форум и многу придонесуваш со твоите искуства и совети. Големо браво за тебе. Исто и за mariz секогаш активна и подготвена за солиден одговор за секое прашење што и е упатено.Камо да има повеќе вакви членки на форумов

На Martka, ludoto19, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Мала помош за да можеш да не тагнеш вака @Bojana 123 , ке ставиш @ и ке почнеш да го пишуваш името одма до @ и ке се појави да не означиш. Полесно ке ни биде и нас ако не прашаш нешто, ке имаме нотификација дека си не спомнала :*

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Баш и не те тазбрав

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Чекај во лична порака да ти пишам, да не сметаме тука :)

9. jule84

jule84 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    945
    На 4+4 а вчера 6+3 слушнавме и срценце како чука. :)

На Ano, ludoto19, lalapo и 6 други им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nemozam da zaboravam srcka mene kolku mi pomognale ovde.Sekoe iskustvo i mislenje znam deka e dobredojdeno.So vikaat ne prasuvaj gatalec,prasaj patalec.Ovde sme za toa.Koga i da imam vreme poglednuvam so se desava.Sega poveke obvrski so bebusot,no se naoga vreme za se.Ovde sum za sto i da vi treba:hug:

Последна измена: 5 октомври 2017
    На Mari*, Bebulleee, ludoto19 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Mamicki bremena sum 11 nedela vise edna. Nedela sum nastinata zatnata vo nosot od denes pocnav I da kaslam stavam samo solena voda ama nisto ne pomaga,pijam tecnoati limoni kazete mi dalI smeam dada se zracam so lampa za sinusi so infracrveni zraci. Fala vi odnapred

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Baby.boy

Baby.boy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    20
    Земај си брисеви, јас имав жолто и имав инфекција па со вагиналети се исчисти.

Мене во 19 и 30

Последна измена од модератор: 6 октомври 2017
    На AudreyH и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  13. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Кој ќе ме утеши во вакви работи ако не сте ми вие мешенца...фала срцко на споделеното мислење да ти кажам не испаничив ама се уплашив најискрено...колку го сакам ова бебче незнаете се радувам на секое мрдање преткање клоцкање без разлика колку и да ме заболело нешто...крварењата па ме фати стомачниот вирус пред неколку дена пак вирус што и тоа го поминавме па си викам што треба ќе се помине битно дека сакам да си го имам моментот кога срценцево ќе го гушкам и бацувкам..емотивка мама сум ама ме разбирате знам...ве гушкам ..единствени сте :inlove::*:hug::l::muscle:

На stevemila, Mari*, ludoto19 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.766
    @mariz мила убаво ти спомнаа провери си го шеќерот. мене убаво ми се покачи дури 35та нед. никад није касно :D. интересно што дури на пораѓај докторот и кажа на педијатарот има зголемена плодова вода (синко беше на кислород малку :( ). Во текот на бременоста не ми кажал никогаш, рече непотребно ќе ме загрижувал, затоа ме следеше на 2 дена на цтг. ако имаш зголемен шеќер ќе мора во 38ма да се породиш ( ова беше препорака и од ендокринолог и гинеколог). сепак може и да не е тоа причината, ко што се сеќавам супер ти беше огтт.

На stevemila, mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  15. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Добро утро мешиња. Ноќеска око не склопив, левиот јајник ме преболе, никако неможев да фатам поза за спиење, сабајлево пак пиев магнезиум малку попушти :sweat: нормално ли е ова? 30та недела сум, претпоставувам лажни контракции се.
    Завчера на конзилијарна комисија ми рекоа стомачето одговара на 28ма а главче и ноџе на 30та, аман веќе раат да не е човек. Контрола за две недели :(ќе спобудалам. Имала некоја вакво искуство?

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А која недела си реално? 30та?

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Женски, тие што сте ставале утрогестан, можно е од нив да ми се појави печење и пореметување на вагинална флора? Односи не сме имале повеќе од две недели, а овие ги ставам една недела веќе.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    можно е. Најчесто и кандида се јавува. Ова ми е објаснување од докторот.

На Momichka и Kitten им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Немој да се грижиш и мене истото ми го рече матичниот. Бев на второ мислење и ми рече дека нема врска. Стомачето е потешко да се измери во обем па затоа така им покажува. Се сеќавам и јас бев испаничена и пишав овде и неколку членки ми пишаја дека истото им се случило и нив.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.458
    Идентично искѕство со втората ќерка.
    Сите органи си одговараа на неделите( тука некаде околу 8-9 месец мислам и јас бев), мешето беше некоја недела назад.
    Редовни контроли и доплер правев. Постелка, на пораѓај со прв степен зрелост отидов, доплер секогаш добар, супер проток на крв... а мешето назад.
    На крај ми рекоа шланк било детето. Еве ја до мене, 8 месеци е, здрава права.
    Прави си ги редовно контролите и доплерот. Се додека се е ок и бебето е добро.

На mal.ecka, pile30, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.