девојче неможам да кажам од лично искуство ама од тоа што ми имат кажувано,значи една блиска роднина ми кажуваше она кога била бремена во почетните недели па се до неколу месеци бременост имала доста бело праење и на гинеколог и кажувале да не паничи бидејки кај некои било повеке белото праеење а кај некои помалце во тек на бременост. така да не се плаши и сигурно и на лекар ке ти кажат дека не е страшно уживај со мешето
хахахаха дада симптомите ги имаме ние труднички иначе како си ти жалосна??подобра си? Tе пуштија од болница?
И не се прави толку често ехо. Ја прашав за вагиналетите дека пред спонтаниот кога ми се појави кафеавиот исцедок користев вагиналети утрогестан. Не викам дека тие го предизвикале спонтаниот, туку тоа дека за превентива овде никако вагиналети. Море Господ да ги чува бебињата, да си растат и развиваат како треба.
e jas da vi kazam deka na pocetokot vo petata nedela imav blago krvarenje i jaki bolki i odvaj rabotev a bev na dobroston, koga bev na ginekolog dobrostonot mi gi zamenija so utrogestan i gi stavam vaginalno, od togas bolkite mi se znacitelno namalija , i na samoto upatstvo pisuva deka se poefektivni dokolku se stavaat vaginalno bez nesakani efekti i slicno, i za hlamidijata i sl davaat vaginaletki pa sto znaci ako treba da se sluci stoa ako vpo prva bremenost ne piev nisto pa imav spontan, citam deka utrogestanot e bezbedno da se stavaat do treti mesec vaginalno i jas poradi rabotata i zeskoto gi stavam vaginalno bidejki se plasam deka ke mi bide loso ili ke mi se vrti, za nedela dena prestanuvam so rabota i ke pocnam oralno da gi pijam...
ецко многу ме плашиш со ова кафеавиов изцедок и спонтан.нема минута а да не се сетам или проверам дали има крв долу .извини што те прашувам ама морам дали и ти беше тогаш во 15 недела? извини немој погрешно да ме сватиш
Mе пуштија срцко пошто се је ок со крвта.. немам никаква инфекциаја... воспалението во мокрачата ги допив вчера антибиотикот и се надевам дека и то е сега ок..си се мијам со камилица и пијам чајче од брусница како што ми препорача ецапереца за ецко ....пијам елевит таблетки за бебето (витамини) дафалган по потреба и магнезиум по 4 пати на ден.морам многу да одмарам ,чим постојам 15 мин на нозе одма почнуват болките.мм многу ме кара ако ме види да работам по дома па и дечинава ме карат ама јас црвчина имам во г.. че треба да се навикнам на лежејне оф ле ле
Вака срце мое мило уплашенко Прво да се извинам ако некого го уплашив, знаете дека не ми беше таа намерата, само правам споредби со користење на вагиналети кај нас и тука, и за ехо. Мене лани кога бев бремена ми се појави кафеав исцедок на гаќите, одма истрчав кај мојата докторка, ме гледаше на ехо и не и беше јасно од каде искочи тој кафеав исцедок. Значи само еднаш на гаќите ми се појави и кога се избришав имаше на тоалетот, ама повеќе не, само тогаш и толку. Па ми рече докторката да ставам превентивно утрогестан да го засилиме прогестеронот да не случајно дојде до крварење и да се спречи испуштање на плодот. Можеби тоа кафеавото ми беше по меморија на организмот пак да се спрема за менструација, дека тоа беше баш тој период кога следниот пат би требало да добијам ако не бев бремена. Значи ги ставав утрогестанот и ми рече да дојдам на контрола за две недели. Тогаш бев скоро 7 недела кога ми се појави исцедокот. Меѓувреме ме фати лош вирус, неможев глава да дигнам, два дена неможев ни да станам, ни да се исправам, температура околу 38. Кога отидов на контрола 9-та недела веќе немаше срцева реакција, кутрото не успеало да се одбрани, претпоставуваме од вирусот Така сакал Господ. Има случаеви каде крварат, има случаеви и со температура, и пак бременоста си продолжила и завршила со раѓање на живо и здраво бебенце. Затоа не ми се секирај, како Господ никој не е. Уживкај си
фала ти многу за одговоров и нема зошто да се извинувас секој си има право да си пиши или праша што сака некоја че се подисплаши на некоја че и подолесни тоа е така
добро утро мамичкии како стее ние работно со мојот бебуш , си читаме весник моје дијете хрватски има многу убави интересни работи од забременуванје до порагај па даље,,,,, ви посакувам да си имате нааајубав викенд и уживајте си со вашите бебушки бацки до сите мамичкиии и нормално до мешковците...
добро утро мои девојки како сте ми дај бозе да сте ми сите добро јас утрово капнав повракајки циста вода леле абе немозев да се соземам иц ама бас иц инаку сум 15 недела вцера бев на прв скрининг во прв триместар и тоа во систина го праев бебуско е се во ред ама се пласам многу ,ама бас многу сум дијабетицар јадам овосје зеленцук пијам вода не пијам газирано и густи сокови само домасен сок од лимон ,мерам секер три пати дневно добар е , и навецер се боцкам со инсулин ама сепак стрептам како мало маце затоа сто сум со покацена килаза усте пред бременоста и висока сум така да не изгледам многу дебела ама вцера морасе да ме гледа докторот со вагинална сонда за да го види бебусот засо на обицната со е за на стомак немозело имам масно ткиво и слабо се гледало абе пребледев целата засто бред да забременам незнаев дека сум трудна и знаете засо засо со бев баталила све засо мислев дека по 5 години маки нема да имам бебе ама ете се слуцило а сепак пред да поцнам со борбата за бебе сум била слаба ептен а сега леле ми страв за бебуско многу засо докторот ми каза да не покацувам килаза иц и да пазам на секерот да не се кацува за да не досло до смрт на бебебто леле девојки утесете ме некако веке неам ни апетит да јадам се изгубив ми страв да ставам залце во уста казете некоја диета или слицно коисте како мојов слуцај поздравце,,,
добро утро мамички ,. да ве прашам онаа течност што треба да излага од градите на почетокот ,колострум или како и беше името, од која недела би требало да се појави, бидејќи јас 23 недела и уште ни трага ни глас.
По отварањето на темава сфатив дека оооодамна не сум ве посетила А што можам три дена работев по цел ден и тоа по 14 часа,абе душата ми излезе,ама пак затоа два дена максимално си се одморив. Инаку со бебушко сме си супер,бевме на контрола,малку сум збунета...Значу вака,бев на контола кај оваа што одам приватно,вели дека се е ок,добро делувале инекциите прогестерон и ја прашав кога би требало да одам на контрола кај матичната за брисеви вели рано било па нели првите брисеви се во 12 недела? Наредна контрола(приватно) ми закажа на 17ти овој месец,тогаш била таа најважната контрола???
ne sekiraj duso kaj sekogo e razlicno inaku eve kaj mene na ednata imam a na drugata nema ic i imam bolki a zaso neznam doktorkata mi veli deka sekogas e taka za toa ne se sekiraj na sestrami duri 20 nedela i pocna i toa edvaj i na krajot se iskoci vo red si doese kerkickata ja naprai kako prasule haha ne sekiraj milicka
Сабајлево приметив дека едната страна од стомакот ми е поголема од другата. Се осеќа како топче потврдо, во долниот ден на стомакот. Некое искуство?