Mesinja jas sum 12 nedela I celo vreme imam nekoj strav deka ke go izgubam bebeto deka ke prokrvaram I mn sese nerviram zaradi toa a znam deka kako gospod nikoj ne e, dali deka utre sum na lekar za daunov pa, seand plasam so ke mI kazat ne znam. Ima li nekoja mama vakvo iskustvo da me utesi barem malku. Inaku imam mal hematom I zaradi toa uste poveke sese plasam
И мене ми се случува тој страв дури и сонувам така и се будам целата исплашена и се пипам за стомак и гледам се е во ред и си продолжувам со спиење.Тоа сигурно се случува дека размислуваме цело време за бебињата и да истераме до крај со бременоста со добро.И јас бев таква кога одев за ПРИСКА тест цело време бев замислена исплашена,опушти се добро ќе биде се.Секој ден ги бројам деновите кога ќе го видам,па замислувам како ќе изгледа,какви алишта и играчки,количка ќе му купам,како ќе се грижам за него.Му ја дупнав главата веќе на мм со тие муабети
Lele fala ti za poddrskata si vikam ima li nekoj drug kako mene ili samo jas imam glupavi misli. Se nadevam I jas deka utre priskata ke miI bide ko so treba pa malku ke se olabavam vaka cela sum vo grc. Fala uste ednas mn mimi znacat tvojte zborovi
Нема на што срцка,затоа сме си тука.Мене многу ми помогна феминки тука со одговори и совети уште од првиот ден кога дознав дека сум бремена
Zdravo devojki, mene mi se blizi rokot , edvaj cekam samo sto ja spakuvav torbata za vo bolnica. Ama nesto malku mine strav. Bev i na predavanje za taa anestezijata sto e , epiduralna skoro sekoja raga so pomos na nea (namaluvanje na bolkite) . I sama si rekov dokolku uspeam da izdrzam bez nea nema da ja zemam, ama ako se ludi bolki ke zemam anestezijam vie kako ste ? Se spremate li tie sto vo skoro imate termini ?
Poveke se plasam od tie negativnite posledici, no rekov dokolku se izdrzuva nema da zemam anestezija. Inaku ne ziveam vo Mk . i od edna strana i toa me pravi malku po spokojna.
Јас бев иста, дури прокрварев во 11 недела, цела бременост се плашев во купатило да појдам да не видам крв. Кошмари секоја ноќ сонував, се будев и одма за стомак се фаќав. Ама еве го Димитар со мене сега, се галиме, се гушкаме, уште малку ќе наполниме 4 месеци. Биди позитивна, бремените жени Господ ги чува. Ќе чекаме да ни го кажеш резултстот од приска, што не се сомневам дека ќе биде супер
@Lunabela Стресот ти е најмалку потребен сега, гледај да се смириш и мозокот да го насочиш кон позитивни мисли. И јас бев со крварење до 13недела кога обилно-кога кафено ради хематом.. Најмногу ми помогна тоа што бев позитивна и цврсто со верба во Бога дека овој пат ќе не чува... Фала му на Бога еве за некој ден ќе влезам во 7ми месец... И наскоро го замислувам денот кога ќе го земам во прегратка, како ќе ми спие на гради и како ме гледа со прекрасните мали очиња...
Мила јас сум една недела пред термин 14 октомври ми е терминот но веќе не можам ни спијам убаво ни седам а ни пак можам да пешачам лудило ме фаќа... Инаку јас ќе се породам здравје боже во државна па како што знам овде не даваат епидурал.. Ти како се чувствуваш која недела си
Добар ден трудници мои денес убав ден,сонце има,ама свежо уживанции јас нс прагот на 20та веќе можам да си заокружам поливина бременост, а доказ се и моите +3 килца Црвчето мое навечер најактивно е, ми копка натака навака... Преку ден послабо го осеќам. Чим го насетам тури рака, опп се крие, тргни рака еве го пак си копка Сонце мајкино. Чим му кажам на мојов еве го мрда, дај дај да видам тура рака Абе тоа од мајка му се крие уште, па од тато ли нема Се надевам во иднина нема да е толку срамежливо, па ќе ми враќа на допирите Битно чим легнам за спиење, тоа журки почнува да ми прави, како телефон на вибрации на стомак да сум ставила осеќам. 20 недели ми летнаа, како вчера да беше позитивниот тест . Читајќи ве и вас , убаво ми пројде времето. Посебно @duffi моја, најблизу сме со неа ден два мислам Убав ден мешиња
За брзо ќе почни да ти враќа на секое чепкање јас го задевам и одма ми враќа хахаха.. Се срамеше и од таткому сега не За хемороиди одбегнувај, благо, солено, кисело, луто и тешка храна.. Биди повеќе на манџи. Маст можиш флогоцид да се мачкаш или
Јас денес конечно купив улошки за мене и памперс за бебе, уште тоа ми фалеше... и шишенце сакам да земам на Томи Типи едно стаклено и скроз спремна Мене 25ти според менструација ми е, ама ми дадоа +7 дена од старт... па ке видиме до кога ке терам Јас првиот пат истерав без епидурална, сега пак без неа... но во Чаир не ни ја нудат. Може да бев првородка ке ја земев, но сега чим еднаш сум поминала без неа, можам пак без неа (а и се надевам на побрзо овој пат да помине се) Инаку не ми е се испрано, испеглано.... торба спремна немам, си викам има време хахаха
Jas sum 37nedela i se osekam kako balon. Iskreno edvaj cekam da dojde denot D haha kaoo i da bide, ova mi e prvo dete i za epiduralnata mnogu procirav i se iznaslusav. Na predavanjeto anesteziologot rece deka 50 do 60% veke ragaat so epiduralna taka sto dokolku postoi resenie da se smirat barem malku bolkite zosto da ne . Odam, pesacam ama kako zabavena snimka, znaejki kakva bev a kakva sum sega haha... ke izdrzam nekako . Ti posakuvam ubava vecer . I so lesno
Со лесно и на тебе милаа.. Бог да е со нас да ни помогне.. Јас секој ден чувствувам контракции но не се вистинските а со душа чекам.. Се надевам наскоро ке бидее..
Oвa е 21 век и не гледaм пoтребa дa трпиш бoлкa кoгa не мoрa. Акo ти јa пoнудaт ВЕДНАШ прифaти си. Некoјa кoјa веќе рoдил без неa ќе ти рече се издржувa и без неa aмa немa пoтребa. Вo денешнo време мoже и без струјa дa живееш (пoштo нели се издржувa) aмa НЕМА пoтребa. Немoј дa се плaшиш сaмo смиренo се ќе биде вo ред ќе видиш немoј дa мислиш нa ништo негaтивнo. Сo леснo
Ќе може некој да ми препорача влошки со мрежа што можат да се најдат во продавниците по Германија (дм)