Мојот гинеколог вика во бременост не. И фарбање ако можеш да избегнеш првото тромесечие а потоа со фарба без амонијак. Сепак има и трудници кои го прават сето ова и гинеколози кои не забрануваат. На тебе е да решиш.
Zdravo mamicki Posle 2 godini ovid za bremenost konecno ja imame inaku bevme veke vo podgotovki za IVF no ete se slyci prirodno fala mu na boga Ziveam vo Avstralija i sega dodeka bev vo Makedonija doznavam deka sum bremena...veke 6 nedeli i nekoj den vidovme i srceva reakcija❤ Utre letame nazad vo Au pa malku se plasam posto e dolg letot no se nadevam ke bide se vo red Pozdrav
Ако си 4та недела консултирај се со гинеколог не земај сама на своја рака оти знам дека калциумот е дозволен после 27-28 недела а многу го пијаат и порано а за магнезиумот прашај си гинеколог од кога можиш јас од 13-14 недела почнав да го користам Мене матичната ми рече првото тромесечие да се избегнува се и фарбање и нокти такви работи.. Сепак не е нешто без кое неможиме да поминиме мене ми рече барем првите три месеци па јас еве уште не сум исфарбана и ми се познава коренот тро фазла па ми е гајле а нокти не ни ми текна да направам некако не ми се потребни ама баш ич. Сепак мешињата не разубавуваат Со лесно нека е <3 Мирно небо да имате
Добро утро мамички Како сте денес? Свежо ја стартуваме оваа недела. Се надевам да имаме нова навала на трудници Вчера читав (ама изворот е лош, баш Курир е, инаку ќе пејстирав) оваа ќе била топла зима. Мене оваа вест многу ме радува Ви посакувам пријатен ден, позитивни мисли и успешна недела
Аууу господ да те слушни јас се плашам некако од зимава нека има и послабо снег и мраз оти ќе неможиме од дома да мрдниме
Мене ми рекоа не до 12,13 недела. Печењето на гелот било штетно, па јас бев само да ми го извадат гелот од претходно. После негде во 4ти месец пак прашав и ми рекоа може.
Еве и јас да се приклучам во групава мешиња, јас сум ептен тазе ама со проблемче, 4 недела од трансфер ми е односно денес влегувам во 4 недела од трансфер ама синоќа имав посилна болка во долниот дел од стомакот некој 10-15 минути па ми помина, иначе имав болки но обично со траење од 1 минута и се смируваа, на прв преглед сум во петок а во меѓувреме му пишав на докторот и ми рече штом нема крварење ок е, но јас цел ден денес сум многу исплашена, некоја со слично искуство?
Мислев ќе ме одмине но не Уште синоќа се осетив во дланките ко топличка но чело ладно и ме болеа стапалата до коленото и во 4:30 се будам жешка мерам температура 37.2 ама се ме болеше...чајче и мед се напив и легна сум се препотила ко од туш во кревет да сум влегла сум задремала и станав јадев мерам 36.4 ама уште ме болат нозете ме врти секое ковче а грло не ме боли ко омалаксана сум...и пак жешка се осеќам во очите и дланките Страв ми е од високи температури уф...аман раат да не сме... Освен лимон,чај,мед што да пијам?
Женски, да се пријавам и јас пак во темава, се надевам овојпат дека се ќе заврши како што треба. Бремена сум 6 недели и 3 дена, денес првпат видовме ембрионче со големина од скоро 5 милиметри. Матичната ме гледаше на малце постар апарат, па рече дека е рано за срцева акција (од претходното искуство срцева акција се слушна на овој ден ама на убаво ехо во Ремедика), така што не паничам. За оние што не ја следеле темава во февруари годинава - родив мртво бебе во 24 недела и еве 7 месеци покасно пак сум бремена. Ве поздравувам и ви посакувам убава и лесна бременост на сите.
Со среќа, и само позитивно. Се ќе биде во ред. Јас сим супер, имам мали болки во левиот јајник ама утре сум на преглед па ќе прашам од то може да е. Едвај чекам да дојде утрешниот ден, немаме кажано на никој, чекаме прв преглед па да ги изненадиме сите заедно. Планираме да ги собереме сите заедно и моите и неговите и да им кажеме. Имајте убав ден.
Леле колку се издрадував, баш те читав пред некое време и те мислев. И јас имав слично искуство па еве сега терам 8ми месец. Со лесно мила За што и да ти треба, тука сум. Туку @monik55 и тебе те мислам, како сте?
Имав и јас вакви грчења. Правилото е се додека е издржливо не е аларманто. Ако не се трпи, правец на доктор!
Фала богу кратко траеше, но проблем си бев сама јас се испаничив многу, но си велам ке се смирам кога ке го видам на ехо дај Боже се да биде во ред