Te cekav da se pofalis ovde.So sreka najmila.Da si imas lesna ko pesna bremenost.Sekoj mig da ti e ispolnet samo so nasmevka.Losoto e zad nas.Posle sekoj pad doagaat ubavi momenti za site nas.Ti me cekase mene da se porodam .Ama ako ovde sum ve sledam koga mozam.Te
Со лесно да си ја износиш бременоста, гали меше и уживај. Не мисли на минатото тоа е зад тебе, мисли само на иднината Ептен ми е мило за тебе И за @podravka
5ти месец сум бремена имам сува кашлица и матичната ми препиша оспен 1000, ваше мислење не ли е нешто штетно за плодот?
И мене Оспен ми даде ама уште не сум земала. Катастрофа сум веќе 3 дена затнат нос кашлица страшна како на Сибир да се наоѓам,ми е страв да земам до вчера бев со еротремицин сега и оспен ми фалеше ке се потрудам дома со топло чајче и супа да се лекувам додека можам.
@izmislena Честитки многу ми е мило Мами, вие што пиете аспирин до која недела од бременоста го пиевте? Матичниот мене ми рече после 20 недела да го пијам на 2дена по едно апче. А докторот во Плодност ми рече да си продолжам секој ден и така и направив..
@izmislena Ти честитам на бременоста со лесно. Се сеќавам на твојата загуба те читав сега терај само напред
Бремена сум 15,2 меѓутоа некако сеуште ме мачат киселини гадење неможам да си каснам ништо ко човек глава ме боли веќе незнам што да правам,СПАС НЕКАКОВ
Трансфузиологот ми напиша до 32ра недела а после консултација со гинекологот.Јас сум 31+2 и утре сум кај Димчев па тој што ќе каже така ќе правам...Јас го пијам веќе 8 месеци... Јас сум 31+2 и последнава недела киселини жештина дури и болка чудна имав во ждрелото...земав непечени бадеми...пијам ладно млеко...и ако ова не смири лижам Гастал...и ми смирува... А за главата јас на почеток на бременоста страшни болки имав и само ме спасуваше такво ладно гелче што се става да замрзне и чим замрзне на чело и на очи...и кафе знаев да се напијам а и кокакола и ми се намалуваше болката иначе до лудило ме болеше.Верувам како ти е...Ајде ќе издржиме се за наштите малечки бебчиња
@cresa86 @izmislena честитки и со лесно само Ке ве подружам и јас 2,3 недели Инаку мешиња што е со болкиве незнам, дека со првото немав никакви припремни и сега чудно ми е... а контракции се... осеќам и ги знам какви се... но знам дека се лажни. Обавезно ме фаќаат во ден еднаш или неколку пати, меше камен дури друга боја ми е (розев), па вчера камен камен ме боли неможам да мрднам и одеднаш кога омекна пача, мек како никогаш до сега во бременоста језиво мекичок... а бебе ме изместува страшно, раце, нозе ме поминуваат си ја допирам преку кожа бебушка
Многу ми е мило што те читам повторно тука. Со лесно да си ја истераш овој пат бременоста и да се гушкаш со бебо.
И јас сум таква цело време мислам дали ќе биди здраво и дали се ќе има на него рачиња, прстиња, незнам дали стравот е оправдан или не ама со душа чекам да го видам и да поминат уште 5 месеци. Неможам да се опуштам и да уживам целосно во бременоста а до сега немав комликации никакви засега се е во ред Парацертамол, чајче, лимон и многу да се потиш и туширање само тоа му е спасот, супа топла и лимонади, ќе помине брзо не се секирај и избегнувај контакт со настинати. Поздрав
Женски ако може совет и мислење , 20 недела сум веќе два пати ми се случува да ми се стврди стомакот и тоа во одење ( 5 минути одење) а болки немам.Ја прашав докторката само ми рече дека не е нормално а подетално на контрола ама тоа е дури наредната недела.Ви се случило вакво нешто ?