Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    ;( Оф бе мила... :hug:

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
  3. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Bev deneska vo Sistina na konsultacija kaj Petrovska ,i kazav za antibioticite rece deka ne spagaat vo grupata na teski antibiotici i Deka vo 99 posto ne bi trebalo da nastetat. E sega mi rece da pijam Folan od 5mg e toj a jas dosega piev folna od 0,4mg ,prasanjeto mi e dali nekoja ovde pie takva folna i zosto?? Za aspirinot mi rece mozel da predizvika krvarenje i sega neznam dali da go prekinam ili da go prodolzam.

4. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Обично после спонтани даваат поголема доза на фолна. Не е штетно.

На kukla21 и podravka им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    за правилен развој ти дала поголема доза. Со лесно и без грижи за антибиотиците сега :)

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @Bebulleee јас утре 34 полни ке правам и уште пијам Аспирин
    До 36 полни ми рече матичниот

На pile30, podravka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Јас пијам од јаката фолна неофолиг заради двата спонтани и имунолошкиот проблем што го имам пишував за тоа да не се повторувам.Поззз

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Predavanjeto go organizira sekija bolnica koja nudi epuduralna. E sega ne ziveam vo Mk. pa neznam kaj nas dali ina takvi predavanja. Ubava vecer !

9. beloto

beloto Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    328
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo i od mene mesinja 33+3 sme odenjeto vo toalet i mene ne me izbegna mi se cini na sekoj pola saat sum budna sinko e aktiven nojke poeke zlaten na mama..se blizi vremeto..​

На podravka, mariz, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    Јас денес ептен ранобудна, добро утро.
    Имав многу грчеви од гасови кои ми правеа стегања низ целиот абдомен, и не можев да спијам. Дојдов во дневна полесно да променувам позиции, побрзо да го напуштат гасовите организмот.:whew:
    Не очекувам и на другите да ви се случува тоа, дека и пред да бидам бремена јас го имав овој проблем.
    Гледам и на апликацијата ми пишува дека заради прогестеронот, 30% побавно се варела храната во организмот и гасови биле нормални да се очекуваат.
    Ви посакувам убав ден :f:

На TheGetmaki, Mari*, Среќичка и 5 други им се допаѓа ова.
  11. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    @mariz Kako se pravese cajot od semki od lubenica? Vcera kupiv dve gi izvadiv semkite.

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

И јас сум истата цела недела со гасови а овие последните 3 дена дури и болни некој си 1мин.ме држат...и јас Утрогестан ставам сеуште а сум 31+2 Ефремовски ми рече до крај ама не конкретно за до која недела па денес сум кај Димчев и ќе го прашам него и за Аспиринот и за Утрогестанот....
    А за гасовите ужас сум(facepalm) дури цело меше ме здоболува и тоа по јадење 1 мин.и толку.Ќе издржиме мораме :inlove:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Елена не ти кажа ништо за аспиринот? Мене ми имаше пишано во извештајот до 30-32 недела во консултација со гинеколог. Митко кажа 30та недела. Влијаело на срценцето на бебето и можело да влијае да се затвори (не ми текнува како се викаше) делот меѓу коморите кој треба да остане отворен до раѓање.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.767
    пиле, димчев ќе ти рече прашај трансфузиолог. он беше против зашто примам и аспирин и клексан. Исто како Кукла, Елена рече консултација со гинеколог-тој кажа до 32ра. Максимум до таа недела се пие :)

На pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.316
    Допаѓања:
    76.417
    1л вода ставаш да зоврие, семките крупно сецкани (не блендирани, баш со нож на три, четири делови ги сецкам), ги ставаш во водата што врие, околу 20-30 семки, зависи има нели поголеми, помали ама не е проблем ако има повеќе. Да врие само 2мин и тргаш од рингла и одма цедиш зашто ако ги оставиш лига фаќаат, после тоа си го пиеш цел ден (нема вкус никаков). Е сега сум заборавила како оди колку дена се пие... мислам 7 беа.
    (Јас складирано имам од летово еден куп, спас ми се... :) )

На Asja и podravka им се допаѓа ова.
  16. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    @kukla21 @eli25 Да Елена ми пиша на последниов извештај до 32ра недела да го примам а по 32ра консултација со гинеколог.Рече дека сите различно даваат некој и до 36та примале што е многу за Елена...Едино матичната да си ја прашам или Петановски да го барам.
    Да Димчев имаше против и моите клексани тој по негово до 12та недела било доволно но баш денес ќе ми прави и доплер на моите артерии а и ќе му кажам се од 27ма па навака дека протокот на лева утерина ми е на горна граница...но во право си @eli25 не многу се замара нешто што не е во негов домен :)

На Mari* и eli25 им се допаѓа ова.
  17. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    @monik55 многу ми е жал, не се разочарувај така сакал бог.
    Јас сум вечер во 19 часот на прв преглед, од возбуда срцето ми чука како лудо, а не ми е прва бременост втора ми е ( ако не го сметаме спонтаниот). Штом си дојдам одма ќе ви пишам. Мојот маж сака 2 да се, јас му вика ќе видиме дали си до толку мајстор, а потајно и јас сакам близнаци. Ама па си викам колку сакаат нека се здрави, живи и прави да се. Имајте убав сончев ден мешковци.

На Skorpija25, Mari*, ❤️Sneze❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  18. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Fala dusicke :hug::nod:

На fana и mariz им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Нема ништо да кажам само те:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:;(

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Dobar den mesijna:)
    Denes ecografia pravev i maloto e dobro,raste vo normala,misura race nogijna se bese vo red:)
    Placentata mi e seuste odlepena i moram da lezam,nekoj iskustvo so ova ako ima neka pise mn me zagrizuva.
    Isto taka kako na prvata bremenost taka i na ova se vide mal fibrom|( me zagrizuvat mn ovie raboti ak9 ima nekoj iskustvo neka spodeli...

Se nadevam ke uspee ova bremenost i ke ni dozvoli gospod da mu se raduvame na ova malo srce vo mene,bidejki nekoi raboti me zagrizuvat.
    12+2

На orhideea, Mari*, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.