Добар ден Како сте денес, убав ден за шеткање. Времево некако многу бавно ми мине, сакам да се разбудам и да бидам 38 недела Па после си викам ај не се жали ами да беше на почеток И така си се тешам, луда глава Имајте убав ден, одам да шетнам со кучето Се ќе биде во ред мила. Сите си имаме по некоја грижа и слично но Господ е голем, ќе ве исчува до крај
@girl-miri МОРАШ да одмараш. Те читав во мајчински дека си работела и служела гости! Значи ова не. Мора и ти да придонесеш малку за да ти успее бременоста. Најдобронамерно, се нервирав кога те читав
Добар ден мамички. Кажете ми што да правам со оваа мачнина и гадење. Еве скоро 3 дена ништо во уста неможам да ставам освен банани. Одма повраќам. Дури и од вода ми се гади. Има ли некоја слично искуство?
Првата бременост и водата ја повраќав. На 10 метри оддалеченост ако се отвореше фрижидер ќе осетев некој мирис и трчав во веце да повраќам. Ослабев 4-5 кг, што нема никанво влијание на бебушот бидејќи си влече резерви. Нема правило за повраќањето и лошењето, честа појава во бременоста. Се надевам после првата третина дека ќе престане, барем кај мене беше така.
исто како тебе искуство вакво со одлепена постелка имав предходно имав предвремен пораѓај исто како ти бременоста ми заврши со спонтан во 5 месец затоа батали се и ручеци и вечери и ништо да не чепкаш
Мешиња ве молам за одговор ако може некоја од вас да ми помогне. Правев брисеви и уринокултура , брисевите ми се чисти но во уринокултурата ми се појави стрептокока. Треба да поминат 24 часа плус за да видат сензитивност на кој лек има. Пошто утре не се работи ,четврок ќе знам резултати и ќе одам веднаш кај матичната а во петок сум кај Петановски. Почнав одма увин чај, сушена бруснуца да јадам, брусницин капсули на природна база ... Се надевам не е многу страшно бидејќи е во мокраќата само.Ве молам за ваше мислење. Ве гушкам
Ех женски, додека бев бремена ви се чудев што имате тврда столица, зашто јас најнормално си идев во тоалет. После пораѓај 2,3 пати отидов во тоалет и тоа со зор. Страшен запек имам.
probaj od sabajle mlaka voda so limon mislam deka ke ti go resi problemot se razbira nagladno da go ispiesh
Oф бе јaди житaрици сo јoгурт пиј лененo мaслo пo еднa лaжичкa нaутрo oвoшје и зеленчук јaди и мaнџи. Акo не јa бивa ептен, земи глицерински чепчињa безбедни се зa дoилки.
Bas mi e zal za zagubata I jas cerka ja rodiv pred vreme 32nedela srejka se zavrsi dobro,sega sum na rizikso stravso grizi nadezta posledna umira,se nadevam na pozitivno iako dlaboko vo mene e golem strav. Za okolu mene pomos nemam ama ajde toa tuku barem da ne oteznuvatbez oset.... Se nadevam,se molam se da bide vo red.
они можат да си барат се што ке им текне на умот твоја обврска е да си го заштитиш детето а со тоа и самата себе да се заштитиш сите на игнор и легнувај
Мешковци, јас си дојдов од на гинеколог од прееска, се е в ред срцева акција видовме жолчно ќесе има. Трудна сум 7 недели, следна контрола за 5 недели. Добра ноќ мешковци.
И јас денес бев на контрола Цт одлично ми беше и вагинален преглед имав само,со бебуш не се видовме Ми зеде брисеви и имам габична инфекција по 3 пат оваа бременост и пак стрептокока Добив терапија ама искрено ми се смачи веќе од овие инфекции Добив и упат за во болница па да видиме што ке кажат таму Одлучив да не се пораѓам во истата него да посетам и други Утре ке појдиме со маже па ке одлучам @girl-miri душо варди се,ти ја знам ситуацијата ама ако ти не им дадеш до знаење на луѓето околу тебе на никој не му е гајле Добра ноќ мешиња
Добро утро женски. Да ве прашам гелни нокти смеам да правам? 19+1 сум. И кога почнавте да ги чувствувате движењата на бебето?Јас сеуште ништо не чувствувам и страв ме фаќа. Од време на време осеќам мали струења ама ретко.
Можеш да ги направиш А за мрдање тоа си претка ама ако ти е прво покасно се осеќа и кога ќе легнеш на грб
Девојки само да ви пренесам, оти дите често се паничиме, Вчера бев кај Драшко Димески на преглед и рече дека нормален пулс на бебе е од 115 до 170
Мешиња имам прашање за вас Колку често го чувствувате бебушот ?Јас сум 38 г.н.и овие два дена послабо го чувствувам не дека ич не мрда но послабо од предходно.Има ли место за паника?До сега ич не ме пратиле на цтг а секоја недела сум на лекар.Многу сум загрижена