Мислам дека бебето е веќе големо и нема простор за силни удари. Ако си многу загрижена појди на лекар.
Јас последните две недели не осеќав движења како удари како предходно туку како цело изместување и испакнување на стомакот.
Викаат дека тој период ради немање простор послабо се осеќа. Кај мене беше обратно. Јас би отишла на преглед и побарала цтг.
I jas bev kaj Drasko vo Sistina vcera na pregled i sum prezadovolna od doktorot. Taka ubavo mi objasni se i mi rece uste eden pregled vo 28/29
Jas ja osekav do posledno,i toa bas jaki udari.Na mm mu vikav dali spie voopsto bebevo.Eve ja do mene spie,i si mrda.De so nozinja de so racinja.I za ikanjeto,ako vi ika vo stomak da znaete ke ika i joga ke se rodi.Mojata postojano ika.Legnata na masa za carski a taa me mavaZnaese izgelda deka ke dojde na svet,pa da mi ostavi ubavi sekavanja..Inace jas bev kaj maticniot gin,me gledase na eho.Se e vo red,osven so imam miomi.Si imas eden na nadvoresen zid.Okolu 3 god go imav.Sega imam uste 2,3.Kontrola za mesec.Se nadevam nema da pravat problemi.Sega bas uste ova fali.Znaci mir da se nema...
Ти благодарам на оваа информација. Знаете дека јас сум многу загрижена околу тој пулс на бебето. Јас мислам дека не треба да се паничиш. Викаат дека бебето покасно има помалку простор. А за цтг би требало до сега да те стават. Мене во систина ме ставија уште од 33 недела, па 35,36,37 значи до сега четири пати и матката веќе покажува контракции а крајниот термин ми е тек 31.10. Мислам дека треба да итидеш до лекар и да побараш цтг кај матичниот ако има или во болницата во која ќе раѓаш. Каде ги правеше последниве контроли?
И јас имам 3 миоми внатре во матката, ама докторот не ги мереше рече се е во ред мали се. Јас имав еден и откако се породив си имам плус уште 2. Не плаши се штом доктор ти вика дека е во ред, тогаш не се секирај. Позз мешковци
@***Lami*** истa ситуaцијa. Гo oсекaм пoслaбo aмa кoгa ќе претне е мнoгу силнo, не грижи се нoрмaлнo е. Истo ни јaс не сум билa нa цтг.
Имам веќе неколку дена болки во долниот дел од стомакот. Не се јаки ни пак неиздржливи.Ми се појавија во крај на 20 и еве веќе 21+1 повторно ги чувствувам. Матичниот гинеколог ми препорача да пијам два пати на ден магнезиум,а една пријателка ми кажа дека можно е да се контракции.Веќе не знам што да мислам. Еве и сега ме заболува стомакот. Дали е можно да се болките од ладно време,бидејќи и пред да забременам имав проблем со осетливост на јајниците.
И јас тој период ги имав. Онака болка, грчеви. Докторот ми рече лажни контакции се спрема матката ништо страшно си зголемив доза на магнезиум.. На ехо се беше во ред.
Не ми се во редовни интервали,ама еве сега веќе 15тина мин како чувствувам болка. Се напив магнезиум се надевам ќе се смират.Се мислам дека ми е од прелада.А најмногу ги чувствувам навечер кога легнувам да спијам.И утре ако ги имам одам на државна болница да ме видат за сигурно. Се плашам најискрено не знам зошто ги имам секој ден ..
Nemoj mnogu da slusas soveti od strana i mislenja.Kaj site ne e isto.Bar kaj mene ne bese.Toa svrdnuvanje i bolki koi vikaa site deka e normalno i se lazni kontrakcii,ne bese bas dobro.Sreka so si otidov na lekar na vreme.Ne te plasam samo ovde sme da si kazeme iskustvo,a moeto bese toa so ne znaci deka i kaj tebe e taka.Ne bea lazni kontrakcii.Slusaj si go teloto toa najdobro ke ti kaze.Dokolku mislis dEka ti e bolkata jaka poseti lekar.Taka ke si bides mirna.
Се сложувам дека е така но чекам ајде ќе се смират ама утре морам да одам. Не може секој ден да имам тапи болки . На последната контрола пред некој ден се беше во ред .
@***Lami*** @fana Кога ја прашав докторката зошто не мрда како порано?, ми рече- затоа што порано му било како да трча во трособен стан, а сега е веќе во гарсоњера. Едит: сеќавања
Појди на доктор за секој случај нека те ѕирнат.. Мене 5ти месец ми беше цел со болки од прв до последен ден...
Kaj mene namalenite dvizenja bea rezultat na namalena plodova voda. Doktorkata non stop mi naglasuvase, ako ne mrda kako prethodno vednas dojdi, taka i bese.