@Kim-Dash и јас во понеделникот цел ден имав болки ама ми се намалија деновиве. Гледав да лежам повеќе, а воедно цело време си бев со поларно ќебе околу мене за во случај да се работи за прелада. Пробај да се стоплиш и да одмараш може да е до тоа
Се во ред но се плашам од килограмите..Вчера бев да се закажам за преглед не живеам во мк и ми рече дека преглед пред 8 недели не правеле ме закажа на 2ри ноември а сега сум веке 7 недели јас многу се плашам незнам што да правам дали е касно за преглед на 2ри?
И кај мене е изгледа од тоа . Бев на дежурен лекар и фала му на Господ се беше во ред . Ме прегледа и вагинално и таму се супер,па се посомнева на бешиката,и ме прати утре да испитам крв и мокрача.
Само што заспав се разбудив со ужасна болка на левата страна од абдоменот и ребрата. Не можам да најдам удобна позиција. Не знам дали е позиција на бебето или нешто др ама реброво мн ме боли.
dali ve ima boleno gradniot kos vo bremenosta jas sum34+ a imam uzasni bolki ne spijam so prslu go vadam za spijanje
@stevemila а константни ли ти беа болките? Јас нокеска имав некое затегање ама се обидов да не паничам и сега уште ми е страв.
Јас една недела сум со такви болки... и тоа стомакот ми се скаменува, слика да ти покажам ке се чудиш.. матката од тело ми се двои од што се стврднува но не се на ист интервал, а и долго време трае болката (контракцијата обично стега, па пушта, стега, па пушта)... а на цтг оваа болка што ја имам ја покажа како контракција, дали припрема некоја.. со првото ништо немав се до ден на раѓање.
Ти благодарам.Се надевам нема да се повтори. А читав дека се случувала болката и кога бебето се вртело од карлично со главчето надоле. Ти го осети тој момент?
Toa se lazni kontrakcii kaj nekoi pocnuvaat od 4,5 mesec . Jas gi imav do kraj recisi sekoj den. Pijte sekoj den po 2 pati magnezium i ne se optertuvajte mnogu .
Јас се разбудив со страшна болка во горниот дел од грбот ...мн се плашам читав дека можи да е срцето ама досега сум немала проблеми со срце во март правев ехг се беше во ред..
Имав два дена пред контролата болки страшни, камен стомакот и цел изместен (пак таква ко матката исцртана на мене), може да се вртело тогаш... изгледа кога се тегнат многу, прават нелагодност на матката и така реагира.. шо знам
Е како така БЕЗ КАИШ за контракции тогаш џабе го прават, и кај мене така правеа па после тоа им сугерирав.