еј немој токлу да се потресуваш мора да јадеш за бебето само ке си внимаваш да не внесуваш шекер а докторите на сите му го кажуваат тоа да внимават на килажата јас сум слабечка па пак ми каза докторот да внимавам од 10 до 12 кг да не качам појке а јас како сто имам тргнато чисто сумљам дека ке поминам само со толку а јадам и помалку од порано.И јас незнаев дека сум бремена а цекав 10 години дупло повејке од тебе и кога не се надеваш тогаш а јас шијав вибрамицин без да знам дека сум бремена сега сум 15 недела сега за сега све е ок се надевам и го молам господ и понатаму да биде се како сто треба и господ да не цува и мене и бебушот и дека ке нема проблем од вибрамицинот Јади си нормално само пази што и све ке биде ок оти на бебето му е потребна храна позззззз
А може и да не тече,еве мене воопшто не ми протече цела бременост...првиот колострум ми се појави кога го ставив бебето прв пат на града,не се секирајте кај секого е различно зависи од организмот
Добар ден мамички! Ајде и јас да прашам нешто. Јас сум во рана бременост, вчера бев на прв преглед, бебулето е точка од 3мм. Гинекологот ми даде да пијам фолна, поточно тифол, магнезиум и ми даде утрогестан 200мг, затоа што имав мало крварење, етен алку , една точка, кое траеше ден и пол. Само што ја ставив првата вагиналета, немам веќе крварење, не ме ни сече стомакот како претходно, како во пмс, такви симптоми имав, мали грчеви во стомакот и јајниците. Денес сум супер, после само 2 вагиналети. Па што мислите вие, добро ли е, или е нешто страшно? Ме буни утрогестанов...
Тоа ти е бебушот. Таму си се скуткал. И мене некогаш ми се скуткува, обично на страната на која спијам. Ќе си го погалам малце и оп неколку клоци и се преместува.
ајдеее си ја видела убава точкааа.... бравоооо.... а тоа што те сече е нормално нели... го праша докторот пошто и јас пред малку осетив како да ме пресече стомакот и ме заболе малку
Девојчиња, нормално ли е во рана бременост да се има прозирен исцедок на гаќите, како водичка неколку капки?
Веројатно е, еве и јас имам...Мене не ме плаши исцедокот, туку крварењево, ако воопшто може да се нарече крварење, траеше неколку часа, и беше само по една точка од 1 мм, и со првата вагиналета се среди.
ајдеее си ја видела убава точкааа.... бравоооо.... а тоа што те сече е нормално нели... го праша докторот пошто и јас пред малку осетив како да ме пресече стомакот и ме заболе малку[ Го прашав и ми рече дека е нормално. Дури и за тоа малце крв шо го имаше на тоалетната, ми рече дека е од промена а клима, пошто само шо бев вратена од одмор, од водата, од бањањето, од вожњата со кола, од самото трескање од нерамнините на патот...
а дали е нормално јас сум во 9 недела и секој ден се појака золта ми е мокрачата и појако мириса на мокрача,немам ништо ниту бело прање некогаш се дешава да имам ама мн малку ниту ме чеша ниту пак гадно мириса не сум имала никогаш таков проблем,само за мокрачава ми е чудно?
ако пиеш некои витамински апчиња од тоа ти е нема потреба за загриженост.. и бојата на столицата да ти се промени нее страшно од тоа е... и белото прање додека е бело или проѕирно не е страшно.. кога ќе одеш на следната контрола напомени му на докторот за мокрачата ќе видиш шо ќе ти каже.... ако те пецка долу додека мочаш значи ти е лута мочката е тогаш можеш да се консултираш.. а пошто немаш никаков проблем уживај си
е да пијам фолна и магнезиум ама мн јаки од 375мг,неам пецкање ништо само сто м е золта и јако мириса бас како мокрача чудно
Јас колку што сум информирана, промената на бојата и мирисот на урината се јавува како симптом за време на бременост. Така да сосема е нормално. Уживај!
Истражувањата покажуваат дека конзумирањето на премногу чипс за време на бременоста може дури и да биде подеднакво опасно како пушењето цигари. Причина за тоа е токсичната хемикалија која се наоѓа во чипсот а која се вика акриламид, која е невидлива, безвкусна и нема мирис, но е поврзана со оштетувањето на DNK. ауу видете шо најдов за чипсот.. а мене доста ми е сладок
http://365.com.mk/65892/surovata-vistina-za-chipsot јас овде најдов ... колку повеќе читам и низ интернет барам толку повеќе главоболки си задавам.. каде и да е ќе ми забранат да седам на интернет
За мокрачата ако е пожолта и потемна, тоа значи дека организмот нема во себе доволно течности. Да се пие повеќе вода и ќе се среди брзо. И мене ми е многу жолта мокрачата, да си признаам не пијам многу вода, па затоа. Се додека е бистра нема проблем, само да не е многу заматена. Може да е малку заматена, тоа не е страшно, дури и е нормално кај бремени заради појава на епителни клетки во мокрачата од бременоста. Значи, повеќе вода да се пие за попроѕирна мокрача
мислам дека е нормално тоа со водата можеби.. ама сепак е од бременоста.. покачено хцг и тама некој си други работи и така си покажува убаво мокрачата дека си има бременост.... без грижии и мојата е жолта
Јас така знам за бојата на мокрачата, што помалку течности се внесува, толку е појака бојата. А ти штом си пиеш толку многу вода, незнам. Можеби и ништо не е. Да не пиеш случајно шумливи или Б комплекс? Од тоа знае да се затемни исто.