So samoto steganje imav bolki.Stvrdnuvanje koe mi predizvikuvase bolki.Ne obrnuvav vnimanie.Neli lazni kontrakcii bile...Si otidov na kontrola i me pratija direkt na Gak Mariz kako toa bez kais ctg?Zosto togas voopsto ti go pravat?Stom pocnuva ctg da pokazuva i najslabi kontrakcii znaj deka se blizi vremeto Taka i jas prviot pat koga lezev na patoloska,imavslabi kontrakcii.Za pomalku od edna nedela se porodiv.Kontrakciite stigaa do 100ka.
Абе луди и ненормални се, толку се разочарав што несакам да ја погледнам болницата веќе, дива лига. Го прават колку да се рече го направиле, ти го гледа и ти вика супер е.. еднаш само на апарат со два каиша ме ставија и тогаш покажа болки малку (нели тука ја покажав сликата). Се изнаплакав до скоро, едвај се смирив... дрски, безобразни, се со врски и пари. Не беше вака пред 2ипол год. Јас чекам ред, други преку мене влагаат без око да им трепне... 1 саат чекав за едно цтг, за после докторот да ми рече контролите сабајле ги правел, сега неможам да те примам (а јас со притисок 150/80 и камен стомакот), после мене немаше никој, а не ме прими! И замисли ми вика сабајле работам со "нормални" луѓе контроли (јас во нив сум спаѓала), а поручек со блиски (врски). Дојди вика во 2, може ке те примам ако сум тука а јас сама во Чаир дека мм го чуваше синко, да не дремат низ ходници 3 саати со мене. И фино лепо си отидов дома (но се изнаплакав), и решив таму да не стапнам веќе.
Се увери сега кога кажував тука за нив а некој ме правеше луда еееее зато јас до тука стигнав од нив само со врски мила само со врски.Требале да те примат секако за трудница се работи Ова кој ти го кажа жити се кој беше тој паметен доктор.
Најтрагично што е Георгиев. Не ме прими чекав дремев во ходник, со солзи во очите тој си се шеташе и си наоѓаше свои луѓе со кои имаше преглед по 20+ минути. Многу неубаво се осетив... и ми вика сега имам термини, а јас влегов во 1:30, а термините на врата до 1:15 му беа.
Јас слушнав за него сега дека многу се понашал ноншалантно од кога е ставен началник Затоа бе бате КИровски е број еден човекот е профи кај него нема циле миле е сега може и пари да ти побара односно сам ќе се понудиш да ти заврши работа ама битно пациент не одбил ова ти го кажувам не од рекла казала него од сигурни извори.Немој да се нервираш ова најмалку ти треба сега.
Znaci jas na Gak sum pominala ko vo hotel so 5zvezdi.A ovde citav se najloso.Od pamet bev izvadena.Nema vrski mrski.Site se edno.Jas bev so vrski,no ne se osetiv nosto poveke od ostanatite pacienti.Na patoloska ctg ni pravea na 3 sati.Eho i vaginalni pregledi iako mi bea horor.Imase edna mlad doktor.Ctg go pravese tolku strucno so i najmala kontrakcija vika nemoze da mi izbega.A edna destra cisto onaka kais da stai radi reda.Sekogas imase sestra i dr dostapen i vikend koga bese.Duri i cistackite ni pomagaa.Gore veke koga se porodiv bev vo apartman,i bese isto super.Iako mi kazaa uste pred da potpisam deka nemam nikakvi prednosti deka sum tamu.A Sekogas imase okolu mene sestri i dr minuvaa cesto.Se na se zadovolna sum.E sega vo vrska so nestrucnosta na detska intenzivna nemam komentar.Nisto ne mi kazuvaa.I slikata koja mi ostana vo glavata od tamu nema nikogas da ja zaboravam.Toa so go zborat na Tv e malku,koj videl znae
Мајки едно прашање, бидејки ми ја згрешија крвната група сакам 4то мислење Едното ми е од Медика Плус ( ми рекоа во Градска ги носат ), другото ми е од Биохем (државна) и третото исто државна. Пак не сум сигурна и не сакам да ми помине рокот за инекцијата. Каде сега да направам крвна група??
Ова на ГАК?Јас се породив таму. Бев оставена на немилост, а божем со врска. Сестра да праша како сме, како не. За како да дојам никој не ми покажа. Во соба помош од Господ само. А пак болничарката ми се развика зашто крв ми потекло на плочки во веце. Така што, ти си имала среќа што си поминала супер. Или ако си имала јака врска, тоа ти помогнало. А дека на ГАК се исти кон сите, да не се лажеме. Толку сум револтирана што ми се идеше да ги исплукам зашто јас искривена во кичмата.,последните денови ме фати кичмата и не можев да одам, а не пак природно да се пораѓам со 20 саати болки. Молев за царски, ама не сакаа да чујат. Идиоти.
Да понудам пари??? До кога сами ќе си ставаме трн во здрава нога? Ваму сакаме државно здравство еднакво за сите, докторите да се коректни, а тука се советуваме да пикаме пари некому во џеб!
Na Gak srcka.Ete sreka jas pominav dobro.Koga dojde momentot za da se poragam tamu psihicki padnav.Pisuvav i ovde kako ne sakam tamu.I mene ke me cuvaa za prirodno.Deka se otvoriv.Ne sakav i zavrsiv carski.Gospod cuval zavrsi se dobro
Што ли нема да прочитаме. Па зошто тогаш ти прават цтг, онака про форма само. Зошто вториот каиш не ти го ставаат, го нема ли на апаратот што е проблемот? Размислуваш ли за друга болница
Одам на клиника бидејќи таму ќе се порагам и тоа секоја недела.Сега сум во сабота пак и тогаш ќе ме стават на цтг.