Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Мене ми се паѓаше контрола баш 34та и др. ми рече ќе земеме тогаш и брисеви да не доаѓаш пак.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Последно кога бев на скрининг пред 2 недели ја прашав докторката (една од најдобрите во државава) што да пијам за глава. И ми вика прв е парацетамолот ама во принцип не помага, аналгин, бруфен и кетонал. И исто рече дека аналгинот бил помалку штетен од бруфенот. И нормално да не се пие секој ден.

Приската е чиста статистика и најчесто е неточна, па затоа не ја ни препорачуваат веќе. Мерките од ехо како беа?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Овие се само надворешни?

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.908
    Допаѓања:
    77.445
    Мене ми зема два вагинални, еден надворешен за стрептокока. Во 36та.

5. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Незнам :^) за три недели ќе одам. А какви се немам појма (facepalm)

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас само еден имам за правење ГБС. Колку сфатив тој надворешно се зема.

На pile30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Ние бевме на преглед :) синко е 295гр :inlove::l: срце мајкино,се супер си напреднува :) се врти на сите страни со лулето малецко :rofl:

На Capricorn Taurus, pile30, La diabla и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Мене ми земаа во 34 недела. Може до 36. Тоа е брис за стрептокока и мене ми го џемаа без да става спекулум. Како беше кај другите споделете.

На mariz и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @Annath @wannaBeMomma фала ви женски
    Немам мерено притисок дека нормално ми е низок ама болката е поинаква од оваа сега
    Буквално ко некој со сета сила косата позади ушите да ми ја тегне,неподносливо е дури
    И да парацетамол и не помага многу,во понеделник имам контрола па ке прашам дали смеам нешто друго да се напијам

@mal.ecka во вторникот и мене ми зедоа брисеви и одма ми стави печат во мајчината книшка дека имам стрептокока Б :worried: (точно 34полни недели)
    За исплашена и не сум толку заради тоа што и со керка имав стрептокока и се породив природно(со ударна доза антибиотици) без никакви последици на бебе :)

На stevemila, wannaBeMomma и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.385
    Допаѓања:
    119.623
    Дaaa вo пределoт oкoлу вaгинaтa се земa нaдвoрешнo.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.908
    Допаѓања:
    77.445
    Без спекулум два бриса вагинално и еден надворешен од пределот меѓу вагина и анус... ваљда се викаше брис од вулва. Како што осетив ме помина надворешно кај усните и малку подоле.. тој е тој брис за стрепрокока..

12. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    262
    Се согласувам со тоа. Навистина е таκа сум пишувала и поρано за Гаκ ама сκоρо сите ме нападнаа и затоа не пишувам веќе неκа си осетат на своја κожа.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

И јас ги имам маци тие грчеви стврднува стомакот итн...и кажав на докторката ми рече повеќе магнезиум да земам..не се секирај само позитивно :*

14. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Merkite bea super ama priskata ne I normalno koga ke si gi vidis rezultatite ke sakas dada se ispitas dada vidis dali e se ok. Neubavo cuvstvo da ne znaes na sto si, vo ponedelbik kekaj go pravam testot I kese bidam na cistio

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мешиња како сте? Ние супер ранобудни сме секое утро и одма на јадење помислуваме се плашам дека многу ќе се поправам апетит имам огромен се шо ќе видам се си јадам и плус само шуркам во фрижидер во висачии страшнооо :/ а ко вчера да ви пишував декa неможам уста да отворам да јадам а сега се се смени.. Ве гушкам честитки за новите со две цртички добредојдовте и со лесно:hug::hug::hug:

На Mari*, Naturel, ❤️Sneze❤️ и 6 други им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jadi si i ic gajle da si nemas za kilogramite.Jas eve do denes 4nedeli kako se porodiv.Manekenka stanav:lol:Tie kilogrami so mi se ostanati ne sakam da gi namalam.Ubavo mi stojat.Taka Pred bremenost bev 53.Sega 60 sum super.So 75 otidov da se porodam.Samo da pocnam da vezbam, na stomakot kozata da ja stegnam.Se mislam za pojas.Neznam od koga se nosi,i neznam kakov

На Bebulleee и Snow white им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мешковци јас се шокирав, се мерев сабајле (мада беше откако појадував) и сум +6 кг :o
    Шести месец сум, до претходниот имав само 3 кг плус :sweat: Вака не се чувствувам поправена, освен што стомакот ми е пораснат, нормално, а и мм вика нема шанси да си толку, иста си. И на работа нон стоп ми коментираат колку сум била фит трудница и колку ич не сум поправена. Што да мислам, што да чинам? :D
    Или сите околу мене ме лажат, или вагата лаже, трето нема :D А не јадам многу, исто како пред бременоста, нормален апетит имам. Си копнеам по фаст фуд и благичко, ама избегнувам максимално, се товам со овошје, зеленчук и супи претежно.
    Не дека нешто многу се замарам, ама не очекував да ми покаже дека сум 64 кг, бременоста ја започнав со 58. Уште си носам облека од претходно, од трудничка имам купено само фармерки и панталони. Сите блузи, кошули си ги носам од претходно (поширочки тие што ми се, нормално). Што мислите, нормално ли е да сум рипнала 3 кг плус за месец дена, или бебе нагло расте, па од тоа е тежината? Така си се тешам :D На скринингот во 21 недела девојкава беше 430 грама, сега веќе претпоставувам е преку 1/2 кг, ама па... :sweat: Се напнав малце :D

На Lexy10, Mari*, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе биди ослабиме ама мене ми е за шеќерот оти во ендокринологија ми рекоја дека не смеам да се поправам многу оти ќе го активирам пак а таман го држам во граници сега и затоа ми е страв а не се плашам знам дека ќе ослабам само од шо ми е страв оти ми рекоа дека не смеам фазла од 12кг да се поправам :/

Јас 24 недела сум уште некој ден јадам јас за јадење сум попраена ама колку шо се мерам на вага шанса нема да сум ми кажува 75 и 700 грама а изгледам како за 2-3 кг само плус од тоа што бев можи не е точна вагата :P

Последна измена од модератор: 14 октомври 2017
    На ❤️Sneze❤️, stevemila и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Aa epa togas vnimavaj so jades.Pomalku jaglehidrati.Si znaes so treba da jades nema da ti popuvam:lol:

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе намалам тро :P aко можам ама :P

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.