Што знам.. оние во кесички ти се сите исти. Во секој случај најдобар е good nature брусница, од кој можеш да ставиш колку сакаш, со цели плодови брусница
@Snow white @Sexybaby86 и јас нонстоп си викам вагава не е точна. Јас се мерам скоро секој ден и кога ќе видам разлика од 300,400 гр за еден ден одма ме фаќа паника. Инаку сум 25недела 64,5кг (а на почетокот од 60 симнав на 5 според табелава, ок сме. Ајде бебушките нека се развиваат добро, па ние ќе слабееме ако има потреба.
jas sum 34+ a koga ostanav bremena imav 55 a sega sum 71 a ne izgledam za popraena osven stomakot sto mi e porasten malku
Јас го пијам на виталија. Мислам дека е добар Mariz беше ли на цтг денес, што ти покажа записот и каде го правеше
Правев да во Ремедика, супер беше.. рамна линија овој пат, немаше контракции Срцето океј беше, во четврток сум тек пак..
Зошто пречи хибискусот, не е добар за трудница? правење цтг во ремедика се наплаќа ли и ако да колку?
Оф искрено незнам... 2100 е контрола со ехо, а дали и цтг би спаѓало во тоа незнам. Јас уплатив за да раѓам таму и цтгто ми е вклучено во цената овие недели од бременоста.. Сега видов на страната, кардиотокографија (цтг) е 1000ден, а има нешто и пакет кардиотокографија цтг 6000ден, најдобро да се јавиш и прашаш...
Pri braxton hicks isto pokazuva na ctg. Zatoa ctg trae negde od 20 do 30 min zq da se vidi sto e vsusnost
Море ги имам лажни повеќе од една недела добро е што знам какви се вистинските хаха Ноќеска во 4,5 кога ме разбуди болка една јака, си реков еве готово ке раѓам.. како станав така притисок и на бешика и на се имав, па дури и ме протера во вц по голема малку... ме корнеше стомакот цел скаменет многу чудно дека прва бременост немав вакво нешто...
Јас незнам што да мислам.. ради болкиве и ради стомакот спуштен (буквално во скут ми е кога седам, како камче цела матка)... мислам кај и да е ке бидне. А од др страна дека синчето си го поносив доста си викам и госпожава ке ја поносам како и да е, жива и здрава нека ми е само.. ке ја почекам ако не и се брза @Bojana 123 , 6000ден се уплаќаат, кои на крај се одбиваат од цената за раѓање. 70илјади е природен, 95 царски.. и може да има дополнителни доколку треба крвна слика за бебе и сл...
Toj sto go ima vo apteki 60 % brusnica refus e ne znam kako se vika Edno prasanje mamicki kazete mi dali e podobro utrogestanot da se pie ili vaginalno da sese stava
Како што ти го препишале - така. Многу доктори викаат дека е подобро вагинално, но како што ќе ти нагласат, така ќе го примаш.