Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ааа ја најдобра овде со кг :P
    -8 до сега
    Бременоста ми почна со 86-87 некаде а сега сум 78,34+5
    Дури чудна сум си :wasntme: со кере кога бев бремена во овие недели сум бидена 93кг :tmi: до пораѓај мислам 98-98 бев :nod:

@mariz и јас имам лажни контракции,секој ден по неколку пати ми се стврднува стомакот и богами по 20 секунди сигурно ми траат :whew: и толку ме притиска што добивам грчеви за во вц и јас :$
    Можеби е и нормално дека рано ми е мене уште :)

Гушки мешковци :*

На ludoto19, girl-miri, mariz и 8 други им се допаѓа ова.
  2. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    @kukla21 и @Bojana 123 така ми кажа докторката дека не било препорачливо да се пие чај кој содржи поголем процент хибискус ,па затоа и јас така знам не дека сум билкар па нешто се разбирам повеќе :$

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.503
    Некои чаеви, меѓу кои и хибискусот, во поголеми количини можат контракции на матката да направат. Се сеќавам ко бев трудна, матичниот ми кажа да внимавам и на овошните чаеви бидејќи најголем дел содржат хибискус во составот. Брусница купував сушена, ја правев како чај, и ја јадев потоа. И вкусно и здраво. :)

На ludoto19, stevemila, Olgica.bu и 2 други им се допаѓа ова.
  4. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    леле ме утеши со килажата јас кутрата сум 7 недели со 68 кила и од страв да не се здебелам не јадам само 1дневно :(

5. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    8.695
    Добро не сте ми јасни со муабетиве. Трудна си треба да се храниш здраво, ама намерно да не јадеш за да не се се здебелиш? Скала неќела ке качиш во бременост освен ако не си од ретките како Мари.

На lovely-girl, Skorpija25, ludoto19 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.434
    Допаѓања:
    113.566
    Пред дa бидaм бременa јaдев сaмo oвoшје зеленчук и мaнџи (леб не блaгo не прженo не) и не внесувaв ништo пoсле 18 чaсoт дури и дa бев мнoгу глaднa. Бев ствaрнo згoднa бидејќи мнooooooгу внимaвaв нa јaдењетo.Кoгa oстaнaв бременa ми беше жaл дa не јaдaм и oсеќaв грижa нa сoвест мислев декa бебенцетo немa дa јaди декa не јaдaм и јaс. Не е убaвo дa не јaдете зaрaди килoгрaмите некa бидaт тoa здрaви и хрaнливи нaмирници и мaмa и бебе ќе бидaт супер.:hug:

Последна измена: 15 октомври 2017
    На lovely-girl, 0ли, ludoto19 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Феминки дали некоја од вас во 31 недела од бременсота се соочувала со киселини, гадење и повракање...јас на почеток немав ваква мака..ама сега еве дневно еднаш до двапати морам особено 2-3 саати после јадење...
    докторот ми вика дека не е баш време за мачнини, но не се страшни ако не се проселдени со секојдневни главоболки и висок притисок...засега за притисокот пијам метилдопа, а главоболки немам, но киселините ептен ме мачат...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Добро де моја работа гледај си за тебе храни си се здраво

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас:( Се породив 42 недела, а од 30-та натаму мака мачев со киселини. На крај веќе на психа ме удреа, плачев навечер и страшно се нервирав. Пробав и гастрогард и сода и жив ориз да голтнам. Пиев и кисела вода и кока кола и пак ништо. Само се дуев и мислев ќе пукнам. После пораѓај, за 5 минути како нова бев. Совет, издржи ќе помине, помош нема. Евентуално содата малку да олесни...

На stevemila, pile30 и delvi им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.006
    Допаѓања:
    123.785
    100евра треба капар. После одбиваат од вкупна цена за пораѓај и имаш бесплатно цтг 1 месец.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.318
    Допаѓања:
    76.417
    И мене ми е чудно со килажата, кој да ме види вика како стомак да сум закачила само, ич не сум била поправена :D сум поправена, ама со синко бев +15,20 од сега... што е огромна разлика... мечка бев + мн отекував.
    Инаку пак станав од болка во 4,5 :^) грч, штипење, камен стомак... болкиве на ист интервал еднаш дневно :rofl:

На ludoto19, stevemila, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    Добро утро мамички, сакам да прашам дали некој носи појас за стомак?
    Понекогаш имам слушано за некои трудници кои носат појас, ама не знам за која намена го носат и дали помага воопшто при нешто. Некој искуство?

Додатно: Слушнав многу добра мисла за порагајот. Вели: Не се преоперетувајте со пораѓањето. Раѓа вашето тело, а не вашиот мозок. :$
    Женското тело е констуирано и наменето за репродукција. Не можете многу добро да се припремате. Едностсвно вашето тело ќе го направи породувањето, а важно е мозокот пред чинот да не се преоптеретува, туку само уживајте додека малото е во вас :inlove:

На Skorpija25, podravka, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.362
    Допаѓања:
    286.480
    Јас носев во втората бременост, по препорака од доктор.
    Целосно се укочував од болки и бев неподвижна, некој нерв изгледа притискаше бидејќи тој период беше карлично. Појасот ми ги олесна болките.

На mal.ecka, Bebulleee, ludoto19 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    Ти благодарам @danichap.
    Мислев да не е за ниско носење, ама ете, имало друга намена. (y)

На mal.ecka и LadyC им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.362
    Допаѓања:
    286.480
    Мене убаво ме стегаше, подигаше би можела да речам. Можеби би можел да има таква намена. Прашај си го гинекологот во секој случај....не знам ни дали само една врста е или се повеќе врсти за повеќе намени.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Jas nosev pojas bidejki go nosev nisko i koga odev mi tezese stomakot i ne mi bese prijatno, plus dopolnitelno pri nisko nosenje od trzina moze da dojde do predvremeno poradi tezinata. Eve i gospogicava isto ja nosam pa ke vidime :)

На mal.ecka, Momichka и LadyC им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.503
    @La diabla знаеш каков шок му правиш на телото со јадење само еднаш? Ти треба лично тебе како трудница поголем внес на калории, не мора да јадеш за двајца, бебето ќе ги црпи секако потребните хранливи материи од тебе, ама ти ќе имаш мака. Барем во бременоста не размислувај на здебелување, тоа може и без јадење да се случи, ама имај нормални, здрави оброци, редовни, за слабеење има време. Плус го забавуваш метаболизмот, и за столицата е полошо. Колку за споредба јас во бременоста ставив 22 кг, еве ме сега по 2 години од породувањето имам 5 помалку од килажата со која останав трудна. И многу мајки исто како мене, килажата се губи по пораѓај.

На Skorpija25, Leo_29, m.i.g и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    А но но :!: јас бев со мачнини и повраќање до 26 недели затоа не се здебелив,сега јадам по 100 пати на ден не дека намерно сакав така
    Убави совети ти даваат феминките,мора да се храниш и редовно и здраво,не се работи за тебе него за здравјето на твоето бебе

На Bebulleee, ludoto19, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Да се надоврзам и јас, ја почнав бременоста со 45 стигнав до 67 на пораѓај. Еве ме три месеци после пораѓај имам 49. Уживајте во бременоста не си скратувајте ништо, тоа е еден посебен период. Ме фаќа носталгија за бременоста ама неее рано е за уште едно :rofl: :rofl: :rofl:

На Skorpija25, ❤️Sneze❤️, Melinda85 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Изгледа само јас сум посебен случај, обратна од сите... Им се чудам на тие што викаат дека ги фаќа носталгија за бременоста, дека им фали и слично. Да можеше мажите да раѓаат, вториот пат бременоста ќе му ја препуштев на него :D

На Capricorn Taurus, Lunabela, Annath и 11 други им се допаѓа ова.