Јас сум 25 недела и сум до сега 7 кг здебелена. И се гледа дека сум здебелена и ама ич не ми е гајле. Со две деца ќе направам шланг
Jas ne bi mu go prepustila toa zadovolstvo.Se so doziveav bi doziveala pak bez oko da mi trepne.Celiot proces na ivf,cela bremenost i raganjeto.Ne zalam za niedna solza i niedna bolka.Do mene se najubavite ocinja.Se se zaborava
И јас пред бременост дуплооо јадев и си стоев на одредена килажа сега опп,само плус одам а леб само сабајле јадам сега Да се породиме,па хроно пеперутки неколку месеца и ќе се вратиме во форма тоа е жртва на мајчинство алал да им е на тие со брзи метаблизами
Здраво мешиња, како сте? Јас пред да останам трудна бев на хроно, се слабее и тоа доста, ама сега откако дознав дека сум трудна го оставив хроново, не за друго месо неможам да намирисам, а не да го јадам, патлиџан, пиперки и друг зеленчук ми се гади. Иначе си се зареков, почнав да повраќам и тоа квалитетно, дали е до психа или не незнам. Јас имав киселини и повраќав до крај со првата бременост, а за нејадењето во бременост сами себе си правите лошо, бебето влече од вас, вас ќе ви биде лошо и ќе бидете анемични и ред други работи, ама секој си знае за себе. Имајте убав ден.
И покрај сите проблеми низ кои што си поминала. Права мајка. Ти посакувам уште еднаш да се оствариш во истата улога, но без никаков проблем.
Јас носам затоа што постелката мие многу ниско поставена.Сега со него се движам и работам без проблем,а претходно не можев ни да се исправам.Се намалија и болките кои ги имав. Презадоволна сум.
Мене ако ми се бременостите како оваа, гајле би немала... и искрено ваква бременост би ми фалела. А првата бременост повраќање до крај, 100кг се направив, лошо и тешко цело време да неможам да стојам и прошетам на раат, само едвај чекав да се олеснам и во ништо не уживав... е таква бременост не би ми фалела Оваа за разлика од првата ми беше песна и до пред скоро не ми сметаше мешето.. ми летна време и не ми се верува дека скоро ке раѓам
Дали тешка или лесна бременост секако ќе ми фали. И горда сум што ја имам таа чест јас да го чувстувам како мрда и расти дел од мене. Јас да родам а не маж ми. Зошто и така раѓа тој 2дена (настинат е)
Јас баш скоро си помислив што ако настине додека е бебето мало, што ли би правела со две бебиња самаа?
Мамички јас имам прашање дали од вагиналети ви се случувало кога ќе станете сабајлето да ви истече воденкасто бело ? Убав ден имајте
Фала бебуле ....јас да си се информирам нормално каде ако не тука @mal.ecka и јас сум истиот случај како тебе ...ниско ми е постелката и тоа ми прави потешкотии а јас плус и сум со 27мм цервикс па и плус пазам ..чисто информирај ме каде се набавува како што зошто. ..фала ти
Не си сама, иста сум и ја иако немам некоја посебно тешка бременост (крајно неудобна, но не тешка), ниту сум повраќала на почеток, ниту стрии.. пак ќе кажам, одвај чекам да се породам! Го сакам резултатот од бременоста, а бременоста сама по себе воопшто!
32+ недела сме, денес принцезата не ја почувствував ниту еднаш ме фаќа паника. Земав изедов благо и пак ништо ве молам за некој совет како да испровоцирам мрдање незнам дали да паничам или е се ок ама сум вознемирена.
Taka e,no neli zenata e stvorena za toj cin.Mazot ko maz ne e sposoben da go izdrzi seto toa svesni sme.Zatoa majka si e majka.So vika mojot Dr,zosto nema ni edna pesna za tatko samo majki se opeani.Edna e majka.Eve jas ja nosev,jas trpev se.Sega mi se rodi,mm mi ja gleda isto kolku i jas.Navecer jas spijam toj alarm ima napraveno,na dva sati si ja hrani.Ja cuva isto ko i jas.
Хахаха, истово што го опиша го поминав и јас со првата, и откако се породив си реков: уф, добро е, го нема веќе стомакот Сега што се вика само што почнав си мислам каде е крајот Мачно ми е од мачниниве и подуеноста, секој ден се воздржувам на работа да не се "испуштам" пред учениците @stevemila јасно ми е што сакаш да кажеш Не дека не сум помирена дека сум мајката
Која недела си?? Кај мене веднаш штом докторката отткри ниска постелка ми препорача да си купам појас,јас воопшто неможев да одам ни да стојам исправена. Го зедов во продавница за медицински помагала 1350 мислам беше.Можев преку фонд поефтино ама не ми се чекаше воопшто,парите не ми беа проблем,битно малата да е добро и јас нормално да функционирам.