кога сме кај водата и мене ми беше кажано што повеке течност а посебно вода а јас не сум баш по вода а посебно сега со бременоста бидејки повраќам и некако неубава ми иде водата можеби 3чаши во денот премалце.
И јас сум иста, ич не ми се пие вода, ама мора. Да напоменам и ова - да се избегнува да се пие вода од чешма, цефките содржат олово и самата вода од чешма има хлор. Само флаширана!
јас најизменично си пијам вода.. денеска повеќе утре помалку..... нема потреба за загриженост.. се додека не пецка кога се мочка или недај боже бубрези да заболат е во ред.. во спротивно треба консултација.. на времето нашиве баби и прабаби знаеле ли шо е тоа фолна или фемибион или прегназон или било шо..... и знаеле ли дали е нормално темна мочка или бледа баба ми кажува дека на времето немало ништо.. таа со чичкоми прокрварила во 4ти месец цел ден течела.. не отишла на лекар а чичко ми е здрав прав.... сепак Бог да чува нели... ајде оваа со мочкава почна да ми смрди хахаха ќе повраќам Се шегувам а тие флашираните води мислиш ли дека се подобри??? најарно превриј си водичка
Знам дека флашираните води не се кој знае колку „изворски„ ама сепак подобро таква отколку од чешма, барем хлор немаат толку. А за бабите, тие живееле во многу подруго време од ова денешново, поздрава храна јаделе, почист воздух дишеле, и немало толку стресови како сега. Денешниве и овошје и зеленчук се полни со хемикалии и пестициди, месото со хормони, воздухот со секакви чуда во него. Немало ни толку проблеми со забременување, со бременоста воопшто, многу по различно било, а сега? Ама сепак, со Господ напред
секако се сложувам со тебе и за водата и за храната буквално за се.... со Господ напред се ќе биде во ред.. што е од Бога се е арно
добар ден и од нас добри сме си уживаме малку работно ама кај 12.00 си бегаме домче...... ајдеее само убави вести да слушаме... утре со Господ напред идеме на контрола да си го видам моето бебче убаво.....
не се секирај срц и ја сум со тебе,јас треба да одам на контрола на 10 септември,заедно ке си чекаме не си сама
само за убаво нека е ... ама јас оваа контрола ја чекам од почетокот на јули... сега кога гледам брзо поминало времето... и вашето ке помине и вие ке си ги видите бебушките
Абе одма коа дознав, ги намалив. Вчера испушив 5, денес само 3 ќе испушам, со секое кафе по 1, а утре НИЕДНА! Ама тешко оди...
леле срце и ја незнам сто ке правам со ова цигариве,порано пушев по кутија ипол сеа ги намалив на 10,абре пусто колку несмееш толку повеке ти се сака,забранетото овошје е послатко
^^Ама со цигарите самите себе си правите лоша услуга на тоа бебе не му е потребен тој никотин !! Ваше е сепак да размислите !
немојте да палите бидете јаки за вашите бебин.јас пушам од 14 год а сега сум 33 и за 3 мој бремен....чим дознав уште првата ден ја оставав кутиата на страна па и после порајгај додека ги доев првите мој дечина не пушев ама за ова третово и после порајгај и после доејне здравје боже нема повејче да се трујам па ни тије околу мене