Jas sum ti najblisku.Da bese pred eden mesec odma bi dosla.Ama sega galenicevo ne me pusta da odam do wc.Mora da me drzi za raka.Nemozam ni da jadam,nanekenka stanav.A za krvarenjeto od nos,ako primas kleksan,a mislam deka primas da si odis kaj transfuziologot ako veke ne si bila.Toa so ke procitas "normalno"nekogas znae da bide i nenormalno,zasto site ne sme isti.Mene ne mi tecese nosot,no mi krvarea nepcata.A moze da se javi i od nos.No sepak iz cista mira proveri si ili konsulturaj se.Ako ne sakas komplet so Daria za igricki pisi.Ke bide interesno.Od nedela moze da setame,ke se krstime
ако си почнала прво антибиотик па уринокултура ,тогаш џабе си одела на анализа.Нема да даде валиден резултат.Се оди прво на мирко,па по резултат се дава соодветен антивиотик
Zenski so iskustvo help... 39nedela zaklucuvam t.e 38/5 i mnogu me stega stomakot ... koga lezam mi e ok. Ama nemozam da odam , bidejki togas uste poveke go osekam taka tvrd i me boli od zeludnikot nadole... rok imam duri idnata Nedela ☺☺ mislenje vase...
Јас 10+ дена си имам чат пат болки чудни, стврднувања. Ваљда припреми некои на матката се на цтг си била до сега?
Mamicki imam edno prasanje 13 nedela sum uste od pocetokot imam tapi bolki vo dolniot del na stomakot, eve I visea 13 nedela uste gi imam tapi se mi stavaat inekcija ednas nedelno I plus stavam vaginaletki I cim se dvizam se pojavuvaat ili ako lezam a nebe sum dobro namestena pak. Mi se pojavuvaat. Mn se plasam da nese se sluci nesto loso so bebeto ima li. Nekoja majka vakvo iskustvo mnogu ke mI znaci
Bev dosega 3pati na ctg ... ma tamu nema ni glas ni znak .. ke si ppcekam... skoro cela nedela takvo custvo imam ... Nemoj da se plasis.. i jas gi imav istite bolki i ne dobiv nikakvi lekovi ni inekcii nisto... toa e dodeka plodot ubavo si zafati mesto. Jas duri 2pati prokrvaruvav bidejki plodot se mestese taka da nema pricina za panika, odmaraj sto e mozno poveke i uzivaj, pozitivna misla i samo napred . Se nadevav ti pomognav
Сите сме имале такви болки нормално е се шири матката. Сепак одмарај повеќе и примај терапија ( магнезиум пиеш?). Ако многу боли правец на лекар.
Мене сега два дена ништо, не ме болело така како што ме болеше. А на цтг имав два пати малку контракции пред неколку дена.. вчера па мирно цтг, бебе ужива Како и да е ни се гледа крајот... се скратува грло и може затоа чат пат не наболува Јас од вчера и чуден притисок осеќам доле во вагина, како да ке ми прсне нешто, како мрдне бебево повеќе така мислам готово еве ке пукне водењак
Tesko se drzam haha, edvaj spijam se budam skoro na sekoj saat ... abe ovaa maka ke se izdrzi. I ponekogas imam custvo deka moram na 5minuti da odam wc ... bebco mi mrda 100na saat na momenti mislam bez koski ostanav ...
Мојава мирна е, нема место веќе за мрдање... големка е, осеќам колку и е тесно.. има обиди за да мрдне ама тешко и оди и затоа нежно ме поминува само А јас мака немам, еднаш за у вц станувам само навечер... стомакот не ми смета во спиење. Единствен проблем веќе ми е што играчки наоколку неможам лесно да соберам од стомакот мада пак 100 пати у ден се наведнувам за да земам нешто од доле....и на толку движење, наведнување до крај ке терам може ке бидне во ист ден ајде хаха Само на 23ти да не раѓам, не ми се раѓа на такви празници
Fala ti najmnogu iskreno mi pomogna inaku si vikam gotovo e nesto ke se sluci, fala uste ednas Da pijam magnezium, ti blagodaram inaku si mislev deka ke mI se sluci neso loso, znaci deka ne e strasno. Fala uste ednas
И јас да се јавам на репорт за -крварење од нос-. Да нормално е крварење од нос, но во комбинација со клексани и доколку крварењето не се сопира за брзо време, јавете се на лекар. 26 недела, веке имам промени во крвта, има првично ослабување на железото. Ми препишаа Флорадикс. Знам дека имаше феминки кои препорача добри сирупи (Mariz со Ферум ми е во архива) ама реков ајде да пробам од овој кој ми го даде докторот, да тестирам, ако нема ефект ќе менувам. Секако на амбалажа пишува дека се пие еден месец. Конечно земав и хулахопки за вените и капиларите. Ми рекоа, за време на бременост се носат специјални за трудници, дека се како превентива. Не смееме премногу тесни хулахопки, дека има шанси да ја враќаат крвта во стомакот. Не било препорачано. + Важно е да почнат да се носат хулахопките пред да почнеме да отекуваме. Имајте убав ден мамички
@Momichka кажувај брзо од каде хулахопките. Вчера кога си ги видов нозеве ко бабури се запрепастив. Прв пат ги забележав колку ми се отечени, и јас сум 26-та недела. Инаку, мене хемоглобинот ми е паднат уште од 22-ра, со Фероглобин сум. Не се секирај, ќе се среди
@Sexybaby86 јас ги земав од Струмица, Медикус http://medicushelp.com.mk (по препорака од кожен лекар, ама нема потреба од упат дека се на приватно) Спојлер: Слика од хулахопките
Има и во Скопје Медикус Хелп, одам уште после да си ги купам. Мајка ми има проблем со проширени вени, мислам дека ќе ми бидат од корист, како превентива. Фала @Momichka
Jas piev feroglobin nemase efekt hemoglobinot idese nadolu , sega sum na maltofer ( maz mi gi zema od bugarija)odma ima podobruvanje
Corapi za veni imas vo Zegin(Idnina).Neznam koj broj nosis,da ti pustam.Jas imam 2,3 para.Od Ch mm migi donese .Ama.ne gi oblekov voopsto.Iako bev otecena mi kazaa nema potreba
Јас сум 29 +5 со близнаци од вчера со крвав исцедок и болка долу . Цервикс 16 мм, цтг мирно . Денес примив прогестерон и за зреење на плодовите , утрогестан ставав вагинално од денес ке ги пијам . Многу сум исплашена мислам нема да ги задржам внатре уште долго