Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Ако си била кај матичен не земај здраво за готово. Мене матичната најверојатно од многу голема грижа, незнам, стално ме паничеше. После преглед кај неа трчав приватно за да се смирам. Така да Димчев ти е прав избор.
    Исто и од гак имаше многу погрешни дијагнози.

stevemila, Skorpija25, duffi and 2 others like this.
  2. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Veke nekolku dena imam suva kaslica nikako da se oporavam kazete nekoj spas:(

3. facule

facule Популарен член

Јас пиев сируп на др тајс имаш за сува кашлица и плус пиев чај камилица со свеж босилок. Исто така пасирав 1 банана ставав лажица мед и ја попарував со 200 мл зовриена вода . Се меша и се покрива да отстои да се излади па се јаде .

Momichka likes this.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

ама добро ќе ми се најде рецептот за денес @facule.
    и јас последните 3-4 дена се будам со затнат нос и болки во дишните патишта. правам некоја грешка, ама немам поима што е.:?:
    потоа ќе прегорувам шеќер со млеко, а и ова со банана ептен ќе ми се најде :muscle:

facule likes this.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@JuLleE мене цела бременост ми се покачени леукоцитите во мокрача, последно ми беа 35 а на уринокултура нема ништо. Од превентива др ми даде антибиотик ама никаква промена. На крај направив само урина во др лабараторија, за 7 дена од 35 сами од себе паднале на 9. Неможно, така што нека провери крв и на др место

JuLleE likes this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И јас имам благо покачени леукоцити меѓутоа не ми даваат антибиотик бидејќи во бременост било нормално

Last edited: Oct 21, 2017
    ludoto19, Sexybaby86, JuLleE and 4 others like this.
  7. Lunabela

Lunabela Активен член

Isto iI jas pa ne mi ni spomnaa deka nesto ne e vi red

Mamicki imam edno prasanje dali nekoja od vas go ima praveno HARMONY testot trebase dada e gotov vo cetvrtokot eve sabota nema rezultati. Testot go, pravev bidejki priskata ne mI bese dobra, iand na kraj ke dades eden kup pari za da si siguren I nema rezultati. Imal li nekoj vakvo iskustvo

Last edited by a moderator: Oct 21, 2017
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А зошто не се јавиш во лабораторијата да прашаш?

9. Lunabela

Lunabela Активен член

Sto pati seo javiv problemot e sto krvta e pratena vo germanija a, jas kontaktiram tuka so prestavnistvo od makedonija bio save I makedonska rabota vcera mi vikaat mora da gi ima pa mw lazea deka kee bide za. Polasaat za saat za vecwrta da mi sese javat I da mi kazatse deka nema rezultati seuste, tolkava neodgovornost ne. Sum videla mi preostanuva samo da cekam

10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Нормално е.
    Јас во Германија живеам и тука правев тест од ист тип.
    Првите два пати беше точно, но третиов неколку пати ми одложуваа термин за резултати.
    Не е до тие од Скопје, до лабораторијата во Германија е. На крај се си беше во ред и со мојот примерок, само потраа некој ден плус.

11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Со тестот јас што го правев, добра работа е што претставникот има пристап во системот на лабораторијата и во секое време може да го види статусот и да ти каже. Така се намалува неизвесност. Не дека ќе се убрза нешто, ама бар нема да те јаде неизвесност или пак филмање дека лошо нешто има.

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Kaj мене проблемот беше што примерокот не беше ставен за обработка во конкретната лабораторија. Лично им се јавував нив. Не ти кажуваат резултат телефонски, но доколку се идентификуваш со лични податоци ти кажуваат до каде се.
    И покрај тоа, последниов пат 2-3 пати погрешно ми кажуваа кога ќе биде готов. Како што сфатив немаа доволно проби за обработка во моментов, па и покрај тоа што ми кажуваа дека ќе биде готов за пладнето, па за нареден, понареден ден...го одложуваа едноставно.
    А за филмање и јас се филмав :worried:

kukla21 likes this.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Sovet od Trajkovski,zrno biber da zvakas.Go stopluva grloto.i ja namaluva kaslicata.Gadno e no pomaga.Posle transfer kaslav nenormalno.Probav i sirup na Dr Tays i vaj od seker i so uste ne.Edinstveno biberot mi ja smiri kalsicata

Momichka likes this.
  14. Lunabela

Lunabela Активен член

Bez razlika jas bi sakala da go ispocituvaat dogovorot ako jas tolku mnogu pari dadov bez da kasnam bi sakala rezultatot da mi stigbe na vreme, a ako imaat problem treba da kazat pri potpisuvanje na dogovorot deka treba poveke dwnovi za da go dobijam rezultatot. Niv gi odbrav radi vremwto na dobivanje na rezultati mozev I drugi da odberam,nema opravduvanje. Megutoa mora da se vozdrzam I da pocekam uste nekoj den, neizvesnosta me ubiva

15. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Фала ви женски.
    Знам дека не треба да се нервирам ама едноставно не можам. По цел ден плачам и се молам се да биде во ред со малото.
    Вторник ќе одам кај Димчев, па ќе ви пишам.
    Се слушнав и со друг доктор, ми рече да не се грижам, од 6-8 мм било нормално. Само дај Боже да се повлече и да не се шири повеќе.
    Инаку девојче е. Вчера ми кажаа. :inlove:

Пчела, EuHenIa, Lexy10 and 13 others like this.
  16. Fani80

Fani80 Истакнат член

А бактерии и кристали во урина? На уринокултура нема ништо

17. Ano

Ano Форумски идол

Можам да замислам колку ти е тешко чекањето. Истото го помонав, само кај нас филип втори испочитуваа рок.
    За жал и друга членка имаше проблем со оваа фирма.

18. Lunabela

Lunabela Активен член

Po ova sto go procitav se razocarav iskreno da znaev deka ee taka nemase da se nafatam da go pracam ovoj test. Neam komentar

Samo ne razbrav dali verifi ilumnia e podobar od harmony malku mI e nejasno napisano

Last edited by a moderator: Oct 21, 2017
  19. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Бременоста ја водам во Систина, кај д-р Павле Димчев. Сега сум 21+ и сите прегледи досега ги правев кај него, вкупно 4 прегледа, од кои 3 обични и 1 скрининг за нухална во 12 недела. Брисеви, крв, урина исто така таму испитував. Сега ми закажа за вториот скриниг наредната недела исто кај него, ама читам низ нет дека требало да се закаже и посебен преглед за срце, па тоа малку ме збуни зашто Димчев не ми спомена за такво нешто. Прашањето ми е дали сите прават таков скрининг за срце или само ако има потреба докторот ќе ме упати? Бидејќи за приска тестот ми рече дека нема потреба да го правам.

И уште нешто, ако биде се во ред, здравје боже, планирам пораѓајот да биде исто во Систина, па ме интересира дали д-р Димчев воопшто пораѓа? Читајќи низ нет заклучив дека повеќето само за скрининзи одат кај него, а дека сеуште ми е рано не паднало муабет за тоа, па ако има некој некакво искуство, нека сподели.

20. Kitten

Kitten Форумски идол

@BoaVista тој скрининг за срце се прави само ако има потреба, а Димчев е ептен стручен за да те упати понатаму. Важен е само тој во 22 недела, тој за срце не е задолжителен.

BoaVista likes this.