Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.883
    Ако си била кај матичен не земај здраво за готово. Мене матичната најверојатно од многу голема грижа, незнам, стално ме паничеше. После преглед кај неа трчав приватно за да се смирам. Така да Димчев ти е прав избор.
    Исто и од гак имаше многу погрешни дијагнози.

На stevemila, Skorpija25, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    822
    Veke nekolku dena imam suva kaslica nikako da se oporavam kazete nekoj spas:(

3. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Јас пиев сируп на др тајс имаш за сува кашлица и плус пиев чај камилица со свеж босилок. Исто така пасирав 1 банана ставав лажица мед и ја попарував со 200 мл зовриена вода . Се меша и се покрива да отстои да се излади па се јаде .

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.060
    Допаѓања:
    6.550
    ама добро ќе ми се најде рецептот за денес @facule.
    и јас последните 3-4 дена се будам со затнат нос и болки во дишните патишта. правам некоја грешка, ама немам поима што е.:?:
    потоа ќе прегорувам шеќер со млеко, а и ова со банана ептен ќе ми се најде :muscle:

На facule му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    @JuLleE мене цела бременост ми се покачени леукоцитите во мокрача, последно ми беа 35 а на уринокултура нема ништо. Од превентива др ми даде антибиотик ама никаква промена. На крај направив само урина во др лабараторија, за 7 дена од 35 сами од себе паднале на 9. Неможно, така што нека провери крв и на др место

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    И јас имам благо покачени леукоцити меѓутоа не ми даваат антибиотик бидејќи во бременост било нормално

Последна измена: 21 октомври 2017
    На ludoto19, Sexybaby86, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Isto iI jas pa ne mi ni spomnaa deka nesto ne e vi red

Mamicki imam edno prasanje dali nekoja od vas go ima praveno HARMONY testot trebase dada e gotov vo cetvrtokot eve sabota nema rezultati. Testot go, pravev bidejki priskata ne mI bese dobra, iand na kraj ke dades eden kup pari za da si siguren I nema rezultati. Imal li nekoj vakvo iskustvo

Последна измена од модератор: 21 октомври 2017
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А зошто не се јавиш во лабораторијата да прашаш?

9. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Sto pati seo javiv problemot e sto krvta e pratena vo germanija a, jas kontaktiram tuka so prestavnistvo od makedonija bio save I makedonska rabota vcera mi vikaat mora da gi ima pa mw lazea deka kee bide za. Polasaat za saat za vecwrta da mi sese javat I da mi kazatse deka nema rezultati seuste, tolkava neodgovornost ne. Sum videla mi preostanuva samo da cekam

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Нормално е.
    Јас во Германија живеам и тука правев тест од ист тип.
    Првите два пати беше точно, но третиов неколку пати ми одложуваа термин за резултати.
    Не е до тие од Скопје, до лабораторијата во Германија е. На крај се си беше во ред и со мојот примерок, само потраа некој ден плус.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Со тестот јас што го правев, добра работа е што претставникот има пристап во системот на лабораторијата и во секое време може да го види статусот и да ти каже. Така се намалува неизвесност. Не дека ќе се убрза нешто, ама бар нема да те јаде неизвесност или пак филмање дека лошо нешто има.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Kaj мене проблемот беше што примерокот не беше ставен за обработка во конкретната лабораторија. Лично им се јавував нив. Не ти кажуваат резултат телефонски, но доколку се идентификуваш со лични податоци ти кажуваат до каде се.
    И покрај тоа, последниов пат 2-3 пати погрешно ми кажуваа кога ќе биде готов. Како што сфатив немаа доволно проби за обработка во моментов, па и покрај тоа што ми кажуваа дека ќе биде готов за пладнето, па за нареден, понареден ден...го одложуваа едноставно.
    А за филмање и јас се филмав :worried:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sovet od Trajkovski,zrno biber da zvakas.Go stopluva grloto.i ja namaluva kaslicata.Gadno e no pomaga.Posle transfer kaslav nenormalno.Probav i sirup na Dr Tays i vaj od seker i so uste ne.Edinstveno biberot mi ja smiri kalsicata

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Bez razlika jas bi sakala da go ispocituvaat dogovorot ako jas tolku mnogu pari dadov bez da kasnam bi sakala rezultatot da mi stigbe na vreme, a ako imaat problem treba da kazat pri potpisuvanje na dogovorot deka treba poveke dwnovi za da go dobijam rezultatot. Niv gi odbrav radi vremwto na dobivanje na rezultati mozev I drugi da odberam,nema opravduvanje. Megutoa mora da se vozdrzam I da pocekam uste nekoj den, neizvesnosta me ubiva

15. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    23.274
    Фала ви женски.
    Знам дека не треба да се нервирам ама едноставно не можам. По цел ден плачам и се молам се да биде во ред со малото.
    Вторник ќе одам кај Димчев, па ќе ви пишам.
    Се слушнав и со друг доктор, ми рече да не се грижам, од 6-8 мм било нормално. Само дај Боже да се повлече и да не се шири повеќе.
    Инаку девојче е. Вчера ми кажаа. :inlove:

На Пчела, EuHenIa, Lexy10 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    А бактерии и кристали во урина? На уринокултура нема ништо

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.068
    Допаѓања:
    40.420
    Можам да замислам колку ти е тешко чекањето. Истото го помонав, само кај нас филип втори испочитуваа рок.
    За жал и друга членка имаше проблем со оваа фирма.

18. Lunabela

Lunabela Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    71
    Po ova sto go procitav se razocarav iskreno da znaev deka ee taka nemase da se nafatam da go pracam ovoj test. Neam komentar

Samo ne razbrav dali verifi ilumnia e podobar od harmony malku mI e nejasno napisano

Последна измена од модератор: 21 октомври 2017
  19. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Бременоста ја водам во Систина, кај д-р Павле Димчев. Сега сум 21+ и сите прегледи досега ги правев кај него, вкупно 4 прегледа, од кои 3 обични и 1 скрининг за нухална во 12 недела. Брисеви, крв, урина исто така таму испитував. Сега ми закажа за вториот скриниг наредната недела исто кај него, ама читам низ нет дека требало да се закаже и посебен преглед за срце, па тоа малку ме збуни зашто Димчев не ми спомена за такво нешто. Прашањето ми е дали сите прават таков скрининг за срце или само ако има потреба докторот ќе ме упати? Бидејќи за приска тестот ми рече дека нема потреба да го правам.

И уште нешто, ако биде се во ред, здравје боже, планирам пораѓајот да биде исто во Систина, па ме интересира дали д-р Димчев воопшто пораѓа? Читајќи низ нет заклучив дека повеќето само за скрининзи одат кај него, а дека сеуште ми е рано не паднало муабет за тоа, па ако има некој некакво искуство, нека сподели.

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    @BoaVista тој скрининг за срце се прави само ако има потреба, а Димчев е ептен стручен за да те упати понатаму. Важен е само тој во 22 недела, тој за срце не е задолжителен.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.