Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.612
    Те сфаќам многу добро бидејќи бев во идентична ситуација. Чекањето беше и за мене премногу стресно...триста мисли ми минеа низ глава. Затоа го споделив сопственото искуство, дека два пати беше до саат точно но еднаш ми одлижуваа неколку пати. И најважното, дека нема никаква врска со резултатите чекањето.

Дека ни во самата лаборатоторија не знаат некогаш да проценат точен ден, а не оној кој ни ја зел крвта или со кого имаме договор.

На вториот скрининг, кој беше кај Димчев, го прашав за овој скрининг на срце, ми рече нема потреба. Така да не е задолжителен.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Не е задолжителен, петровска и двата пати ми рече дека е се ок ама како сакам. Јас отидов. Плус кога ќе се породиш автоматски Драшко ќе му направи ехо на срце на бебето бесплатно и нема да има потреба да се замараш дали е направено, па да им кажеш да го направат итн.

На duffi, BoaVista и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    @BoaVista јас прво го направив вториот скриниг,па по 2-3 недели ми закажаа за ехокардиограм(така мислам дека се викаше прегледот за срцето на бебето).Јас мислам дека не е лошо да си го направиш,многу краток е прегледот нецели 2 мин.Лесна бременост :)

На duffi, mal.ecka и BoaVista им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Прегледот е околу 10 минути.

5. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    На вториот скрининг го гледаат и срцето, и ако е се во ред нема потреба да одиш кај Драшко. Мене д-р ми рече дека се е во ред, ама ако сакаш можеш да одиш и кај кардиологот. Не погрешив што отидов, преубаво ми објасни докторот се.... инаку Димчев пораѓа без грижи, минатата недела се породи една другарка кај него.

6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Еве и @kristina.k нека кажи нејзиниот преглед колку траеше.Во ист ден,иста докторка и во истата болница го правевме ехокардиограмот двете.Прегледот не траеше повеќе од 2 мин. гарантирам

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    38.505
    @m.i.g @wannaBeMomma да, да многу брзо траеше прегледот, 2-3 минути, само срцето го гледа подетално и толку.

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.823
    И кај мене траеше скоро15мин.

9. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Можеби, ама ние зборуваме за Димески во Систина и таму не трае 2 мин :)

На m.i.g и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Докторката што го прави тој преглед во Плодност (таа од струга што доаѓа), нема споредба со Драшко. (Јас не правев посебно ехо за срцето во бременоста туку откако се роди малата и правевме ехо на срце, но мислам дека го гледаат скоро истото) Бевме и во Плодност и Систина. Прегледот во Плодност ни траеше нецели 5 минути, а во Систина околу 20. Тоа што ни го кажаја во Плодност не беше ни четвртина од тоа што ни објасна Драшко. Секоја чест за човекот. @BoaVista доколку ти следува гратис преглед после пораѓај мислам дека нема потреба да правиш сега.

На duffi, BoaVista и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Gratis e dokolku se napravi vo bremenost

На BoaVista, kukla21 и Leo_29 им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    38.505
    @kiki_riki а дали истото ти го кажаа на двете места? Јас иако кратко траеше во бременоста скринингот на срце, задоволна сум, се детално ми кажа што гледа и како треба да е. Не зажалив што го направив прегледот, иако и на втор скрининг се гледаше срцето, сепак докторката е специјалист.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Девојки фала на одговорите :* Мене сега неделава Димчев ми закажа скрининг, тој редовниот што е во 22 недела, па затоа се збунив дека не ми спомена за посебен преглед на срце, а дека од друг град одам мислев ако е задолжителен да закажам и за тој во ист ден за да не се малтретирам после пак.
    Јас досега сум многу задоволна од Димчев, секој преглед од 12 недела па наваму детално ги гледа секој орган поединечно, контурите на срценцето, објаснува убаво, детално и не е паничар, тоа ми е најбитно, дека ја сум голема паничарка по природа :|:)

На eli25, duffi, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Се согласувам со @wannaBeMomma - прегледот е далеку повеќе од 2 мин, а Драшко баш убаво објаснува. Со тоа што ќе се направи овој преглед, по породување следува бесплатно ехо на срценце на бебето ако пораѓајот е во Систина.

На BoaVista, duffi, wannaBeMomma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @kristina.k Истото ми го кажаа јас бев за др проблем. Докторката од плодност само виде ми рече да постои проблемот но не е страшно. Подетални информации не ми кажа иако ја прашав. Рече само контрола за три медеци кај неа во Струга. Искрено за парите кои ги платив требаше и тоа како да објасни. Додека пак во систина Драшко како што гледаше чекор по чекор ми објаснуваше, детално на ехо што е како е. На секое прашање ми објасни и ми даде одговор. Исто така на ехо ја гледаше и поврзаноста на срцето со другите органи.

На duffi, kristina.k и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    За Хармони тестот и тие сл, мене ми кажаа дека ако излезе позитивен пак препорачувале амниоцинтеза, затоа и не се нафатив на тоа, ем скапо ем ако треба пак да ме боцкаат ..... го истрпев стравот и си направив амнио.
    Ме убија киселини девојкииии, ништо живо не помага и си кркам рупурути кога не можам да издржам

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Јас не го направив овој преглед, по природа и јас сум паничарка ама верував на докторот што ми го правеше скринингот а и бидејки лежев не можев да се шеткам наваму натаму. По порагајот му е направено ехо на срценцео сега гледам во книшката, дали направиле превид или што не знам ама направено му е :?: исто во систина водев бременост и се породив.
    @BoaVista

18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    А доби извештај и ехо счики од прегледот?
    Драшко дојде ми кажа дека направил и објасни дека се е ок и дека има оставено извештај да си го земам кога ќе си одам

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Извештај да, заедно со ехото на мозочето што му правеа двата извештаи заедно, слики нема ни од едното ни од другото. И во книшката е заведено дека е направен кардиолошки преглед.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Мешковци имам ужасна болка кај листот на десната нога
    Неможам да одам колку ме боли
    Нормално е? Магнезиум ке помогне или?