Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Па исто и прва бременост, го прекинав 36та, а се породив +7 дена од термин :D ама еве ме на крај... имам уште некое кесиче, ке ги си испијам ако не...

2. orhideea

orhideea Форумски идол

Допијај ги.
    Во 9 ти месец ептен почнуваат да се грчат мускулите, се боли, меше тежи, ќе си олесниш барем малку.
    Ајде со лесно. :D

mariz likes this.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Пиј ги. Ја пиев цело време па во 38ма се породив. Експресно и тоа :)

mariz and duffi like this.
  4. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Можеш да пробаш со банана или домат. Го смируваат. Не сум сигурна колку ќе ти влијаат, ама ништо не губиш. ;)

mariz likes this.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И јас пијам Магнезиум ама не гледам некое фајде од него. Исто ми е, дали сум пиела или не :wasntme:

ludoto19, Mari*, Melinda85 and 2 others like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Здраво мешиња.
    Јас 20та недела терам. Кога ли стасав до пола, летна времево. Крајот само е бавен и мачен... остатоков некако неосетно мине.
    И јас во првата бременост престанав со магнеизум во 36та па и надносев бебе и провокација и тешко/долго отварање. Втората си пиев магнезиум до крај. Пак беше некој ден плус, ама барем не траеше толку долго отварањето. Така да нема врска. Како кај голем број прворотки првиот пат е едноставно подолго, сеедно со или без магнезиум. Они викаат можело да се прекине за подобро да се осетат контракциите, да не се измешаат со лажни. Ама кога ќе дојдат вистинските ќе нема забуна, магнезиумот не ги камуфлира. И сега до крај ќе пијам пти веќе се распаѓам. Крстот и опавчето не да ме болат... уморот си го прави своето.
    Среда сум на преглед, па ќе го видам малото.
    Добредојде на сите мешиња и со лесно на сите.

ludoto19, Sexybaby86, Mari* and 11 others like this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Мене двојкава вечност ми се виде :lol:

8. danichap

danichap Moderator Staff Member

95% од денот заборавам дека сум бремена... веќе грижа на совест имам. Колку многу го галев и му зборував на мешето во првата и втората бременост. Сега не иде на ред, па и времево како да летнало (facepalm)

9. monik55

monik55 Форумски идол

Мојот доктор викаше за првото нема да спиеш само ќе прашуваш,за второто ќе допрашуваш а третото само ќе се чува:D

@izmislena и @podravka
    Со среќа женски и овој пат со лесно до крај:hug:

Last edited by a moderator: Oct 23, 2017
    Mariangel, izmislena, Troi and 8 others like this.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo mesijna:) nie odime napred:)vlegovme vo 4mesec,14+1 vo petok imame kontrola pa se nadevam deka bebus e dobro i deka situacijata odi na podobro.
    Nekogas imam malce bolki vo dolniot del od stomakot i edvaj sum na nozd ili koga odam uste poveke kako tesko cuatvuvam|(
    Posleden period mi se navrati i kafeav iscedok ama ginecologot mi rece dokolku se kafeavi znaci stara krv pa gledam da mislam pozitivno...

Ma se ke pomone samo bebus da mi dojde zdravo i zivo :):l:

So lesno na site mesijna:l::hug:

Skorpija25, ludoto19, Mari* and 6 others like this.
  11. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Дали јас сум нај неодговорна искрено не знам:wasntme: како @danichap и јас си осеќам така некогаш грижа на совест па си поплачувам ,а мм ме теши (facepalm) еве го ситниме 4 месец ,а јас тек второ кутиче почнав фолна и ваљда ќе го пијам до пораѓај или ќе го баталам ,крајно неодговорна исто како и со првото и со второто ,ама чувал Господ јадам зеленчук повеќе свеж и овошје мноогу свежо па надохнадувам со витамини од тоа без дополнителни ,магнезиум немам пиено никогаш ,со прва бременост купив секаков вид и од секоја фирма магнезиум ама не ми прија никако , екстра брзо се имав отворено на двата пораѓаи со живи и здрави со нормална / просечна големина на бебенца 3550 гр 51 см , верувам дека и овој пат ќе е исто ..Ама грижата не ми проаѓа ете секој ден мислам да не се случи нешто лошо што толку заборавам на бебето во мене и што не сум одговорна со витамини :| Како и да е ,само Господ да не чува од лошо и да ни даде здравје на сите и живи и здрави бебенца:inlove:

Last edited: Oct 23, 2017
  12. ana-banana

ana-banana Популарен член

Гледам во темата има искусни мамички со 2-3 бременост. Досега не ми текнало да прашам никој па ни докторот, па ај вас да ве прашам. Терминот за раѓање треба да биде во 40гн или кога? Затоа што терминот што ми го кажа докторот и според неделите како ги бројам што ми кажал по ехо терминот за раѓање ми е на 38+1 гн. Дали ми е утнат терминот или како не ми е јасно а по циклус ми е сосем друг термин во 37гн (ама дека немам редовен циклус по циклус не може ад ми биде точно).
    За недела дена ќе одам на контрола и ќе го прашам ама ајде ако некоја знае да ме просветли 8-|

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Краен термин се рачуна според последна менструација, значи тој ќе биде точно на полни 40 недели. На нет имаш и калкулатор кој ќе ти израчуна термин, можеш да видиш. Како израчуна дека ти се паѓа 38ма недела?

❤️Sneze❤️ likes this.
  14. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Немав редовен циклус со втората ,сега и со третата бременост ама ме води докторот по последен датум од менструација и големината на плодот до сега одговара по таа проценка ,а до краен термин 40г.н ни првото ни второто не седеа во мене , првото го родив 37+6 г.н 3550гр. 51 см ,а второто 36+6 г.н 3350 гр. 51 см ама на пораѓај кога ми го мереа стомакот и колкови и според големината на бебе пишаа дека се родиле во 40 г-н. иако не беше така ама тоа така си истресоа ,битно живи и здрави ми се родија :inlove:

girl-miri likes this.
  15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Сега сум 33 по ехо (а 35-36 по циклус :worried:) и така израчунав дека терминот кој ми го кажа докторот ми е во 38 затоа не ми е јасно како одредуваат термини...

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Кога ќе бидеш 38ма според неговите мерења, ќе бидеш 40та според циклус. Тоа да не те буни? Но според неговите мерки твојот термин би бил во 42ра.

Обично докториве знаат сами да предвидуваат термини според напредокот на фетусот, бидејќи некоја зачнала покасно, некоја порано. Не се оптеретувај со бројки, ете земи го крајниот според менструација па дали ќе излезе една недела порано или покасно, важно ќе излезе :)

ana-banana likes this.
  17. podravka

podravka Популарен член

:hug::hug::hug::*

18. Troi

Troi Истакнат член

Е, значи многу сум испаничена од предвремен пораѓај, ми влегол некој страв у глава, се си мислам дека дома немам да бидам спремна и слично :sweat:. Иначе сум 34+7.

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Pa ti si isterala ubavo napret,za nekoja nedela vo 9mesec ke bides :)
    Sto da kazam jas so 14 nedela(facepalm)

Gospod da gi cuva toa najvazno...

Skorpija25, La diabla and Olgica.bu like this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Како мислиш 34+7? 35та?