Фала да неможев да го најдам постот ,мислев нешто од моб .дека пишувам па сум избришала па повторно прашав,фала ти
Mamicki sto bi mozelo da vide cesta pojava na vrtoglavica osekam kako vozduh da mi fali mi se vrti premnogu se osekam epten slabo ovie tri dena si velam ke pomine ama se pocesta i pocesta e vrtoglavicata. Dali e nesto seriozno. Pozdr do site mesinja i bebcinjata vo niv
За сериозно не е сериозно, се случува во бременост. Направи си крвна слика и провери железо, мери притисок, балансирана храна, многу течности и свеж воздух.....и одмарај кога можеш. Бебето си влече, нормално е.
Наредниот вторник Мониче. Немаше термин за денес. Утре ќе одам на контрола да видиме како е и ќе пишам. Фала што ме мислиш.
Здраво мамички, Јас сите симптоми мора да ги поминам, ама онака до макс. Мислам дека желудникот ќе ми се парализира од толку многу киселини. И досега имав, ама денешниот интезитет е О_о Знам дека некоја страна назад имаше некои лекови за киселини, ама барем неколку денови природно да пробам. Прашање ми е, вие повраќате од киселините? Мене сами ми се враќаат и ако не истрчам во тоалет, устата постојано ми се полни :-\ Има некој друг така?
Значи исто сме. И мене ме боли. Чуствувам како да имам дршка/стап од метла голтнато и не само желудникот, туку и хранопроводот ми е како парализиран. Се мислам малку да поседам, може малку да се потсмири. Имав слушнато чај од ѓумбир можел да заврши работа. Подоцна ќе се фрлам на истражување
Men Mene spas od kiselinite mi e samo bonboni od mentol pa cel den gi imam vo usta mislam deka ke se zagusam od kiselini samo toa pomaga. Jas ja prasav doktorkata za gumbir no mi kaza da ne go zimam podobro bonboni mastiki za zvakanje cas od mirodija ama ne premnogu eden dnevno ili ladno presno mleko
Отпрвин не повраќав и пиев млеко за киселина, е подоцна почнав да повраќам и тоа обично во спиење, 2-3 пати ми се имаше случено да се разбудам со кашлица и повраќање, ќе се задавев за малку и од тогаш почнав да пијам апчиња за киселина. А, на природно ништо не ми помага за жал.
Јас ништо од апчиња не земам и чај не можам.Малку кисела вода ќе се напијам.Ама катастрофа сум со повраќање само киселина исфрлам.Мајка ми ме теши вика демек бебето ќе имало многу коса затоа сум имала киселина.Се мислам тоа да не биде со 3 влакненца како Твити
Рупурут му е мајката .. безбеден е за трудници мене гинеколог ми го даде. Тоа се таблети за џвакање и многу помагаат. Воопшто не се скапи а може да се земаат по потреба максимум до 10 дневно. Со лесно
Јас не повракав ама ме убиваа киселини, се будев неколку пати дури и сода пиев зошто ништо не ми помагаше. Преку ден како што кажа Скорпиа ментолбомбони највеке ми ублажуваа киселини, а навечер е најопасно бар мене па гледаМ да не вечерам касно исфрлив слатко и тешка храна бар навечер и успева по малце. Инаку мене докторката ми рече никако пресно млеко има протеини и кратко помага, ама покасно е полошо.
Мене незнам што ми е скоро 10 дена кашлам суво се што смеам и што можев пијам(мед прополис чај млеко )мегутоа навечер е изразена и се напрегам за кашлање па страв ми е да не му наштетам на бебето вака иначе ништоне ми е
Ви благодарам на сите на советите. Дефинитивно Рупурут ќе му е мајката, thx @fana. Имам и ментол бомбони, ќе се занимавам на вечер
Здраво мешиња Денес преглед на гинеколог и втор скрининг. Малото си е таман за неделата и се си е во ред. Во првата и втората бременост поставував толку многу подпрашања, бев и на второ мислење, на приватен, а сега некако релаксирано. Си лежев, си слушав, и без лоши мисли или стравови ја напуштив ординацијата. Стандарден преглед со спектулум и со рака, ама од толку опуштеност ништо не осетив. Килажа сеуште -1 кг од почетната ама на жалост хемоглобинот и покрај балансираната исхрана отишол до 12 па удрив екстра пазарлок на цвекло и сокови од аронија, боровница и сл. А секогаш почнувам со 16, ама влечат бебушите.
Мешиња како сте? Нас некако ладничко ни е па надвор не излегуваме само дома на топло си седиме.. Инаку за стриите јас воопшто немам ниту една стрија на стомакот нова предходно шо вели мм на канатите хехех шо си ги имав неколку не многу ми стојат ама нови немам не се мачкам ама баш со ништо а купив павловичева се намачкав неколку пати ама гледам нема потреба а и мрза тро ме фати... 25недела сме и 1 ден или рано е за стрии да ми се појават?