Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.548
    Допаѓања:
    172.787
    штом си 36+ можеш да се пораѓаш
    со лесно

На @malena@, Пчела и Mari* им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mojata malecka od sam start bese ponapredna,nedela dve.Skrien seker bese ok.Ne e voopsto strasno nenoj da se plasis.Sreka so bese taka pogolemka,se porodiv vo 34ta nedela.

На BoaVista и La diabla им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Леле почекај нека се роди првото па после ќе видиш дали сакаш/можеш второ/трето/четврто....дете :D
    Убаво и лесно звучи, навистина, но еве јас неможев да се одлучам за второ додека детево не порасна асално да збори и разбира, значи полни три години. Сакам и три, но реков прво мора да го осетам обврските со две деца па после ќе мислам дали можам и трето (освен во меѓувреме ако не ме фати менопауза :D(facepalm)).

@Пчела гледам дека сме во иста г.недела, јас денес 9+1 но во крајни термини приметив ти е пишано 14.05 и не ми е јасно како може две недели да сме разлика? Мене ми рекоа 31.05... Па може и ќе ги фатам со понудата од Комерцијална :wasntme: :lol:

На Mari*, azelea, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Мене ми водат докториве термин 31.05 по последен мензис (24 август), меѓутоа зошто бев ИВФ и подолго се стимулирав и по пункција треба да сум 04.06. Минатата недела на ехо ми пишуваше 8+0, кога реално бев 7+3. Матичниот и докторката во Систина си знаат дека е така, ама кога ме прашуваат други си кажувам како што е реално.

Како и да е ако е здравје боже се во ред зошто се близнаци, нема ниту еден од тие термини да бидам... :D
    Зарем доктори не менуваат термин 2-3 недели порано кога е повеќе од 1 бебенце, или цело време ќе ми водат 31 мај?

5. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Мене последна менс ми беше на 28 август :D

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene posleden termin mi bese 25/26Okt.Se dogovaravme so doktorot za carski nakaj 10 Okt.Arno ama moeto sonce brzase da se gali so mama,pa se rodi na 16 Sept.So sreka i so lesno.Ako si carski se dogovara malku porano.Imas vreme,uzivaj si i rastete

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  7. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Zensski imam zakazano na transfuziologija na 5 dekemvri, sakam da si napravam i skrining kaj Dimcev a bas toj den ke bidam 13+1dali ne e kasno, za da ne odam dva pati za Sk??

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Ne e. Ama zakazi si so vreme, otprilika 2 nedeli prethodno

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Bas zatoa sakav uste ovie denovi Da si zakazam, Fala ti mila..

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Таман си :)

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    @Пчела гледам дека сме во иста г.недела, јас денес 9+1 но во крајни термини приметив ти е пишано 14.05 и не ми е јасно како може две недели да сме разлика? Мене ми рекоа 31.05... Па може и ќе ги фатам со понудата од Комерцијална :wasntme: :lol:[/QUOTE]
    Мене можен термин ми е 29.05, ама пошто сум со првото царски мора и со ова, доктор ми рече дека 10 дена пред термин ќе ме проаѓаат, а јас на тоа му викам, а може на 14 05 , тој битен ти е датумот и јас ми викнам мм има тогаш роденден, па сакам во исти ден да се. Затоа го пишав 14 како термин а не 29.05.

На Skorpija25, Mari*, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    @Пчела Хаха добро ти е ова, на маж ми му е на 12.05 роденден и му викам ако дај боже си тера се како треба, за инает тогаш ќе биде. :D
    Мора некогаш некој да биде поголем инает од него, не може секогаш тој да е. :)

На Пчела му/ѝ се допаѓа ова.
  13. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Jas nikako raat . Pravev mukrobiiloski ispituvanja i ph na vagina zaradi krvarenje i sega izleze deka imam bakterija gardnerela ( jas si ja narekov gargamel ). Sega plus terapija so vagunaleti flazil i masala golemki se :sweat:

14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.528
    Леле жени помагајте. Ќе си пукнам од киселини, првапат во оваа бременост! Сама сум си крива, денес имав бурен ден и цел ден отсутна од дома па го минав на брза храна и ете го сега резултатот.
    Има чаре? Минерална вода не помага, од содата пак повраќам. Друго?

15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.201
    Допаѓања:
    84.214
    Ладно млеко од фрижидер .

На snegulkata и Kitten им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Исто би ти рекла ладно млеко, но не многу, најмногу пола шоља. Можеш да пробаш и со парче лепче, само кората. За во ова доба, да не искачаш по специјални "препарати" пробај со овие, кај мене помагаат.

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Што убав надимак си и ставила :D:D:D јас ја имав пред ивф-то и ги користев флажилот, малку е досадна бактерија, 2пати ја лечев.

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Зарем е можно сите три во иста гестациска недела до ден да сме :))
    И мене ми е 24.8.2017 последен циклус, само уште не ми кажаа термин, на други работи се фокусираме со д-р :)))
    По мојата апликација така е - 31 мај.
    Со лесно женски!

На stevemila, Kitten, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.022
    Допаѓања:
    123.887
    1недела не е многу. Две е друго веќе. А со плодова вода како си? Ако има многу, можно е да имаш скриен. Сепак провери си, мислам и задолжителен беше до 28ма.

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Добро утро мешковци, јас денес отепана, што од времево што од ќерка ми. Во 6 сатот е на нозе, а мене не ми се станува од кревет. Јас последна менструација имав на 25.08, ама пошто плодот поголем ме врати 3 дена наназад, како последна менструација да ми била на 22.08. рече вака ќе запишеме а ние ќе си знајме дека е на 25 последна, секако нема да тераш до крај царски ќе одиш, така запиша и во картонот. Уште имам бодежи во левиот јајник, ама не е јајникот, туку каналот мочен, повремено е ама болно. Едвај чекам да дојде 16 ти да одам на преглед се надевам дека ќе ми каже какво е маже или девојче, што сака нека биде здраво, право и живо да е па не е битно што е. Имајте пријатен врнежлив ден мешиња.

На ludoto19, Chantal, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.