Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

штом си 36+ можеш да се пораѓаш
    со лесно

@malena@, Пчела and Mari* like this.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Mojata malecka od sam start bese ponapredna,nedela dve.Skrien seker bese ok.Ne e voopsto strasno nenoj da se plasis.Sreka so bese taka pogolemka,se porodiv vo 34ta nedela.

BoaVista and La diabla like this.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Леле почекај нека се роди првото па после ќе видиш дали сакаш/можеш второ/трето/четврто....дете :D
    Убаво и лесно звучи, навистина, но еве јас неможев да се одлучам за второ додека детево не порасна асално да збори и разбира, значи полни три години. Сакам и три, но реков прво мора да го осетам обврските со две деца па после ќе мислам дали можам и трето (освен во меѓувреме ако не ме фати менопауза :D(facepalm)).

@Пчела гледам дека сме во иста г.недела, јас денес 9+1 но во крајни термини приметив ти е пишано 14.05 и не ми е јасно како може две недели да сме разлика? Мене ми рекоа 31.05... Па може и ќе ги фатам со понудата од Комерцијална :wasntme: :lol:

Mari*, azelea, mariz and 1 other person like this.
  4. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Мене ми водат докториве термин 31.05 по последен мензис (24 август), меѓутоа зошто бев ИВФ и подолго се стимулирав и по пункција треба да сум 04.06. Минатата недела на ехо ми пишуваше 8+0, кога реално бев 7+3. Матичниот и докторката во Систина си знаат дека е така, ама кога ме прашуваат други си кажувам како што е реално.

Како и да е ако е здравје боже се во ред зошто се близнаци, нема ниту еден од тие термини да бидам... :D
    Зарем доктори не менуваат термин 2-3 недели порано кога е повеќе од 1 бебенце, или цело време ќе ми водат 31 мај?

5. La diabla

La diabla Истакнат член

Мене последна менс ми беше на 28 август :D

DuchessAnn likes this.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Mene posleden termin mi bese 25/26Okt.Se dogovaravme so doktorot za carski nakaj 10 Okt.Arno ama moeto sonce brzase da se gali so mama,pa se rodi na 16 Sept.So sreka i so lesno.Ako si carski se dogovara malku porano.Imas vreme,uzivaj si i rastete

DuchessAnn likes this.
  7. podravka

podravka Популарен член

Zensski imam zakazano na transfuziologija na 5 dekemvri, sakam da si napravam i skrining kaj Dimcev a bas toj den ke bidam 13+1dali ne e kasno, za da ne odam dva pati za Sk??

kukla21 likes this.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ne e. Ama zakazi si so vreme, otprilika 2 nedeli prethodno

podravka likes this.
  9. podravka

podravka Популарен член

Bas zatoa sakav uste ovie denovi Da si zakazam, Fala ti mila..

wannaBeMomma likes this.
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Таман си :)

podravka likes this.
  11. Пчела

Пчела Популарен член

@Пчела гледам дека сме во иста г.недела, јас денес 9+1 но во крајни термини приметив ти е пишано 14.05 и не ми е јасно како може две недели да сме разлика? Мене ми рекоа 31.05... Па може и ќе ги фатам со понудата од Комерцијална :wasntme: :lol:[/QUOTE]
    Мене можен термин ми е 29.05, ама пошто сум со првото царски мора и со ова, доктор ми рече дека 10 дена пред термин ќе ме проаѓаат, а јас на тоа му викам, а може на 14 05 , тој битен ти е датумот и јас ми викнам мм има тогаш роденден, па сакам во исти ден да се. Затоа го пишав 14 како термин а не 29.05.

12. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

@Пчела Хаха добро ти е ова, на маж ми му е на 12.05 роденден и му викам ако дај боже си тера се како треба, за инает тогаш ќе биде. :D
    Мора некогаш некој да биде поголем инает од него, не може секогаш тој да е. :)

Пчела likes this.
  13. facule

facule Популарен член

Jas nikako raat . Pravev mukrobiiloski ispituvanja i ph na vagina zaradi krvarenje i sega izleze deka imam bakterija gardnerela ( jas si ja narekov gargamel ). Sega plus terapija so vagunaleti flazil i masala golemki se :sweat:

14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Леле жени помагајте. Ќе си пукнам од киселини, првапат во оваа бременост! Сама сум си крива, денес имав бурен ден и цел ден отсутна од дома па го минав на брза храна и ете го сега резултатот.
    Има чаре? Минерална вода не помага, од содата пак повраќам. Друго?

15. kuc

kuc Форумски идол

Ладно млеко од фрижидер .

snegulkata and Kitten like this.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Исто би ти рекла ладно млеко, но не многу, најмногу пола шоља. Можеш да пробаш и со парче лепче, само кората. За во ова доба, да не искачаш по специјални "препарати" пробај со овие, кај мене помагаат.

snegulkata likes this.
  17. spirkovski

spirkovski Популарен член

Што убав надимак си и ставила :D:D:D јас ја имав пред ивф-то и ги користев флажилот, малку е досадна бактерија, 2пати ја лечев.

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Зарем е можно сите три во иста гестациска недела до ден да сме :))
    И мене ми е 24.8.2017 последен циклус, само уште не ми кажаа термин, на други работи се фокусираме со д-р :)))
    По мојата апликација така е - 31 мај.
    Со лесно женски!

stevemila, Kitten, eli25 and 2 others like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

1недела не е многу. Две е друго веќе. А со плодова вода како си? Ако има многу, можно е да имаш скриен. Сепак провери си, мислам и задолжителен беше до 28ма.

BoaVista likes this.
  20. Пчела

Пчела Популарен член

Добро утро мешковци, јас денес отепана, што од времево што од ќерка ми. Во 6 сатот е на нозе, а мене не ми се станува од кревет. Јас последна менструација имав на 25.08, ама пошто плодот поголем ме врати 3 дена наназад, како последна менструација да ми била на 22.08. рече вака ќе запишеме а ние ќе си знајме дека е на 25 последна, секако нема да тераш до крај царски ќе одиш, така запиша и во картонот. Уште имам бодежи во левиот јајник, ама не е јајникот, туку каналот мочен, повремено е ама болно. Едвај чекам да дојде 16 ти да одам на преглед се надевам дека ќе ми каже какво е маже или девојче, што сака нека биде здраво, право и живо да е па не е битно што е. Имајте пријатен врнежлив ден мешиња.

ludoto19, Chantal, Mari* and 4 others like this.