Mojata malecka od sam start bese ponapredna,nedela dve.Skrien seker bese ok.Ne e voopsto strasno nenoj da se plasis.Sreka so bese taka pogolemka,se porodiv vo 34ta nedela.
Леле почекај нека се роди првото па после ќе видиш дали сакаш/можеш второ/трето/четврто....дете Убаво и лесно звучи, навистина, но еве јас неможев да се одлучам за второ додека детево не порасна асално да збори и разбира, значи полни три години. Сакам и три, но реков прво мора да го осетам обврските со две деца па после ќе мислам дали можам и трето (освен во меѓувреме ако не ме фати менопауза ). @Пчела гледам дека сме во иста г.недела, јас денес 9+1 но во крајни термини приметив ти е пишано 14.05 и не ми е јасно како може две недели да сме разлика? Мене ми рекоа 31.05... Па може и ќе ги фатам со понудата од Комерцијална
Мене ми водат докториве термин 31.05 по последен мензис (24 август), меѓутоа зошто бев ИВФ и подолго се стимулирав и по пункција треба да сум 04.06. Минатата недела на ехо ми пишуваше 8+0, кога реално бев 7+3. Матичниот и докторката во Систина си знаат дека е така, ама кога ме прашуваат други си кажувам како што е реално. Како и да е ако е здравје боже се во ред зошто се близнаци, нема ниту еден од тие термини да бидам... Зарем доктори не менуваат термин 2-3 недели порано кога е повеќе од 1 бебенце, или цело време ќе ми водат 31 мај?
Mene posleden termin mi bese 25/26Okt.Se dogovaravme so doktorot za carski nakaj 10 Okt.Arno ama moeto sonce brzase da se gali so mama,pa se rodi na 16 Sept.So sreka i so lesno.Ako si carski se dogovara malku porano.Imas vreme,uzivaj si i rastete
Zensski imam zakazano na transfuziologija na 5 dekemvri, sakam da si napravam i skrining kaj Dimcev a bas toj den ke bidam 13+1dali ne e kasno, za da ne odam dva pati za Sk??
@Пчела гледам дека сме во иста г.недела, јас денес 9+1 но во крајни термини приметив ти е пишано 14.05 и не ми е јасно како може две недели да сме разлика? Мене ми рекоа 31.05... Па може и ќе ги фатам со понудата од Комерцијална [/QUOTE] Мене можен термин ми е 29.05, ама пошто сум со првото царски мора и со ова, доктор ми рече дека 10 дена пред термин ќе ме проаѓаат, а јас на тоа му викам, а може на 14 05 , тој битен ти е датумот и јас ми викнам мм има тогаш роденден, па сакам во исти ден да се. Затоа го пишав 14 како термин а не 29.05.
@Пчела Хаха добро ти е ова, на маж ми му е на 12.05 роденден и му викам ако дај боже си тера се како треба, за инает тогаш ќе биде. Мора некогаш некој да биде поголем инает од него, не може секогаш тој да е.
Jas nikako raat . Pravev mukrobiiloski ispituvanja i ph na vagina zaradi krvarenje i sega izleze deka imam bakterija gardnerela ( jas si ja narekov gargamel ). Sega plus terapija so vagunaleti flazil i masala golemki se
Леле жени помагајте. Ќе си пукнам од киселини, првапат во оваа бременост! Сама сум си крива, денес имав бурен ден и цел ден отсутна од дома па го минав на брза храна и ете го сега резултатот. Има чаре? Минерална вода не помага, од содата пак повраќам. Друго?
Исто би ти рекла ладно млеко, но не многу, најмногу пола шоља. Можеш да пробаш и со парче лепче, само кората. За во ова доба, да не искачаш по специјални "препарати" пробај со овие, кај мене помагаат.
Што убав надимак си и ставила јас ја имав пред ивф-то и ги користев флажилот, малку е досадна бактерија, 2пати ја лечев.
Зарем е можно сите три во иста гестациска недела до ден да сме ) И мене ми е 24.8.2017 последен циклус, само уште не ми кажаа термин, на други работи се фокусираме со д-р )) По мојата апликација така е - 31 мај. Со лесно женски!
1недела не е многу. Две е друго веќе. А со плодова вода како си? Ако има многу, можно е да имаш скриен. Сепак провери си, мислам и задолжителен беше до 28ма.
Добро утро мешковци, јас денес отепана, што од времево што од ќерка ми. Во 6 сатот е на нозе, а мене не ми се станува од кревет. Јас последна менструација имав на 25.08, ама пошто плодот поголем ме врати 3 дена наназад, како последна менструација да ми била на 22.08. рече вака ќе запишеме а ние ќе си знајме дека е на 25 последна, секако нема да тераш до крај царски ќе одиш, така запиша и во картонот. Уште имам бодежи во левиот јајник, ама не е јајникот, туку каналот мочен, повремено е ама болно. Едвај чекам да дојде 16 ти да одам на преглед се надевам дека ќе ми каже какво е маже или девојче, што сака нека биде здраво, право и живо да е па не е битно што е. Имајте пријатен врнежлив ден мешиња.