Женки јас се осеќам многу чудно, лошо, не е како во првата бременост кога бев позитивна. Ме тепа некоја депресија, ако можам така да ја наречам, не ми се оди на работа, не ми се игра со детево, на бременоста не ѝ се радувам, дури кога ќе треба да се избањам ме мрзи и тоа да го направам Навечер сум тешка мрцина, лежам и станувам само до купатило за да повратам. По луѓе не сум се јавила да се видиме со некого, ручек не сум стигнала да направам, станот не е чистен кузнај од кога. Сѐ е на грб на маж ми, он колку може балансира, но неможе да постигне сѐ. Тој инсистира да земам боледување, малце да се одморам, цела енергија ми се троши на работа, плус патувам по еден саат во еден правец, и многу често се задишувам од најлесна активност. Секое попладне кога доаѓам од работа почнува гадењето и немам желба ама баш за ништо! И ако ви кажам дека ме држи некој страв дека е машко бебево, ќе мислите дека сум луда. Не можам да ви опишам колку е појако од мене Морав да си се пожалам, па може некоја ќе ме разбере. Се надевам дека е само период и дека брзо ќе помине.
На извештајот пишува плодова вода во уредна количина, а докторот ништо не ми спомена за плодовата вода. Ќе испитам секако, да не ми е на премисла.
Не секоја бременист е иста. Сега имаш и дете плус во споредба со претходната бременост. Земи си боледување, убаво ти рекол мт и здивни си малку - зошто се форсираш и си имаш високи очекувања?
@Kitten Јас мислам дека маж ти е во право, да си земеш боледување, да се одмориш, да се видиш со луѓе, да поминеш квалитетно време со детето и мажот. Не е малку да одиш на работа + да патуваш + хормони... нормално дека утепана ќе си дојдеш.
@kukla21 мислев дека сум Ок, дека можам сѐ да издржам, дека скоро секоја жена без проблем тера бременост и оди на работа...Не сакам да си признаам дека сум исцрпена, во првата бременост и болна сум одела на работа. Но убаво ме потсети дека не е секоја бременост иста, еве стварно не е. Се надевам докторов ќе ми даде боледување, ќе одам во пон. пред да треба да се појавам на работа, таман да им јавам.
@Kitten ако ти е за утеха иста сум, ништо не ми се работи, мрза невидена, а на раб не одам дома сум со малата, спратот кај што седиме со мм не е лом, бомба е. Свекрва ми си чисти само долу, ако не дојде мајка ми да ми зачисти отиде се низ вода, мм го чисти вц- то, ја капи малата, имам многу помош од него и поддршка и разбирање. И мене не ми беше вака со првата бременост ама сега ни ми се шета негде, ни ми се дружи со луѓе ништо. И јас мислам дека е машко, незнам таква мисла ме мава. Добро ти рекол мт земи боловање и уживај со мт и детето. И ти беше иста недела со мене така? Гали мешето и не мисли многу радувај се на секој изминат ден во радост, љубов и разбирање. Леле поет станав
Кај мене беше чудно. Цела бременост-па и тогаш кога имав гестациски ми викаа уредна количина, на самиот пораѓај бев со царски и слушнав кога гинекологот кажа на педијатарот дека имало многу плодова вода.
@Пчела богами за утеха ми е Мислев отидов во неповрат Да, иста недела сме, со последна менс. како и на две-три други тука, на 24.08
девојки јас вцера бев на преглед во систина кај адамоска (др. што ми правеше ивф)и ми реце многу зрела постелка плус намалена плодова вода а сум 31+3 рече по 10 дена да појдам да видиме до кај е ама изгледа ке мора да го вадиме бебето побрзо многу се плашам како ке биди.многу ке биди мало сега има околу 1700 грама барем да стасав до 36 недела.ах многу ми е тешко и не знам ако треба да се порагам сега дали да одам на ГАК или мора систина а многу ми е скапо таму а на ГАК ми е страв дали ке ми обрнат внимание ако сум без пријател дали се доволно спремни за предвремено родено бебе со се сто слусаме по тв страшно а пред една недела бев на преглед кај матичната ми вика узивај не е толку страшно ти како си се ислпашила не е толку зрела постелката ми заказа нареден преглед дури во 36 недела како се да е ок
Не ништо страшно, немој погрешно да ме разбереш, такво чувство имам, за ќерка ми немав никакво чувство шо ќе биде, ама сакав женско. Сега викам само да е здраво, право и живо. Потајно си сакам машко ама не кажувам на никој. Немој одма да не караш ти.
Јас па си кажав , пред да останам трудна женско си сакав, дури и мислев и ќерка ќе имам ќеи правам плетенки, фустанчиња , барбики хахха женцки работи , жена како жена. После кога го земав тестот, сеедно ми стана, друго е веќе кога ќе си трудна.. Друго е вака на 'голо' и воопшто не се разочарав дека е маже, ако сакам ќерка ќе си напраам. Маж ми па изгорен за син беше, мажите по мажиња се, него ептен му дојде радосна веста , иако не знам дали би идела на второ... море да дава Господ, да се живи и здрави само мене киселини пак почнаа да ме утепуваат знам дека е од лебот, мора скроз да се исфрли, иако само сабајле јадам од тоа ќе е. Вчера и рупурутче се напив, на моменти помогна ама после пак се појавија. Воглавно немам мачнини веќе, минимално, си се осеќам во школска бременост, само сега ме зезаат киселините и докторката ми кажа мирно и умно детенце имаш, не скока на сите страни Не е на мене, ја брлива сум
"Страшното" кај мене е што маж ми е бик во хороскоп, инат невиден, а ако се е во ред, нели обично 35, 36, 37 недела е породување со близнаци и бебињава бикчиња ќе бидат.. леле леле.. тешко мене .. хахахаха... Дај боже да си е се во ред, здрави, прави да си ги имам, туку баш вчера на тоа маж ми му текна, и ме зафркаваше пола ден. Се ми е страв дека многу рано си правам убави филмчиња низ глава, дека во секој момент нешто лошо ќе бидне. Будала сум. Ненормална.
Kaj mene cela bremenost plodova voda vo normalni kolicini.Koga em zadrzaa na patoloska, eden den pred poroduvanje mi kazaa poveke plodova voda.Naredniot den trebase ogtt rest da pravam.Me bocnaa samo prviot pat.Posle bev otvorena pa me porodija.
Истата сум како болна сила за ништо едвај денес исчистив неможам да поднесам никој како да ме боли желудникот првата бременост ми беше супер ама ова сега јас незнам што е ова во голема депресија сум
@eli25 јас сум чудната, остави ја Пчела Знам дека дете е дете, и дека еднакво ќе го сакам, но не само потајно, и гласно си кажувам дека сакам сестра за ќерка ми, поубав ми е односот- две сестри. Плус уште од сега е наметнато име за машко дете (на свекор ми) со кое неможам да се помирам
И јас си мислев девојче ќе имам дека низ бутици преубави работи имаат за женски бебиња,па фризури па играње со кукли.Но,во себе знаев дека е машко.Кога отидовме со мм на контрола ха,ха,ха одма мочалото го видовме големко.Мм кажува јас мислев ќе паднам во несвест.Да се живи и здрави што е од Господ добро е.Јас имам помал брат колку го чував како мал како мајка му бев,не смееше никој да ми го чепне,ќе соберев пари од ужинка за школо што ќе ми дадеа моите и ќе го земев и во книжара да му купам играчка.Му викам на мм ајде еве сега прво за тебе смоки,следната година ќе биде за мене кикиритка.Да бе ќе го носам 9 месеци и некој друг да ми кажува какво име ќе му дадам и име на свекор уште ако е некое тешко дур се изговори.Немам ништо против,но утре ќе треба па ако е девојче и на свекрвата името,искрено и не ми е убаво кога им даваат на мали бебиња од починати имиња.Секој си зима за право да се меша,а мајката е таа утре што нема да спие за тоа бебе.Мене свеки ми рече за името на нејзиниот татко.Викам ајде тогаш да му го ставиме името на мојот прадедо свашта ццц